Dvaja starí a chorí bezdetní Belgičania požiadali o súčasne aplikovanej eutanázie, píše dnešné vydanie denníka La Libre Belgique. Ich poslednému želaniu lekári vyhoveli.
Išlo o prvé dvojnásobné použitie pomoci na "druhý svet" v tejto krajine,
mno podla mna kazdy ma na to pravo, kazdeho rozhodnutie je ci chce zit, a ci nie a kedy a ako dostojne odist, takze si myslim, ze netreba k tomu sa vyjadrovat nejako, alebo co vlastne chces ? v 83ke by som bol schopny uz vselicoho asi
pravdaze! ..keby som navoziku,alebo mam nejaku nevyliecitelnu chorobu s radostou aj ja sama pojdem na druhy svet,,, ..takze ja eutanaziu len uznavam, dobry sposob ako sa bezbolestne dostat z tohto sveta
čo je na tom? to len u nás sú také predsudky, u nich je nami nedostihnuteľne pokročilá demokracia, v takých vyspelých krajinách nie sú predsudky voči takým veciam
Ano. Niekedy je jedinou cestou len smrť, to jedine mame všetci iste a myslim ze v takom veku mali za sebou urcite plny zivot, tak načo zbytočne trpieť....
je to smutne a krasne zaroven So smrtou som uz zmiereny davno a nebojim sa jej. Neverim v nic posmrtne, necham sa prekvapit, ale ked sa nad tym tak zamyslam, je mi luto, ze zomriem, zivot je uzasny
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
18 komentov
On mal predsa posledné štádium rakoviny, čiže do mesiaca by aj tak zomrel a ona mala silné bolesti, nechápem prečo by sa nemohli odpojiť skôr.
.. však sa už len trápila
btw. zaujímavý pohľad na to je v tomto filme: » www.csfd.cz/film/21444-john... ... odporúčam...
a co tak tych lekarov co to urobili?
nie je tazke rozhodnut sa ukoncit svoj zivot, ale ukoncit nieci zivot ak ta o to poziada. na to treba mat svedomie (alebo nemat?)
@silwesa A keby ich nechali trpieť, bolo by to o svedomí alebo ,,nesvedomí"?
nikto nema pravo vziat cudzi zivot,
a ak aj o to ten chory poziada, mas pravo povedat nie.
len to, ze nechce trpiet, neznamena, ze ty mas zit s vycitkami do konca zivota.
bolest je velmi subjektivna