končím deviaty ročník a je predo mnou výber strednej školy, no ja stále nie som rozhodnutý. Priemer známok na polročnom vysvedčení som mal 1,2 (mal som samé jednotky, iba 1x trojku z matematiky) Nemám problém s akýmkoľvek predmetom,
ked si fakt presvedceny o tom ze chces ist na VŠ tak asi to gymnazium, a ked ta matika nebavi tak nejako tie 4 roky prezijes, lebo na strednej je aj tak matika asi vsade ale na vysoku si predsa vyberies taku kde matika nebude
ak ta to ubezpeci ja mam 3 z matiky od 7. triedy na zs a mam ju stale aj v cca 3.rocniku na strednej a tiez neviem ani kokot (rozumej ja neviem ratat ani zlomky nehovoriac o mocninach odmocninach) ale vzdy sa z toho dako vytiahnem
ani mne nejde matika vobec, a som na gymku, aj ked budes mat 3 z matiky na gymku je to lepsie ako na obchodnej ci inej odbornej skole, pretoze si prvy zaradeni vo vybere na vysku ... no stress, uvidis ako tie 4 roky rychlo ubehnu, pri tom vsetkom ani nebudes vediet ze si matiku mal ... a okrem toho obchodna je tusim zamerana viac ekonomicky ako gymko...
gymko myslím...alebo tá hotelovka...pozri sa..5 rokov, jeden rok hore dole, ja tiež idem na 5 rokov asi na sš...a čo tak bilingválne gymko? tam ti treba hlavne urobiť skúšky z jazyka...čo povieš??
este jedna vec, ked som bola na zakladnej vobec som neuvazovala o gymku a netusim ako som tu skoncila ale som aj rada, neviem si teraz predstavit ze by som bola inde (ani nechcem) hoci je gymko odveci ale to je detail
jednoznačne gymnázium ...nie bilingválne ! hotelovka nie ,OA nie ! v žiadnom prípade ..najlepší rozhľad ti poskytne gymnázium a matiky sa tak veľmi zase neobávaj ...ja mám s ňou síce dosť veľké problémy a to som mala samé jednotky z nej na ZŠ ..ale predsa len ....na každej škole je matematika ...a myslíš ,že na OA by si ju nemal ?alebo na Hotelovke ?všade je ...na gymnáziu nie je už teraz taká strašne náročná ,aby sa nedala zvládnuť na t trojku ,veď si už nová reforma ,tak ako aj ja ...dá sa to zvládať ,len na gymku sa priprav ,že si poriadne zamakáš ,to nie je jednorázova príprava ,ale dlhodobé systematické učenie ,ak samozrejme chceš mať dobré známky .....treba si to rozmysliet ..ale čo ja viem ..mne odmala vraveli ,že pôjdem na gymko ,ja som ani poriadne nevedela ,aké sú stredné školy v každom prípade držím prsty ,ench sa správne rozhodneš
Dík za rady. Ako hovorím, mám problém jedine s matematikou, ostatné predmety zvládam. A takto ste ma aj upokojili len nejako ten monitor nedovŕzgať. Osobne by som sa hlásil na cirkevné gýmnázium sv. Vincenta de Paul (Topoľčany). Počul som, že je o niečo ľahšie ako normálny gympel, je na tom niečo pravdy? okrem toho, o štátnom v Topoľčanoch sa dosť hovorí, že je tam veľká korupcia.
@natuska6262 zaleži aj ake gymko .. ja som na tom s priemerom na 1,00 a knižky tretieho ročnika som videl naposledy v druhom keď nam ich davali v taške mam všetky zošity a domov pridem hodim tašku a rano ju beriem tak ako som ju hodil deň pred ...
no tak ja chodím na OA a musím si ju obhájiť, že po skončení sa určite uplatním aj bez VŠ aj keď uznávam v dnešnej dobe je veľa takých čo majú OA .. ale podľa toho čo ťa baví tak asi by si mal ísť na Gymnázium je to asi tá najrozumnejšia voľba keď chceš ísť aj tak na VŠ .. a ešte k tej matike na OA nieje až taká dôležitá, mali sme jej minimum..
@buffer tak samozrejme ,že je rozdiel gymnázium a gymnázium moje je výberové a najťažšie v meste ...tak preto ,to mám tak veľmi ťažké ....a inak ,aké máš známky ,keď máš takýto "štýl učenia " ?
Jasné že gymnázium,aj keď všetci jeho odporcovia ťa budú presviedčať že z gympľa nič nemáš,ale aspoň máš ako taký všeobecný rozhľad vo všetkých predmetoch a adekvátne k tomu si môžeš vybrať vysokú školu,kdež to ľudia z OA idú na vysokú zameranú len na manažment alebo ekonomiku.Čiže gymnázium,a neni to ani zďaleka ťažké ako sa hovorí,a matika stredoškolská je celkom zvládnuteľná aj pre mňa čo som nikdy z nej nemala jednotky a napriek tomu idem z nej maturovať veľa šťastia
na hotelovej škole tá matika tiež nie je najľahšia čo ja viem a ta dĺžka štúdia...no viac vás tam pripravia vďaka tým 5 rokom, ale keď nechceš tak dlho, tak skús tu OA alebo gympel, podla toho, ako sa cítiš
v podstate suhlasim s @17 i ked ja by som na gymnazium nikdy nesla, som rada, ze som chodila na OA, kedze som isla dalej studovat ekonomiku...dost zavisi od toho, na aku vysku chces potom ist
@natuska6262 my sme ani nvm čo sme ale, že vraj najlepšie v tom, že mame najviac prijatych študentov na vysoke školy ...ale MF ...veď som pisal ... priemer 1,00
@malgosha a pri prijmani na VŠ sa prepočitava tvoj priemer ešte cez koeficient ... Gympeľ ho ma 1 ... OA 1,5 alebo 2 a pod. .... tvoj priemer sa nasobi tym koeficientom a potom aj na zaklade toho zostavuje poradie uchadačov
poď na zdravotku.. ja som bola z matiky debil tiež... takže pre mňa prichádzala do úvahy len tá.. a matika tam je primitívna, a iba 2 roky.. takže to je pohoda.. a navyše to učí normálny človek.. a ak by si nešiel na výšku, tak uplatnenie máš 100%.. a podotýkam, najdebilnejšie profky odtiaľ odišli... a riaditeľka je v pohode..
@emmka98765 Lebo ja som teraz vo 4.ročníku, ktorý je pre mňa dosť kritický napriek tomu, že doteraz som mala prospech s vyznamenaním... Som rada, že už mám len rok a pol pred sebou. Ty ideš tiež na BilGym??
OA alebo hotelova ak. jedno aj druhe ma dost vyhod pre dalsie uplatnenie ak k tomu budes ovladat pri konceni aspon jeden jazyk.. , neviem s kym si sa rozpraval, ale velmi prehlad asi nemaju, prave gymnazium ti je nanic do buducna a ak nemas zaujem o studium vs kde potrebujes matiku alebo medicinu tak je to zbytocne...
No, tak tak to cirkevné gymnázium tam napíšem, ale čo druhá škola? Hotelová? Skúsim sa ešte v škole s výchovnou poradkyňou porozprávať, nech mi teda niečo poradí. Ďakujem za helpa, moja matematikarka sice asi nebdue rada, ale to je moja vec, takže nech sa stará Dík
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
26 komentov
Mne tiež nejde matika som na biline ktorá je zameraná na prírodovedné predmety a celkom mi to ide..
Nemôžem povedať, že matika by bola ťažká, ale ak zvládaš jazyky fakt dobre tak by ti to malo ísť ako po masle..
@malgosha a pri prijmani na VŠ sa prepočitava tvoj priemer ešte cez koeficient ... Gympeľ ho ma 1 ... OA 1,5 alebo 2 a pod. .... tvoj priemer sa nasobi tym koeficientom a potom aj na zaklade toho zostavuje poradie uchadačov