Čaute, možno ma budete brať ako malé decko ale ja sa fakt bojím ísť k zubárovi už asi rok odkladám to, že k nemu pojdem ale strasne sa bojim ... Neviete mi niekto nieco poradit ?? Ďakujem
ja byt tvoja manka by som ti vysvetlil ze cim dlhsie nepojdes tym vacsia sanca ze budes mat dojebane zuby a cim dalej tym viac a horsie a zaroven ked nechodis na preventivky tak ti poistovna nepreplati nic cize ak sa ti tam nechce tak nechod ale ked budes mat hnilu polku papule zaplatis si to sama a ze to neni malo
Treba ho navštíviť a vôbec to nie je hanba...zuby sú zuby...aj chlap ako hora, môže mať strach zo zubára...v zuboch máš x nervov a je to veľká bolesť ak ti do toho zasahujú....tiež sa bojím chodiť na preventívnu, ale našťastie nikdy nemám kaz
ja som bola asi 2 tyzdne dozadu, sama som si nasla kaz tak som vedela ze idem pod vrtacku..bola som vynervovana, ale vedela som ze by som si len uskodila, keby to odkladam...ale tak podla mna to nie je az take hrozne,..tu chvilku clovek vydrzi..
To máš strach zo svojho zubára alebo si ten strach mala skôr než si prvýkrát na vlastnej koži skúsila, o čom to naozaj je? Ak je to druhá možnosť, daj si facku, aká si retardovaná a ak ťa niekto má rád aj takú, zober toho človeka so sebou ako podporu, ale ja by som s takou padavkou nechcela mať nič spoločné...
ak máš neschopného zubára a potvrdil ti všetky fámy o hrôzach zubárskych nástrojov svojou neschopnosťou dať ti zúbky do poriadku, nájdi si sympaťáka s dobrými referenciami a buď už vzorná.
Ja sa bojím k zubárke, lebo kým som k nej nechodila, bolo všetko fajn ale ony hovoria takým divným jazykom a nikdy mi nedajú dobrý termín ale vtedy to ja neviem, keď ho prijímam, lebo ho dávajú mesiace dopredu a potom nikdy neprijdem, lebo sa už niečo vyskytne vždy súrne a potom sa hanbím ako pes, že po takej dobe som neprišla a tak dokola a ešte k tomu, nemám pocit, že by mi pomáhala, tak je tam nechuť zlepšovať ten vzťah a komunikovať s ňou...preto už mám rok i averziu k zubárom, čo som ako decko nemala, tak mám zábrany riešiť aj iných zubárov ale už musím, lebo...a možno máš ten problém aj ty...mňa celkom desí že mojou ignoráciou budem mať časom klapačku...tak som sa dnes slávnostne zaprisahla, že už nikdy nebudem jesť sladké, lebo milujem svoje zuby...nemáš sa čoho báť, je to len stres a keby ti aj reálne ublížil, vie ako to napraviť, veď to študoval...na zubároch je najdesivejší ten úbytok zubov, ktoré už nenarastú
@matias jj uz som pogooglil a tato sankcia plati "len" rok. Takze ak si toho roku necha spravit prehliadku, buduci rok uz jej poistovna znova preplaca zubara
Inak dobra picovina si myslim.
Clovek plati do poistovne, zabudne na prehliadku a dalsi rok si caluje sam...
Ako chapem, ze chcu ludi nutit chodit pravidelne k zubarovi, ale dost drasticky sposob...
@dada1996 ja som tiež takto zubára odkladala asi tri roky, a potom som išla, lebo som už musela! dopadlo to asi tak, že mi to rezali, vŕtali, robili okolo toho všetko možné zlo, čo ťa napadne, týždeň som nemohla rozprávať ani poriadne jesť...a musela som byť u zubára denne, dokonca aj cez víkend... čiže ti poviem, choď k zubárovi... ja som sa tiež veľmi bála, odvtedy čo som zažila toto si hovorím, že už budem chodiť tak ako treba (pretože takéto peklo si zopakovať teda rozhodne nechcem)
choď k nejakému milému ... keď som mala 8 chodila som k takému starému slepému a nechcela som sa dať vyšetriť a poslal ma preč :d že ma nebude vyšetrovať keď robím problémy moje šťastie potom som išla k inej zubárke a tam to bolo v pohode
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
23 komentov
A ta cena sa nepohibuje pod ale nad 10euro.
ak máš neschopného zubára a potvrdil ti všetky fámy o hrôzach zubárskych nástrojov svojou neschopnosťou dať ti zúbky do poriadku, nájdi si sympaťáka s dobrými referenciami a buď už vzorná.
Ja sa bojím k zubárke, lebo kým som k nej nechodila, bolo všetko fajn ale ony hovoria takým divným jazykom a nikdy mi nedajú dobrý termín ale vtedy to ja neviem, keď ho prijímam, lebo ho dávajú mesiace dopredu a potom nikdy neprijdem, lebo sa už niečo vyskytne vždy súrne a potom sa hanbím ako pes, že po takej dobe som neprišla a tak dokola a ešte k tomu, nemám pocit, že by mi pomáhala, tak je tam nechuť zlepšovať ten vzťah a komunikovať s ňou...preto už mám rok i averziu k zubárom, čo som ako decko nemala, tak mám zábrany riešiť aj iných zubárov ale už musím, lebo...a možno máš ten problém aj ty...mňa celkom desí že mojou ignoráciou budem mať časom klapačku...tak som sa dnes slávnostne zaprisahla, že už nikdy nebudem jesť sladké, lebo milujem svoje zuby...nemáš sa čoho báť, je to len stres a keby ti aj reálne ublížil, vie ako to napraviť, veď to študoval...na zubároch je najdesivejší ten úbytok zubov, ktoré už nenarastú
Ci ked nejdes rok k zubarovi, tak uz na veky vekov calujes plne taxy za zubarske sluzby?
a urcite njesi jedina co to takto riesi...
Inak dobra picovina si myslim.
Clovek plati do poistovne, zabudne na prehliadku a dalsi rok si caluje sam...
Ako chapem, ze chcu ludi nutit chodit pravidelne k zubarovi, ale dost drasticky sposob...