Ste spokojní s dnešným storočím? alebo skôr hmm s tým ako sa ľudia správajú?
Lebo napríklad.. V 18.storočí dajme tomu, sa ľudia správali k sebe normálne, úctivo. Lenže teraz nikto nemá spôsoby. Ešte starí ľudia možno hej, ale my mladí vôbec. Akože možno máme, ale dovoľujeme si viac ako naši rodičia. Podľa vás to je lepšie? ..
nie...a napr. v osemnástom storočí keď si urozený nevzal urozenú tak celý jeho rod stratil meno....
ale i tak...malo to aspon svoje caro..... mne sa napr. strašne páči ked nejaky dedula pobozká žene ruku, odsunei jej stoličku a pdobne milé maličkosti
teraz väčšina mužov berie ženy len ako sexuálne objekty....aj ked mame svoje prava ale i tak....
všetko ma svoje plusy i mínusy....a človek je v zásade taký že chce to čo nemá
a ten ktomu druhému odseku....je blbé to že dneska sa všetko kruti okolo materializmu a to duchovno je preč.... no čo...zamékame, potraseme zvoncom a ide sa dalej...
tak tak nič nerobíme len sa tu jebeme a pijeme a hrešíme a zabíjame a vraždíme a kradneme a fajčíme a netujeme a cudzoložíme a špekulujeme ako kde koho ojebať..............
tak tak veru v 18. storoči také niečo nebolo!!!!.........filip
@narazuvzdornaa ak sa nevieš ovládať vezmi si tabletku, isto si na nu len zabudla...
@matushkaa ludia su v podstate furt rovnakí mantaci, dakedy, keď neexistoval humanizmus, tak boli k sebe ovela horší a ak máš niečo proti netu, nepoužívaj ho, nikto Ťa nenúti...
ja milujem ako si idealizujete minulost uz vidim tych spinavych hladnych chudobnych ludi a romantiku medzi nimi , ked museli driet na panovej roli cely den a takych bola vacsina , a ta "slachta" to bola tiez riadna pretvarka omg mate sa vo vsetkom lepsie ako v minulosti ( ratajme strednu triedu ) a urcite bolo par ludi ktori boli taki ako sa pise v knihach ale aj teraz su ...
Starí ľudia? Úctiví? Spomenula som si na tetku z autobusu - videla som, že mamina stojí na zastávke a ide nastúpiť, tak som obsadila vedľa seba miesto (polovica autobusu bola ešte prázdna), nastúpila staršia pani ovešaná taškami, vynadala mi, lebo si chcela sadnúť na miesto vedľa mňa a ja som odmietla dať si odtiaľ veci preč. So šomraním sa posadila na vedľajšie sedadlo (na druhej strane uličky) a potom mi mamina povedala, že dotyčná pani nebola na zastávke ani zďaleka medzi prvými, aj keď medzi prvými nastupovala. Tomu vravím naozaj úctivosť starých ľudí...
@galinka ja sa ani nečudujem ,že sú takí.. a tie veci si si mohla dať preč či moc by ti zavadzali? ja neviem ja neznášam keď sedím na tých sprostých sedadlách a dojdú nejakí starí ľudia a zazerajú na mňa. sa postavím a mám pokoj nie? ..
mám spôsoby, to že sú dnešní mladí ľudia sprostí, a drzí atď za to môže doba, ale to už neovplynvíš...
a to že sedí dakto za compom namiesto toho aby šiel von je problém, ak ti to vadí, tak vypni comp a choď von... nemôžeš sa pokúšať meniť iných pokiaľ si sama taká ako oni
@matushkaa ja si vobec nemyslim ze boli uctivy , mozno par percent hornej vrstvy aj to bolo pokrytectvo ... dnes su ludia otvorenejsi , takze sice ti nebozkavaju rucku ale ak ti prejavia naklonnost tak si mozes byt nou istejsia ako vtedy
taka je doba ľudia dostali "voľnosť" tak ju využívaju každy ma svoje hodnoty, ktore uznava tak nech ich uznava a pre nas čo radi robime aj niečo ine okrem kysnutia na nete je to lepšie mame viac priestoru pre seba keďže zvyšok kysne na nete akurat, že nejako do toho rozvaja outdooru nejdu financie
@matushkaa Vravím že mala nastúpiť mamina, chcela som, aby sedela vedľa mňa. Keby bol plný autobus, nič nepoviem, vtedy to ani ja nemám rada. Ale keď má hneď vedľa voľné sedadlo a takmer polovica autobusu je voľná... Prepáč ale naozaj si nemyslím, že potrebuje sedieť práve na tom jednom konkrétnom sedadle... (a hodinu v tom autobuse stáť... Stáva sa, že býva ten autobus tak plný, že musím stáť, ale poviem ti, že už po nejakej polhodine tam má človek pocit, že o chvíľu skolabuje... - tam je potom teplo, vydýchaný vzduch, ľudia natlačení ako sardinky a vodič jazdiaci ako blázon...)
ale v čomsi maš pravdu nazor môjho otca " v zime sme sa rano zobudili o 7 do 9 pobudli doma a poďho na ľad a prišli sme domov o 17 za tmy malokedy sme naobed boli doma a o 19 išli spať lebo sme boli unavení z celodenneho hokeja a na druhy deň sme išli zas. "
A teraz je problem zohnať ľudi zahrať hokej čo i len na dve hodiny
@matushkaaa nei som čosi títpo ludia sa nevedia chovat cley svet je polny hlupych nezdraviacich sa zazerajucich a navajucich dochodcov co sa tlacia v rade simuluju, su azvisli na liekoch ktore nemusia brat odsuddzuju druchych ludia volia bez aspon kuuuuska rozumu ou a tiez nezabudajme na tich co rpechadzaju cez cestu mimo prechodu ked prechadzaju auta, ved co e je to halvna cesta ved su to predsa kurva dochodci, ianc suhlasim s @1 uz ta vidim ako sa kazdemu zdravis a chovas sa ako zdvorila mlada dama podla vsetkych pravidiel etikety ako z osemnasteho storocia BTW to paltilo iba pre vysoku spolocnost, chudoba bol ana om predsa lent roska odlisne
@ikuto ok prečo? lebo sa mi to nepáči.. dobre nabudúce nebudem nič k tomu písať , aby ste vy všetci boli spokojní a vieš čo? nabudúce sa ani ozývať nebudem.. proste iba to napíšem a budem ticho ako keby som tu ani nebola
ten nazor mas asi od svojich rodicov, hovori sa tomu historicky optimizmus, ludia si pamataju len to dobre a na to zle zabudaju, mozno si si nevsimla ze v tomto storoci este nebola ziadna vojna v Europe, narozdiel od tych ostatnych ...
A aj tak sa chcem vrátiť do praveku! (Aj napriek tomu, že s mojou nevenušovskou postavou by som bola pravdepodobne obetovaná v období neúspešných lovov a možno by ma aj zjedli
Ale v takom 19tom storočí vo vhodne zvolenej krajine (kvôli rôznym vojnám, revolúciam a tak) by mohlo byť tiež fajn, ak by som nepatrila k robotníckej vrstve a nemala aj 18 hodinovú pracovnú dobu, ale bola by som z tých vyšších... A aspoň by som prišla na to, ako sa v tých sukniach s enormne vypchatými zadkami dalo chodiť na záchod
ja by som sa chcel narodit v roku 1930 to boli nadherne casy nehovorim o mafii ktora bola vtedy rozsirena po celom svete ale o ludoch o autach o prostredi vsetko bolo uplne ine tie dediny boli take dedinske a teraz su to male mesta , ked ste videli film dobry vojak svejk tak tam tie dediny boli uplne nadherne a to je 70 rokov do zadu a za tedy sa vsetko vcetne ludi zmenilo .. ja som nastastie neni taky hajzel ako vatsina teenageerov ze si myslia ze su kingovia .. moj nazor tato doba je na prt
Táto doba je skutočne... neviem ako to pomenovať... vulgárna, plná sexu... a čo ja viem čoho... Predtým boli ľudia slušnejší... Ale... čo ja viem... neviem či by som sa chcel vrátiť v čase
v 18.st ešte nemali poňatia o tom, čo je to romantická láska, ako ju poznáme dnes
v 18.st. bola kopa vecí tabu, ľudia sa poriadne nepoznali, čiže aj najbližší priatelia a manželia mali len povrchné vzťahy
v 18.st. sa ešte bežne nosili korzety a iné zbytočne obmedzujúce srandy, ohrozujúce ľudské zdravie
v 18. st. nebolo normálne mať doma kúpeľňu
v 18. st. ti žiadny štát nedal dôchodok/materskú/invalidný dôchodok
v 18.st. neexistovali očkovania alebo obyčajný penicilín
v 18.st. priemerný človek drel celý deň ako kôň, pretože priemyselná revolúcia sa udiala až okolo 1760 a aj to sa stroje nemohli zaviesť všade, kvôli finančným možnostiam
tipujem, že priemerná dĺžka (tohto nie veľmi kvalitného) života mohla byť tak 50 rokov, ale možno sa mýlim
ako hovorí james144, alkoholizmus, vojny, znásilňovanie a detská práca nie sú žiaden produkt modernej doby, práveže vtedy bolo všetko ešte búrlivejšie, ako dnes (alebo sa minimálne dialo na väčšej ploche)
ale hlavne, že vtedy nemali internet a počítače a mohli byť na čerstvom vzduchu, máš pravdu!
a mimochodom, aj v 18.st. bolo normálne, že rodina vydedila potomka preto, lebo sa rozvadili alebo preto, lebo si dovolil vziať niekoho iného, ako chceli rodičia, nemysli si, že sa vtedy všetci mali radi, len preto, že o tom nevieme a preto, že boli naučení sa aspoň na povrchu správať nóbl.
a zabudla som spomenúť všetky komplexy a frustrácie, ktorými ľudia trpeli z tohto prehnane zdržanlivého správania.
Dnešná doba nie je skvelá ale taká nebola žiadna... Môj názor je však taký že ľudia by si mali konečne začať vážiť to čo majú. V 18. stor. ísť na dovolenku s rodičmi alebo kamošmi? Mať možnosť nájsť si brigádu, ktorú môžeš zobrať ale nemusíš, môžeš si ju vybrať sama/sám a máš to platené.. v tedy to nebolo. Predpokladám že väčšina nás mladých chce ísť do zahraničia a vyskúšať aspoň nejaké nové veci. Všetci v dnešnej dobe máme také vymoženosti že už naši strarí rodičia nám môžu závidieť pretože ani oni to ešte nemali. Ja som rada že žijem v tomto storočí aj keď má svoje nedostatky.
Že sú znásilnenia, vraždy, krádeže, neúctivosť. Zvážte tak logicky vec, pre ktorú boli už v minulosti konflikty či už medzi králmi a faraónmi alebo aj prvá a druhá sv. vojna alebo aj dnešná politika. Vždy išlo len o tri veci sláva, moc a peniaze .
A čo sa týka internetu. Kto za ním nesedí? ja si myslím že každý a jeden z nás. tak čo riešiť hádam nebudeme kydať sami na seba..
kdežeeeeeeee!!!!veď sa tu nájdu len sebci,egoisti,drzí,nevychovaní,nekompromisní aaaa našla by som ďalších 100 slov,ktoré vystihujú ľudí v tejto dobe.
doba je už tak chorá.ale my s tým nepohneme...
všetci sme závislí na mobiloch,na počítačoch,notebookoch,mp3kách...
toto nebolo,chcela by som takú dobu,čo bola dávno dávno.
teraz to je otrasné.zlyhávajú manželstvá,priateľstvá,rodiny.všetko.
ľudia si v minulosti vážili toho druhého a teraz to všetko upadá.každý sa tvári akí je dokonalí a pritom je nula.každí chce dobre len a len pre seba a aby sa len on mal dobre.Táto doba je hrozná!neskutočne zlá.Nikdy nevieš,či ťa na zastávke niekto neprepadne,či ti niekto nedá zbraň k hlave.mám pocit,že už neexistujú žiadne pravidlá,žiadne zákony,čo sa smie a čo nie.
toto je veľmi diskutabilné a každý má na to svoj názor.škoda,že slová nepômožu.
Čo sa mňa týka, tak ja s tebou súhlasím. Často zvyknem o sebe hovoriť, že vôbec nepatrím do tejto doby. Jediné čo mám na tejto dobe rád je to, že existujú naozaj voľne dostupné technológie a výbava pre akúkoľvek tvorbu, a to pre úplne hocikoho. Kedysi dávno bola možnosť tvoriť len privilégiom. To je ale asi tak všetko. A čo sa týka súčasných vzťahov... k tomu sa radšej ani vôbec nevyjadrujem. Lepšie byť sám - hovorí mi pud sebazáchovy.
Moc si to idealizujes.... nerobili sa pitvy , neriesili sa zlociny , ktokolvek by ti podrezal krk na ulici za bieleho dna pre par striebornych a ani by ho nehladali.... v chudobnych rodinach bol krik, hadky a nasilie , siroty bezne behali po uliciach a snaziace sa prezit okradali ludi (viac ako dnesni cigani). Nemusela ti byt ani regulerne dokazana vina a ani nevies ako by si sa dostala pod deres.
Spolocenska etiketa bohatej vrtstvy je krasna s tym suhlasim. Ale tykala sa velmi uzkej skaly ludi a keby si sa nenarodila prave do nej, urcite by sa ti 18ste storocie az tak nepacilo.
Ale jedno im zavidiet mozeme.... viac citili ze zili a menej boli vaznani technologiou. Ich den bol plnohodnotnejsi ako je dnes pre priemerneho cloveka tyzden.
@matushkaa raz jeden taký ujo povedal, že deti boli vždy rovnaké, takisto ako dospelí. Niekedy v 18. storočí... si predstav že keď vtedy boli deti hnusné, zlé, nevychované, atď... teraz by museli robiť samovražedné útoky aby boli horšie...
Menia sa tváre, nie správanie. Nechci mi povedať že tvoj otec ako malý neskúšal fajčiť, že sa občas on alebo niekto z jeho kamarátov nesprával neúctivo, že si nerobili srandu z toho a z toho atď...
Je pravda že tvoj otec ani ten ujo z 18. storočia asi nechodili po ulici a nehrali s mobilom na celý blok Rytmusa, ale určite robili dačo iné
@matushkaa ano lebo volakedy keby si nieco ukradol alebo tak hneď by si išiel pod gilotínu..tam ludia mali respekt lenže teraz ked niečo ukradneš tak ten sud sa vlecie tak dlho že dovtedy aj umrieš a tie j.bnute zakony? akože cigani nas tu rozkradaju ale ked my im niečo povieme tak to už je rasizmus.. chorééé
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
64 komentov
---
Ukrutne ma vytáčajú takéto reči.
ale i tak...malo to aspon svoje caro..... mne sa napr. strašne páči ked nejaky dedula pobozká žene ruku, odsunei jej stoličku a pdobne milé maličkosti
teraz väčšina mužov berie ženy len ako sexuálne objekty....aj ked mame svoje prava ale i tak....
všetko ma svoje plusy i mínusy....a človek je v zásade taký že chce to čo nemá
a ten ktomu druhému odseku....je blbé to že dneska sa všetko kruti okolo materializmu a to duchovno je preč.... no čo...zamékame, potraseme zvoncom a ide sa dalej...
@narazuvzdornaa
tak tak veru v 18. storoči také niečo nebolo!!!!.........filip
@matushkaa ludia su v podstate furt rovnakí mantaci, dakedy, keď neexistoval humanizmus, tak boli k sebe ovela horší a ak máš niečo proti netu, nepoužívaj ho, nikto Ťa nenúti...
sú a riešiš ich ? nie ani ich nevyriešiš tak sa tu nerob prosím ťa..
@tikalok kks to bol jeden príklad.. išlo o to že teraz ľudia vôbec nemajú spôsoby -je to tam napísané
a to že sedí dakto za compom namiesto toho aby šiel von je problém, ak ti to vadí, tak vypni comp a choď von... nemôžeš sa pokúšať meniť iných pokiaľ si sama taká ako oni
snažím sa len obraňovať..
a ešte my vysvetlite, že ak sa tým budete zaoberať tak čo ? ... sa vrátite v čase či ?
tak prepáč, ospravedlňujem sa, jednoducho mi to vyplynulo z toho čo píšeš v prvom príspevku...
ale, ak niesi taká, prečo ti to vadí?
pozri..stara generacia je uplne rovnaka ako my!!
ale tak nakoniec ťa nevyhodila tak nech si šomre..
(zažívam to každé ráno keď idem do školy -chcem povedať že viem jaké to je debilné..)
A teraz je problem zohnať ľudi zahrať hokej čo i len na dve hodiny
som chcela počuť váš názor, koniec.
@kolini že sa ti to chcelo hľadať
tie prvé 3 vety si mohla vynechať a stačilo napísať to, že si chcela vedieť názor ľudí na birdzi, či sú spokojní s dnešným storočím..
som spokojný s dnešným storočím, lebo som v žiadnom inom nežil (ak nerátam prechod medzi 1999 a 2000) a ani v žiadnom inom žiť nebudem...
a kto je nespokojný aj tak s tým nič nespraví
Takže súčasný stav je super, lebo v ňom pozorujem viac kritických reakcií voči krátkozrakému idealizovaniu minulosti ako v predošlom čase!
..kvak..
Ale v takom 19tom storočí vo vhodne zvolenej krajine (kvôli rôznym vojnám, revolúciam a tak) by mohlo byť tiež fajn, ak by som nepatrila k robotníckej vrstve a nemala aj 18 hodinovú pracovnú dobu, ale bola by som z tých vyšších... A aspoň by som prišla na to, ako sa v tých sukniach s enormne vypchatými zadkami dalo chodiť na záchod
ja som sa dneska pýtal na radu ohľadom notebooku, a tiež tam písali múdre veci: že ho mám vyhodiť
v 18.st ešte nemali poňatia o tom, čo je to romantická láska, ako ju poznáme dnes
v 18.st. bola kopa vecí tabu, ľudia sa poriadne nepoznali, čiže aj najbližší priatelia a manželia mali len povrchné vzťahy
v 18.st. sa ešte bežne nosili korzety a iné zbytočne obmedzujúce srandy, ohrozujúce ľudské zdravie
v 18. st. nebolo normálne mať doma kúpeľňu
v 18. st. ti žiadny štát nedal dôchodok/materskú/invalidný dôchodok
v 18.st. neexistovali očkovania alebo obyčajný penicilín
v 18.st. priemerný človek drel celý deň ako kôň, pretože priemyselná revolúcia sa udiala až okolo 1760 a aj to sa stroje nemohli zaviesť všade, kvôli finančným možnostiam
tipujem, že priemerná dĺžka (tohto nie veľmi kvalitného) života mohla byť tak 50 rokov, ale možno sa mýlim
ako hovorí james144, alkoholizmus, vojny, znásilňovanie a detská práca nie sú žiaden produkt modernej doby, práveže vtedy bolo všetko ešte búrlivejšie, ako dnes (alebo sa minimálne dialo na väčšej ploche)
ale hlavne, že vtedy nemali internet a počítače a mohli byť na čerstvom vzduchu, máš pravdu!
a zabudla som spomenúť všetky komplexy a frustrácie, ktorými ľudia trpeli z tohto prehnane zdržanlivého správania.
Že sú znásilnenia, vraždy, krádeže, neúctivosť. Zvážte tak logicky vec, pre ktorú boli už v minulosti konflikty či už medzi králmi a faraónmi alebo aj prvá a druhá sv. vojna alebo aj dnešná politika. Vždy išlo len o tri veci sláva, moc a peniaze .
A čo sa týka internetu. Kto za ním nesedí? ja si myslím že každý a jeden z nás. tak čo riešiť hádam nebudeme kydať sami na seba..
doba je už tak chorá.ale my s tým nepohneme...
všetci sme závislí na mobiloch,na počítačoch,notebookoch,mp3kách...
toto nebolo,chcela by som takú dobu,čo bola dávno dávno.
teraz to je otrasné.zlyhávajú manželstvá,priateľstvá,rodiny.všetko.
ľudia si v minulosti vážili toho druhého a teraz to všetko upadá.každý sa tvári akí je dokonalí a pritom je nula.každí chce dobre len a len pre seba a aby sa len on mal dobre.Táto doba je hrozná!neskutočne zlá.Nikdy nevieš,či ťa na zastávke niekto neprepadne,či ti niekto nedá zbraň k hlave.mám pocit,že už neexistujú žiadne pravidlá,žiadne zákony,čo sa smie a čo nie.
toto je veľmi diskutabilné a každý má na to svoj názor.škoda,že slová nepômožu.
je mi zle z toho všetkého čo sa deje.
Čo sa mňa týka, tak ja s tebou súhlasím. Často zvyknem o sebe hovoriť, že vôbec nepatrím do tejto doby. Jediné čo mám na tejto dobe rád je to, že existujú naozaj voľne dostupné technológie a výbava pre akúkoľvek tvorbu, a to pre úplne hocikoho. Kedysi dávno bola možnosť tvoriť len privilégiom. To je ale asi tak všetko. A čo sa týka súčasných vzťahov... k tomu sa radšej ani vôbec nevyjadrujem. Lepšie byť sám - hovorí mi pud sebazáchovy.
Spolocenska etiketa bohatej vrtstvy je krasna s tym suhlasim. Ale tykala sa velmi uzkej skaly ludi a keby si sa nenarodila prave do nej, urcite by sa ti 18ste storocie az tak nepacilo.
Ale jedno im zavidiet mozeme.... viac citili ze zili a menej boli vaznani technologiou. Ich den bol plnohodnotnejsi ako je dnes pre priemerneho cloveka tyzden.
no to máš pravdu,ale tak ja na to nejaký dôraz nekladiem,lebo ty si do filmovania namočený dosť /písané v dobrom slova zmysle,máš v tom moju podporu /
a vzťahy,jasné,toto sa neoplatí riešiť,vyjadrovať sa.sú také aké sú. a sú hlavne také,aké si ich my vytvoríme
Bolo by mi lepšie.
Menia sa tváre, nie správanie. Nechci mi povedať že tvoj otec ako malý neskúšal fajčiť, že sa občas on alebo niekto z jeho kamarátov nesprával neúctivo, že si nerobili srandu z toho a z toho atď...
Je pravda že tvoj otec ani ten ujo z 18. storočia asi nechodili po ulici a nehrali s mobilom na celý blok Rytmusa, ale určite robili dačo iné