kedysi som šla zo školy hneď do ríše snov
Ale potom som mala problém zaspať, keď som spala dlhšie ako pol hodinu
Najlepšie je aspon do tej 20.00 dajako vydržať a bez výčitiek ísť spať
Najskôr zaspím o polnoci, vstávam o 7.20 do školy, ktorá začína o 7.55 hej, meškám často, a nevadí mi to.
Cez víkend si to vynahradím a spím do jedenástej
riešim to tým že spím na druhý deň do jednej-druhej, ale ja môžem ešte :/ takže v tomto ti neporadím ... ale inak by som si navykol na nejaký režim ... dlhodobejšie ... zvyky telu prospievajú, naše telá majú rady návyky na tom treba stavať
no jedine spať poobede, chodiť skoro spať alebo si navyknúť na málo spánku, možno skúsiť dvojfázový režim. a teda ešte sa dá aj v škole spať na hodinách, ale to sa nevypláca veľmi
Neviem ja napr. ked spavam pod 7 hod, tak proste zaspavam pocas dna a kludne zaspim na cvikach na 30min a potom uz som ok.
Najradsej by som spaval tak 4-5hod ale ked to nejde tak to nejde
ja sa z tyzdna v poslednej dobe tesim najviac na to ako v piatok bezim zo skoly spat
ja musim spat 8hodin , ked spim 8hodin uplne super cely den fungujem co samozrejme nespim a spim len 6 tak to tak vyzera
Naucila som sa spat minimalne. Cez skolu sa mi stava, ze ked idem vecer niekam von a rano skoro vstavam, spim len 2 hodiny mozno. Inak zijem tak zo styroch hodin bezne
Ja vstávam o 5:20 a spať chodím najskôr o pol desiatej ..niekedy este aj o pol noci som hore ... ver mi ..časom si na to zvykneš a cez víkendy dospávam keď potrebujem. Alebo ked som uz príliš velmi unavená tak idem spať skôr. Ale tak človeku priemerne stačí 6-8 hodín spánku aby si telo odpočinulo (pri bežnom dennom fungovaní človeka). Je dokázané ze ked clovek spí viac tak sa potom cíti este viac unavene (ale podla mna je to velmi individuálne).
toto nechapem ako niekto spi poobede. ja ked nemam totalnu tmu, nezaspim. a mozu sa mi aj zatvarat oci alebo mozem byt dva dni hore, za svetla proste bdiem. ja deficit riesim len tak, ze sa ukludnim, lebo vacsinou nespim zo stresu.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
36 komentov
Ale potom som mala problém zaspať, keď som spala dlhšie ako pol hodinu
Najlepšie je aspon do tej 20.00 dajako vydržať a bez výčitiek ísť spať
a nemám pocit že by som trpela nedostatkom spánku, zvykla som si
Cez víkend si to vynahradím a spím do jedenástej
len to s tými energeťákmi nepreháňaj
nie je to dobre
Neviem ja napr. ked spavam pod 7 hod, tak proste zaspavam pocas dna a kludne zaspim na cvikach na 30min a potom uz som ok.
Najradsej by som spaval tak 4-5hod ale ked to nejde tak to nejde
ja musim spat 8hodin , ked spim 8hodin uplne super cely den fungujem co samozrejme nespim a spim len 6 tak to tak vyzera
00:00 - 2:00 - zobudim sa, možnost ucenia sa, vysoka bdelost.
2:00 - 6:00 - spánok
+ oprava namiesto 9:00 ma byt 8: 00
da sa to poupravit ze pojdem spat o 9:00 a budes mat prestavku len jednu hodinu
alebo
pojdes spat 8:00 a budes mat 2 hodiny prestavku