Mám záujem o kúpu nového notebooku. Čítala som už veľa článkov o tom ktoré sú dobré a ktoré nie sú . Nevyznám sa až tak v notebookoch a preto by som rada počula radu od vás. Budem študovať na VŠ a preto by som si rada kúpila notebook ktorý si budem prenáš
milá zlatá na filmy nepotrebuješ moc RAM ... ako sa oň budeš starať tak sa ti aj odvďačí za 500-600 eur by som si na tvojom mieste kúpil Macbook Air nejaký keď aj používaný - ten aspoň nebude tak tragicky padať na hodnote a aspoň si k tebe každý rád sadne, za to že máš jabĺčko žartujem ja by som si kúpil niečo luxusnejšie ale používané ale ak chceš niečo nové tak to viem len o Lenovo Thinkpad - Toshibe volákej s harman/kardon ozvučením alebo nejaký Dell ... presné typy uff to by som tu musel nadrbať asi 100 linkov myslím že v tovjom prípade bude jedno či bude mať NB 4 alebo 8 GB Ram ... a či 2 alebo 4 jadrový procesor a už úplne jedno aká grafická karta a spol
@klau67
hľadaj také ktoré majú malú hmotnosť a rozmery. nič viac podľa toho svojho opisu nepotrebuješ, ani extra veľký harddisk (HDD), ani extra veľkú RAMku, ani extra rýchly procesor.
podľa tvojho opisu by teda hlavnými parametrami mali byť malé rozmery a nízka váha a klávesnica ktorá ti bude príjemná na používanie.
"Nepotrebujem zas taký ktorý o rok možem zobrať do predajne kvoli pomalosti a takýmto veciam."
to závisí od samotného notebooku minimálne, najviac to závisí od toho či budeš neopatrne browsovať pochybné stránky a bez uváženia inštalovať hovadiny.
notebook zodpovedajúci tvojim požiadavkám by sa dal zohnať kľudne aj za 300€
Ja mám Dell Inspiron 14z .. 2 kilá, 14 palcový displej, ultrabook...kúpiš aj za 520€ .. je skvelý
Zvláda všetko, nebudem ti vykladať technické parametre, keď sa tomu nerozumieš...ale ja na ňom programujem a robím grafiku a nemám problém je malý, ľahký a spratný a milujem ho odporúčam
@soreljulien ..Ty mi radíš aby som si kúpila niečo používané , nie je to risk kupovať používaný notebook ?
ale pochopil si hladám niečo jednoduché ďakujem za typ @midnight .. Presne tak kedže sa sama do počítačov nevyznám tak je to dosť ťažké VYBRAŤ SI ! --povedal si že za 300 eur , to je síce fajn suma ale nie som si istá či nájdem aj niečo kvalitné. Proste keby aj idem do predajne nech mi poradia tak mi poradia niečo čo nikto nekupuje a všetky negatívne veci zamlčia takže ďakujem za radu tiež @joi : ďakujem velmi pekne
@klau67
1. alza, notebooky, podľa ceny, nastav rozsah, prípadne značku ktorá je ti sympatická (na dôvode nezáleží, ale na takéto pracovné notebooky odporúčam HP a Lenovo), prípadne veľkosť obrazovky (čiže rozmery booku), nechaj si ukázať zoznam.
2. prejdi sa zoznamom, popozeraj si fotky, vyber zopár takých čo sa ti najviac páčia.
3. otvor google, a ideš, po jednom, skopíruj presný názov typu zo zoznamu na alze, dopíš zaň "recenzia" (prípadne "review", ak vieš anglicky, bude ich viac a budú lepšie), pootváraj zopár prvých výsledkov, prečítaj si.
4. opakuj bod 3 s nasledujúcim bookom zo zoznamu v alze.
5. nájdi taký ktorého recenzia znie najpozitívnejšie.
ou, 6 je blbosť, sorry, oprava:
6. nájdi predajňu kde ho majú priamo na predajni, resp. zájdi do veľkoskladu alzy, je veľmi pravdepodobné že ho tam budú mať vystavený.
7. obzri si, pohraj sa s ním, vyskúšaj klávesnicu a touchpad a obrazovku a všetko či ti to vyhovuje aj naživo a v praxi.
8. ak zistíš že nie, opakuj bod 6 s notebookom ktorý mal ďalšiu najpozitívnejšiu recenziu. ak zistíš že áno, kúp.
@midnight : ďakujem veľmi pekne. pojdem na to presne takto koonečne niektoo kto naozaj poradil a nerobil zo seba len pána dôležitého ešte raz ďakujem a keď budem mať nejaký problém tak sa ozvem priamo tebe
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
9 komentov
hľadaj také ktoré majú malú hmotnosť a rozmery. nič viac podľa toho svojho opisu nepotrebuješ, ani extra veľký harddisk (HDD), ani extra veľkú RAMku, ani extra rýchly procesor.
podľa tvojho opisu by teda hlavnými parametrami mali byť malé rozmery a nízka váha a klávesnica ktorá ti bude príjemná na používanie.
"Nepotrebujem zas taký ktorý o rok možem zobrať do predajne kvoli pomalosti a takýmto veciam."
to závisí od samotného notebooku minimálne, najviac to závisí od toho či budeš neopatrne browsovať pochybné stránky a bez uváženia inštalovať hovadiny.
notebook zodpovedajúci tvojim požiadavkám by sa dal zohnať kľudne aj za 300€
Zvláda všetko, nebudem ti vykladať technické parametre, keď sa tomu nerozumieš...ale ja na ňom programujem a robím grafiku a nemám problém je malý, ľahký a spratný a milujem ho odporúčam
ale pochopil si hladám niečo jednoduché ďakujem za typ
@midnight .. Presne tak kedže sa sama do počítačov nevyznám tak je to dosť ťažké VYBRAŤ SI ! --povedal si že za 300 eur , to je síce fajn suma ale nie som si istá či nájdem aj niečo kvalitné. Proste keby aj idem do predajne nech mi poradia tak mi poradia niečo čo nikto nekupuje a všetky negatívne veci zamlčia takže ďakujem za radu tiež
@joi : ďakujem velmi pekne
1. alza, notebooky, podľa ceny, nastav rozsah, prípadne značku ktorá je ti sympatická (na dôvode nezáleží, ale na takéto pracovné notebooky odporúčam HP a Lenovo), prípadne veľkosť obrazovky (čiže rozmery booku), nechaj si ukázať zoznam.
2. prejdi sa zoznamom, popozeraj si fotky, vyber zopár takých čo sa ti najviac páčia.
3. otvor google, a ideš, po jednom, skopíruj presný názov typu zo zoznamu na alze, dopíš zaň "recenzia" (prípadne "review", ak vieš anglicky, bude ich viac a budú lepšie), pootváraj zopár prvých výsledkov, prečítaj si.
4. opakuj bod 3 s nasledujúcim bookom zo zoznamu v alze.
5. nájdi taký ktorého recenzia znie najpozitívnejšie.
6. kúp.
6. nájdi predajňu kde ho majú priamo na predajni, resp. zájdi do veľkoskladu alzy, je veľmi pravdepodobné že ho tam budú mať vystavený.
7. obzri si, pohraj sa s ním, vyskúšaj klávesnicu a touchpad a obrazovku a všetko či ti to vyhovuje aj naživo a v praxi.
8. ak zistíš že nie, opakuj bod 6 s notebookom ktorý mal ďalšiu najpozitívnejšiu recenziu. ak zistíš že áno, kúp.
...keď si nečítal niekoho požiadavky, prečo mu radíš?
@klau67 riadiť sa radou horeuvedeného človeka neodporúčam, kúp si niečo kde nebudeš platiť 100 a viac eur navyše za jedno slovo v názve.