fajn, sú istí ľudia, ktorí majú "štartovaciu pozíciu" trošku výhodnejšiu ako iní, ale pre každého je šťastie niečo iné a každý má možnosť niečo dosiahnuť
ano z velkej casti si za to zodpovedame sami, lebo nikto iny nepreziva nas zivot...to je ta logika...fakt, ze to moze byt prilis tazke, aby sme mali na to prekonat okolnosti tak, aby sme oli stastni podla mna vobec nevylucuje tu myslienku cloveka ako strojca vlastneho stastia. podla mna je to kompatibilne s myslienkou osudu a verim na obe.
samozrejme. ja to vzdy vravim, podla mna su iste veci ktore sa nam v zivote stanu dane, ale jedine ja sama rozhodujem o tom, ako sa k nim postavim, ako ich budem prezivat, ako vyriesim problemy atd. stastie nie je o tom co sa v zivote stane, ale aky postoj k tomu zaujmeme. moj nazor.
určite nie, napríklad také skúšky na VŠ, vela krát závisí od toho čo si vytiahneš, niečo sa nedá ani naučiť vytiahneš si to a spolužiak si vytiahne nejakú lahkú kktinu pritom sa ani neučil...spraví a ty ideš na posledný termín a zas nespravíš...lebo si vytiahneš zase nejakú otázku čo nemáš šancu vedieť. Preto veľa závisí od ŠŤASTIA a keď ho nemáš si celkovo demotivovaný ísť ďalej .
blbosť, hovadina, stupidita... awwwww neznášam tú vetu... nikto nie je autorom svojho života a tým pádom ani strojcom svojho šťastia.... všetko je predurčené osudom, celý náš život, ktorý žijeme, je len príbeh, ktorého autormi nie sme my, ale je to osud. síce sa v živote veľakrát rozhodujeme, ale vždy skončíme tak, ako to bolo od začiatku naplánované, a je úplne jedno, ktorými cestičkami sa k tomuto "cieľu" dopracujeme. všetky vedú rovnako.
áno...určite, pokiaľ sa človek nenaučí na skúšku tak je jedno či má šťastie či nie..ale je tu aj niečo iné čo to šťastie prináša k nám, možno strážny anjlej kto vie ale nie je to len o človeku samom, síce šťastie si musíme nejak zaslúžiť
"Každý človek chce byť šťastný. Dnes to vidíme na každom kroku. Je veľa kníh o šťastí, ktoré sľubujú jeho dosiahnutie rýchlou a ľahkou cestou. Avšak ten, kto sa naháňa len za vlastným šťastím, robí chybu. Kto chce byť bezpodmienečne šťastný, bude skôr nešťastný.
Poznáme príslovie: „Každý je tvorcom svojho šťastia.“ Každý môže robiť niečo vlastné niečo pre vlastné šťastie. Nedá sa však dosiahnuť jednoducho – pobytom vo wellnessovom hoteli, alebo pomocou nejakej diéty. Šťastie predpokladá vnútorný postoj, postoj, keď sa človek necháva obdariť, keď s vďakou prijme, čo mu Boh dáva.
A šťastie je možné len vtedy, keď prijmem hranice svojho života. K tomu patria aj tienisté stránky života, aj žiaľ a temnota. K tomu patria krízy a pády. Nejestvuje šťastie bez bolesti, ako nejestvuje láska bez strachu zo straty. Musím vo svojom živote pripustiť oboje a nesmiem sa hermeticky uzavrieť pred bolesťou. Ináč ma raz dostihne a ja na ňu nebudem vôbec pripravený."
@david95 nie, nemám náladu robiť si srandu len mám svoj názor, tak ako ty a ako asi každý. a nemám problém ho tu napísať. kľudne si o mne teraz všetci myslite, čo chcete. je mi to jedno ...
áno. Keď máš zlý prístup, taký k tebe bude aj život. Ak vidíš veci z lepšieho uhla, aj sa ti bude zdať, že máš viac šťastia. Sila pozitívnych myšlienok.
Ktovie, ako by som si ja, alebo niekto iný, nejaká úžasná individualita s obdivuhodnými schopnosťami, ktoré si za svoj život vybudoval, strojila vlastné šťastie ako postihnutý človek, alebo ako človek žijúci celú mladosť v domácnosti alkoholikov a tak podobne ...
človek potrebuje aj kus šťastia to áno...ale ked s ním nevie ako naložiť..tak mu je nanič.... preto do veľkej miery ľudia ovplyvňujú svoj život samy....si myslím ja...
Mnoho faktorov v živote človeka je neovplyvniteľných a nedajú sa predpokladať. Takže šťastie na ktorom človek pracoval celý život dokáže neočakávané ísť dpč v pol sekunde.
z polovice áno, ale nemám rád ten citát, používajú ho väčšinou ľudia pre ktorých je život gombička, všetko dostanú na podnose a ešte to pokladajú za vlastnú zásluhu
celkovo súhlasím s tým, že šťastie je relatívne a že záleží na prístupe, ale keď človek ma prosto celý život smolu, nemá sa na nikoho spoľahnúť a všade prichádza sklamanie, chcel by som vidieť jeho mieru optimizmu
urcite to neplati 100%...ked niekoho vyhodia z prace, nasledne mu zomrie niekto blizky atd...su veci, ktore clovek nema ako ovplyvnit, proste sa deju a moze robit co chce...
ale je to o pristupe cloveka - niekto si prilis vsetko pripusta, niekto dokaze byt stastny s tym, s cim by bol iny nespokojny
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
54 komentov
každý nešťastný človek ti povie, že je nešťastný preto, lebo nemá šťastie/nepral mu osud/whatever
mal si nešťastie a vytiahol si si otázku, ktorú si sa TY NENAUČIL
som kresťan katolík, čiže veriaci v Boha, Stvoriteľa všetkého a všetkých ........filip
Anselm Grün – Hľadanie vnútornej rovnováhy
"Každý človek chce byť šťastný. Dnes to vidíme na každom kroku. Je veľa kníh o šťastí, ktoré sľubujú jeho dosiahnutie rýchlou a ľahkou cestou. Avšak ten, kto sa naháňa len za vlastným šťastím, robí chybu. Kto chce byť bezpodmienečne šťastný, bude skôr nešťastný.
Poznáme príslovie: „Každý je tvorcom svojho šťastia.“ Každý môže robiť niečo vlastné niečo pre vlastné šťastie. Nedá sa však dosiahnuť jednoducho – pobytom vo wellnessovom hoteli, alebo pomocou nejakej diéty. Šťastie predpokladá vnútorný postoj, postoj, keď sa človek necháva obdariť, keď s vďakou prijme, čo mu Boh dáva.
A šťastie je možné len vtedy, keď prijmem hranice svojho života. K tomu patria aj tienisté stránky života, aj žiaľ a temnota. K tomu patria krízy a pády. Nejestvuje šťastie bez bolesti, ako nejestvuje láska bez strachu zo straty. Musím vo svojom živote pripustiť oboje a nesmiem sa hermeticky uzavrieť pred bolesťou. Ináč ma raz dostihne a ja na ňu nebudem vôbec pripravený."
@sisi092 možnosti si každý človek môže vytvoriť
Čiže áno, plne súhlasím!!
celkovo súhlasím s tým, že šťastie je relatívne a že záleží na prístupe, ale keď človek ma prosto celý život smolu, nemá sa na nikoho spoľahnúť a všade prichádza sklamanie, chcel by som vidieť jeho mieru optimizmu
ale je to o pristupe cloveka - niekto si prilis vsetko pripusta, niekto dokaze byt stastny s tym, s cim by bol iny nespokojny