Čaute. Mam 15 rokov a nastúpil som od septembra na gymnázium pretože chcem ísť na VŠ. Chcem sa opýtať kedy je dôležité sa rozhodnúť kam ďalej po strednej, viem ze v 4. Ročníku si môžem voliť predmety ale príde mi to dosť neskoro sa rozhodovať až vtedy.
skus zabrdnut do kazdej temy uz teraz a zistuj co sa ti viac paci co nie dalsi faktor je ci je na tom mozne zarobit Clovek moze zarobit samozrejme v kazdej oblasti ale porozmyslaj si ci si ochotny ist studovat nieco v com budes o pracu bojovat a ci je to dostatocne ohodnotene za ten boj Pri zlozitých prácach zas treba mysliet na stresový faktor (IT, Právo, Urady) atď Co sa casu tyka tak fakt cim skor to zistis tym lepsie pre teba lebo mas velmi vela casu na analýzu vsetkych tychto faktorov potom
@pa3k791 rozhodnúť by si sa mal čo najskôr ale najdôležitejšie sú semináre vo štvrtom ročníku tam sa už zameriava na maturitu a prijímacie skúšky tak tie musíš mať súvisiace s odborom ktorý chceš študovať čiže 2. a 3. ročník môžeš mať rôzne semináre hoci je lepšie mať aspoň nejaké z tých ktoré si zvolíš aj v štvrtáku potom budeš mať menej učenia v štvrtom ročníku ale je to na tebe. Aj ja som si zvolila semináre maturitných predmetov až vo štvrtom ročníku a zvládala som učenie ale závisí to aj od toho ako si sa za tie 4 roky učil ja som si veľa toho pamätala a na seminároch sa už toho veľa navyše neučí teda ak nebudeš mať biológiu alebo matiku. Takže 2. a 3. ročník môžeš vyskúšať rôzne semináre a tým zistiť čo ťa viac baví a v štvrtom ročníku si poprípade môžeš požičať poznámky od spolužiakov ktorý chodili na semináre. To platí aj vo štvrtom ročníku ak by si chcel maturovať z biológie, chémie alebo aj z druhého cudzieho jazyka tak si budeš musieť vybrať čo chceš uprednostniť a zvyšné poznámky si zháňať od spolužiakov lebo v štvrtom ročníku máš z týchto predmetov najdôležitejšie 4-hodinové semináre a zvoliť si môžeš len 2. Teda tak to bolo aspoň na mojom gymnáziu ale každá škola si sama upravuje počet seminárov a poprípade ak by si chcel môžeš sa dohodnúť zo zástupkyňou na vyššom počte seminárov vo štvrtom ročníku, ak ti to odsúhlasí. A odporúčam pozrieť si vš rozvrhy daných odborov ktoré by si chcel študovať a podľa nich si potom zvolíš predmety ktoré budeš potrebovať, poprípade ak ťa nebavia zamerať sa na iný odbor.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
10 komentov
a čím skorej to vieš, tým lepšie
kamdomesta.sk/bratislava/vytvarne-kurzy-architektura-dizajn-umenie
KURZY KRESLENIA A VÝTVARNÝCH TECHNÍK
kamdomesta.sk/bratislava/kurzy-kreslenia-a-vytvarnych-technik