@3 Bože nie.. Ty sa k tým idiotom nepridavaj.. čo maš proti moslimom? Prečo mame byť my vyhubeni? Spravili sme ti niečo? Inak neplet si to! Teroristi a spol. NEJSU moslimovia. Oni su len retardi, ktori si myslia, ze su moslimovia. Nikdy si to neplet a never tým žvastom z telky ze "moslimovia zabili 10 ludi" to nejsu moslimovia. Oni len hádžu vŝetkych do jednoho vreca
@pisik moslimovia sú rovnakí ľudia ako ja, alebo ty...dobrí, zlí...ale hlavne rôzni, nikomu neprajú smrť vo všeobecnosti, dokonca budú rešpektovať tvoje náboženské presvedčenie...nesleduj toľko média a tie propagandistické sračky, svet nie je čierno-biely...to, že sa tam nachádzajú fanatici nevypovedá nič o všetkých, v Rusku mali Stalina, v Nemecku Hitlera, v Číne Mao Ce-Tunga...tak poďme teraz vyvraždiť všetkých rusov, všetkých nemcov, resp. rakušanov a vyvraždiť celú Čínu...lebo sa nechali sfanatizovať...
Nemyslím, že by som ním bol ale niekedy mám pocit, že napríklad taká farba pleti odsudzuje človeka k určitej mentalite, resp. k určitému typu správania sa...,
Rasista nie som, čo sa týka náboženstva, to je také... komplikovanejšie. Nemám predsudky voči veriacim, plne rešpektujem ich názor, ale nemám rád náboženstvá, myslím si, že spoločnosti by prospelo, ak by neexistovali.
Problém je, že človek VŽDY zneužije vieru k rozpútaniu násilia, aby mohol dominovať, ovládať a vnucovať svoju pravdu iným.
@hamaid nie všetci moslimovia sú teroristi, ale každý terorista je moslim hej hej ja viem že nie všetci sú tí zlí, ale vkuse islamisti natáčajú jak režú hlavy etc fuj ble žiť vás nehávam, ale keby mi tu chcete staviať mešitu tak fínom, nič v zlom ale zhorela by
a akýkoľvek prejav xenofóbie považujem za nevzdelanosť, nedostatok informácií, neschopnosť a neochotu sa pozrieť na vec zblízka, podľahnutie masovému imagu na základe pár extrémov a hlavne (v týchto končinách teda) za europocentrizmus.
strach z inakosti je to, čo spôsobuje najväčšie sračky vo svete a je mi z toho zle.
@pisik nie každý terorista je moslim a okrem toho prví teroristi boli v Írsku. mimo iné Slovensko je jedinou krajinou únie, kde mešita nie je. čo mi príde smutné, vzhľadom na to, že moslimská mešina tu je a podľa ústavy majú právo slobodne vyznávať svoju vieru.
Na začiatok,moslimovia a iné náboženské kultúry majú diametrélne pohľady na svet,majú odlišne nastavené hodnoty života,v tom čo je dobré a zlé.
K cigáňom,je logické že kočovné kmene ktoré sa u nás usídlili majú taktiež inú kultúru,nemajú vrodenú potrebu usídlovať sa,z toho pramení ich bujará zábava,vandalizmus.
Takže,ak znamená byť rasistom,že neuznávame cudzincov/náboženské skupiny za ich správanie a pohľad na svet,každý z nás je rasista.Závisí len na tom v akej miere.
To dáva aspoň štipku pochopenia Adolfovi Hitlerovi a jeho počíňaniu.
@grietusha podľa mňa celkovo tá definícia terorizmus je dosť neurčitá, I.R.A. bola skôr republikánska armáda, ktorá chcela zjednotiť celé Írsko a vytrhnúť z pod britského vplyvu, sú tam nejaké paralely k palestínskej P.L.O. čiže Palestine Liberation Organization, ale Palestína je už dlhodobo systematicky likvidovaná Izraelskou armádou (dá sa teda skutočne vravieť o terorizme?), napríklad taká R.A.F. v Nemecku bola teroristická organizácia...Baader Meinhof Komplex, fajnový film o tejto frakcii, tí spolupracovali napríklad aj s Palestínskou frakciou Fatah, ktorá nie je tiež považovaná za teroristickú organizáciu...ani neviem čo si o tom myslieť, v podstate často tí ľudia bojujú za nezávislosť nejakej krajiny, len často to robia skrz násilie a použitie zbraní je to neskutočne zložité...
@pisik hlúposti, terorizmus nepochádza z Blízkeho východu, teroristické organizácie by si našiel v 70. až 90. rokoch aj v Európe a aj inde vo svete, len sa o to nezaujímaš...hlúpa US propaganda, to môžme aj počínanie americkej pravidelnej armády považovať za terorizmus...Vietnam, Afganistám, Grenada, Irák a ešte veľa mnohých krajín, kde sa tí hlavatí psy "angažovali"...
Mne sa tak páči, keď tupé deti opakujú to čo počuli, neporozumeli poprípade si domysleli veci, pestujú v sebe nenávisť voči niečomu, niekomu o kom nevedia nič, občas sú to lepší ľudia než tí, čo sa hrdia tým, že nechcú multikultúrnu spoločnosť. Nie som rasista, keby som bola, bola by som pokrytec.
Občas som väčší Slovák než všetci tu narodení a hrdí občania SR.
@33 No a už sme skoro tam.. Islamisti natačaju nie moslimovia !!! Islamista aka terorista je len clovek, o ktorom sa hovori, ze je moslim. Lenze on je ..., ktorý zneuziva Islam a Korán (biblia). Toť vše odomňa na dnes. PEACE
@openmindedfreak neviem nájsť konkrétnu definíciu v slovenskom jazyyku ale v ostatných sa za teroristu považuje človek, ktorý koná činy násilia a zastrašovania za účelom dosiahnutia svojich cieľov, najčastejšie politických zmien v krajine. To mi príde najpresnejšie.
@grietusha No to je pekné, že majú nárok na vyznávanie svojej viery ale chrámy sa stavajú za cirkevné, legálne im nič nebráni si ju postaviť.
nie som rasistka,ale samozrejme existujú skupiny ludí s ktorými nie veľmi vychádzam,napríklad rómovia(ok,tých sa bojím ) a potom šikmookí celkovo,oni mi prídu ako z inej planéty proste. ale akože že by som ich nenávidela tak to nie. ale ked ich niekde vidím,nenápadne sa vzdialim aby som sa s nimi nedostala do kontaktu.
Popravde, som zastankyna ne - rasizmu v spolocnosti, no je takisto pravdou ze vela ciernych ma spolocne navyky a vlastnosti, si ini a tolerujem to, ale odtal potal jak sa hovori
Podla dnesnej definicie asi som rasista, xenofob, homofob a kto vie co vsetko este, ale ak ma jednotlivec presvedci o tom, ze sa ho netykaju vseobecne akceptovane znaky danej skupiny (napriklad ze cigani su zlodeji, homosexuali su afektovani atd) nemam s nim najmensi problem. Mam kamosov snad z kazdej jednej rasy, roznych vierovyznani, ci sexualnych orientaci a ked sa sami neskatulkuju, tak spolu normalne vychadzame. Inymi slovami, spravaj sa ako clovek a nemam s tebou ziaden problem.
byvam s moslimskou rodinou uz par mesiacov a este som tu ziadne zbrane skryte nenasla, ani ma nenutia sa snimi modlit ani neplanuju ako nechaju spadnut lietadlo a su to super ludia
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
55 komentov
Problém je, že človek VŽDY zneužije vieru k rozpútaniu násilia, aby mohol dominovať, ovládať a vnucovať svoju pravdu iným.
a akýkoľvek prejav xenofóbie považujem za nevzdelanosť, nedostatok informácií, neschopnosť a neochotu sa pozrieť na vec zblízka, podľahnutie masovému imagu na základe pár extrémov a hlavne (v týchto končinách teda) za europocentrizmus.
strach z inakosti je to, čo spôsobuje najväčšie sračky vo svete a je mi z toho zle.
nehovoriac o:
» img0.joyreactor.com/pics/post/auto-...
napríklad
K cigáňom,je logické že kočovné kmene ktoré sa u nás usídlili majú taktiež inú kultúru,nemajú vrodenú potrebu usídlovať sa,z toho pramení ich bujará zábava,vandalizmus.
Takže,ak znamená byť rasistom,že neuznávame cudzincov/náboženské skupiny za ich správanie a pohľad na svet,každý z nás je rasista.Závisí len na tom v akej miere.
To dáva aspoň štipku pochopenia Adolfovi Hitlerovi a jeho počíňaniu.
Občas som väčší Slovák než všetci tu narodení a hrdí občania SR.
cítim sa rasisticky
dosť low
@grietusha No to je pekné, že majú nárok na vyznávanie svojej viery ale chrámy sa stavajú za cirkevné, legálne im nič nebráni si ju postaviť.