Nevidím žiadný dôvod prečo by mi to malo vadiť. Práve naopak, len veľa výhod Prinajmenšom, z čisto sobeckého pohľadu - klon by bol dokonalý zdroj pre orgány Nanešťastie človek údajne nemá schopnosť genetickej pamäti takže scifi v podobe človeka zomierajúceho na nejaku chorobu ktorý sa zachráni tým, že si dá urobiť nové telo a "prenesie" sa nehrozí.
@christopherpd presne ako vravíš, náhradné orgány sa pomaly začínajú týmto spôsobom už vytvárať to je len otázka času nie nadarmo sa pri pôrode odoberá pupočníková krv (samozrejme keď si zaplatíš)
dala som nie, pretože som to vzala vo význame klon - celý organizmus. mám pocit, že tak by sa každý z nás stal nahraditeľným a ľudský život by stratil hodnotu.
ale som jednoznačne za klonovanie orgánov alebo ich tkanív pre medicínske účely.
@alpynus mám. nechápem, prečo by sme sa tu mali umelo udržiavať pri živote, keď má po nás predsa prirodzene prísť ďalšia generácia. príde mi to sebecké.
rovnako si myslím, že by to len prehĺbilo sociálne rozdiely medzi tými, "čo na klony majú" a tými, čo nie.
a fakt si nechcem ani len predstaviť, čo by sa dialo v takej severnej kórei, keby sa tam súčasný vodca takto veselo udržiaval pri živote.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
21 komentov
@dee99 a čo si o tom filme myslíš? no tam bol buď náhradník alebo človek
@klaudiqaaa digitalizuj sa, prestaneš starnúť
ale som jednoznačne za klonovanie orgánov alebo ich tkanív pre medicínske účely.
geneticke inzinierstvo ako take - ano ( aj klonovanie organov etc )
klonovanie tkaniv, organov, casti tiel... by mohlo zachranit miliony ludi...
takisto i klonovanie zvierat - dajme tomu i pravekych, by mohlo byt nieco uchvatne vratit sa s5 v case a pritom skumat organizmy modernou technikou
ale filmy ako Jursky park, Nahradnici, Ostrov robia velke Bu-Bu-Bu a potom v klonovani vidi vacsina ludi len to zle... :/
@anzu ten prvý odsek krásne
a neviem prečo by som mal byť proti klonom ...
súhlasím s @depechemode
A máš na to aj nejaký dôvod?
rovnako si myslím, že by to len prehĺbilo sociálne rozdiely medzi tými, "čo na klony majú" a tými, čo nie.
a fakt si nechcem ani len predstaviť, čo by sa dialo v takej severnej kórei, keby sa tam súčasný vodca takto veselo udržiaval pri živote.
mne sa celé toto genetické inžinierstvo nepáči.