Poradí mi niekto ako si mám rozpísať jedalníček keď chcem schudnúť ale pritom som na internáte? Viem každý mi tu dá odjeby že pi čistú vodu alebo nejdez veľa, nejedz sladké alebo také mi prosím nepíšte mi také chcem normálne na každý jeden deň ako by ste
@GramoRokkazNina007 Teraz som docital super knihu vola sa zivot bez psenice , no skratka jednoducho vynechaj uplne psenicu to znamena pecivo , cestoviny , spagety proste vsetky jedla z muky a je pritom jedno ci je to biela , hneda alebo celozrnna muka vsetky vynechaj.Vynechaj stuzene tuky ako je maslo , syry atdd. Vynechaj meso . Jedz vela zeleniny ovocia ryzu . varene zemiaky v rozumnom mnozstve
skus prejst na vegetariansky styl .Viem že na intraku sa nedaju dodrziavat vsetky tieto pravidla ale hlavne ak dostanes na ranajky pecivo tak ho neskonzumuj hlavne obmedz psenicu a vsetky jedla z nej .
no ked si na intráku je to na prd, že si nemôžeš variť a to ne len vtedy ked chceš dodržiavať nejakú diétu. Pre mňa by to bolo až nemožné, pokiaľ teda sa nechceš stravovať po reštikách kde si môžeš dať zdravé jedlo v pribehu dňa. Lebo také raňajky aj večera sa dajú pohode dať, ale taký teplý obed čo je tiež dosť dôležité na intráku neuvaríš..ked nemôžeš
no tak rada, ze ma clovek menej jest, ked chce schudnut je uz hadam aj prezitok.
predpokladam, ze chodis na obedy aspon? ale klasicky obed nevadi, pokial v nom nie su hranolky a vyprazane, tomu sa treba vyhnut...
inak zakladom je urcite celozrne pecivo (na ranajky), tvaroh, syry, kvalitna sunka a hlavne veeeeela zeleniny, ovocia, orieskov, ak by si si z toho chcela robit salaty tak s nejakym zdravym olejom - olivovym, kokosovym (ten sa hodi ku sladkemu), arganovym a podobne... studena kuchyna ti toho ponuka viac, nez dost, hlavne treba naozaj znizit prijem cukrov, nielen sladkosti, ale aj jedla z muky...
ja som na intraku a nemame kuchynku ( co je podla mna dobre ) .. zerem len zeleninove salaty,lebo si nemozem nic ine spravit..a biele jogurty a citronovu stavu rano a vela vody ( -13kg dole za rok )
@kitty7 keď človek nemá peniaze
ďakujem všetkým za rady ale ja som obrovský človek a neviem ako mám byť na intráku so stravou celodennou a pritom držať nejakú diétu .
vela ludi si mysli, ze zdrava strava je nakladnejsia, nie je to ale celkom tak... jasne, ze treska s dvomi rozkami ta vyjde menej ako poriadna vecera, ale z tej poriadnej vecere sa aj nieco najes, na druhy den mas viac energie a nelaka ta jest tolko sladkosti...
a napriklad, rozdiel medzi kvalitnou a nekvalitnou sunkou... nekvalitnej sunky si na chlieb nahadzes v hrubych platkoch, kvalitnej sunky ti staci tenucky platok... cenovo ta to v konecnom dosledku vyjde rovnako... plus, z nekvalitnej sunky sa pribera. treba tieto veci ovladat...
@kitty7 ale chápeš my platíme za ranajky desiatu obed a veceru 60€ len tak a nič ztoho nebudem mať a ešte keď mám 10€ na mesiac tak ja si nemožem kupovať a nejesť ja som chcela proste niaky jedalniček alebo niečo ale to ma asi nikto nepochopí .
ved tak si stravovanie zrus a s rodicmi sa dohodni, ze tych 60 eur daju tebe... prihlas sa na obedy iba v skole a za zvysok si nakup, co potrebujes. a co mozes si nos z domu.
no ono to je jednoduchsie, ako si ty myslis, len sa musis rozhybat a nie furt hladat prekazky. mozes sa aj na dietu vykaslat a jest, co ti navaria na internate, pre mna za mna, ked ti ta pomerne nezdrava strava vyhovuje... mozes miesto toho tych 10 eur minut na fitko napriklad.
no ved o tom ti hovorim, ta zdrava strava zas taky zazrak drahy nie je, len treba vediet s peniazmi narabat, nekupovat blbosti... nemusis teraz nabehnut do obchodu a kupit si fitness chleba, co pol kila stoji snad aj tri eura, lebo je to "zdrave". normalne vediet prehodnotit, co kupujes a zelenina hlavne takto ked sa oteplilo je naozaj za dobre ceny, len to treba vychytat...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
17 komentov
skus prejst na vegetariansky styl .Viem že na intraku sa nedaju dodrziavat vsetky tieto pravidla ale hlavne ak dostanes na ranajky pecivo tak ho neskonzumuj hlavne obmedz psenicu a vsetky jedla z nej .
predpokladam, ze chodis na obedy aspon? ale klasicky obed nevadi, pokial v nom nie su hranolky a vyprazane, tomu sa treba vyhnut...
inak zakladom je urcite celozrne pecivo (na ranajky), tvaroh, syry, kvalitna sunka a hlavne veeeeela zeleniny, ovocia, orieskov, ak by si si z toho chcela robit salaty tak s nejakym zdravym olejom - olivovym, kokosovym (ten sa hodi ku sladkemu), arganovym a podobne... studena kuchyna ti toho ponuka viac, nez dost, hlavne treba naozaj znizit prijem cukrov, nielen sladkosti, ale aj jedla z muky...
ďakujem všetkým za rady ale ja som obrovský človek a neviem ako mám byť na intráku so stravou celodennou a pritom držať nejakú diétu .
a napriklad, rozdiel medzi kvalitnou a nekvalitnou sunkou... nekvalitnej sunky si na chlieb nahadzes v hrubych platkoch, kvalitnej sunky ti staci tenucky platok... cenovo ta to v konecnom dosledku vyjde rovnako... plus, z nekvalitnej sunky sa pribera. treba tieto veci ovladat...