Mám problem rozhodnut sa medzi gymplom ktory mame v meste alebo medzi elektrotechnickou v BB Jozefa Murgasa kde by som musel dochadzat 40 min ale bavi ma praca s Pc a chcem ist aj na vysoku skolu .co by ste mi odporucili ?
"mama mi vravi že ma to omrzny rano skoro stavat a poobede neskoro domov a ze nebudem mat na nic cas" disappointed:rofl)
Kamarátka sa tiež pre toto na mňa vysrala a išla na gympel tutok sem a uuu aké prekvapko, tiež chodím 40 minút busom, vôbec nechodím neskoro, mám čas na všetko, ešte aj na to, čo nechcem a ani učenia nemám nejako ve...vlastne temer žiadne.
Vykašli sa na všetkých a choď kam ty chceš. Mám pocit, že na vysokú sa v pohode dostaneš aj z Murgašky (teda pokiaľ si nezmyslíš študovať nejaký úplne iný odbor), ale zas gympel je gympel.
@jakub96 myslis si ze naozaj je? u nas by gympel nedokazal dostatocne pripravit na elektrotechnicku, co sa tyka odbornych veci. jedine v com by bol asi dobry je matematika. ale na tu ja mam hlavu tak si s nou nejako starosti nerobim. proste gympel je vseobecna skola a podla mna je vseobecna zbytocna, nakolko vies co budes chciet robit. preto mne sa zda lepsia volba odborna, aspon ta lepsie pripravia. tam mas konkretne tie veci, mas tam prax.. myslis si za na gympli by si mal prax? omyl. a to mi ver, ze prax je ovela uzitocnejsia do buducnosti ako teoria
a predstav si situaciu. skoncis odbornu elektrotechnicku, pojdes na vysku, po prvom semestri ta vyhodia.
alebo pojdes na gympel, skoncis ho, pojdes na vysku a po prvom semestri ta vyhodia.
s cim sa lepsie uplatnis? s gymplom kde by si vedel trosku zo vsetkeho ale dokopy nic uzitocne by si mohol ist robit smetiara. s elk by si uz mohol ist pracovat s pristrojmi, instalovat vedenia a co ja viem co.
@romanzkrajinyx myslieť si že na gymploch sú nejaký inteligentnejší ľudia je už v dnešnej dobe blbosť... dementi aj normálny sú všade, okrem toho sa odvážim tvrdiť že aspoň 30% obsahu triedy na hocijakom gymnáziu tvoria debilné deti, ktoré by bez peňazí svojich rodičov nevychodili ani pomocnú školu a ich jediná starosť je že kde sa pôjdu v piatok ožrať...
@jakub96 Ak ťa baví práca s počítačom, tak sa to naučíš jedine SÁM... to viem o čom hovorím... žiadna škola ťa to nenaučí... maximálne dostaneš nejaké základne vedomosti o PC (čo by si sa určite naučil aj sám). Myslím to tak že napríklad osobne poznám dvoch Ing. čo keď vyštudovali Informatiku si o sebe mysleli aj myslia, že sú nejaký počítačový experti a nevedia ani nainštalovať windows... (samozrejme patrili medzi tých 30% čo som spomínal vyššie).
Na elektrotechnickej priemyslovke dostaneš aj základy elektrotechniky a elektroniky, čo pri PC nieje na škodu a povedal by som že to je aj potrebné a potom ak pôjdeš na vysokú a uvidíš ako tam nabehnú vymletí gymnazisti a budeš rád že vieš čo je to elektrina. (V prípade ak by si išiel na niečo také ako máme v KE t.j. Fakulta elektrotechniky a informatiky.) P.S. Reči že gymnazisti majú lepšiu matiku sú v blud.
@jakub96 myslim ze nie ale aj na elektrotech budete mat pravdepodobne aj nejaky kseft, teda nie za peniaze ale robit tyzden v nejakej firme co sa toho tyka a tak teda aspon na strojarskej to tak byva
@malapohroma zas ale ako kde, na niektorých gymploch mas po styroch rokoch uz nejake tie kurzy, programovanie, sietovanie, a su to medzinarodne paltné certifikáty, ktoré sú paltné v celej európe, čiže po skončení bez výšky stále môžeš robiť webstrányk zapájať siete aj keď také gymple sú na slovensku iba asi tri ale tak stejne...
to mi je jasne ze na gympel uz beru vsetkych lebo je malo deti na stredne skoly ... ja by som siel odbor informacne a sietove technologie t.j » www.spsjm.sk/index.php?page=...
@3mm no ja ako ta co som dochodila minuly rok kvintu a bezala na starej reforme mozem povedat ze my jedine co sme mali programovanie boli 2 mesiace pascal a to bolo vsetko.. sice nova reforma mala uz viac programovania ale neviem ci je to pouzitelne :S
@jakub96 tak tam jednoznačne CHOĎ toto sú veci ktoré budeš potrebovať ak sa budeš zaoberať PC a za ktoré sa mimo školy platia obrovské prachy myslím tie certifikáty ako CCNA od Cisca atď... Ak by si mal certifikáty od všetkého čo tam píšu a aj to ovládal samozrejme, tak teoreticky by si už po tejto škole našiel kurevsky dobre platené miesto, ale vysokú školu si určite urob to už dnes nejde bez toho...
jj tie certifikaty su skvele.. diki vsetkym co sa zapojili a poradili mi lebo ja stale iba o skole tocim a nevedel som sa rozhodnut lebo vsetci s gympla mi vravia aby som siel na gympel .. ale mna to tam netaha Len mna iba odradza to cestovanie ...
@malapohroma ja ako som terza pozeral tu murgasku tak tie certifikaty co su tma tka neiktore sme aj mi robili po pripade mame este robit ale zas pravda ze nei vsetko predsa len gympel je gympel
Ono pouzitelne to enbdue pokial enbdues an fakulte informatiky an nejakej skole.... :/ lebo predsa len v najlepsom pripade ta to anucia chapat ale celý ajzyk ta nenaucia ...
@romanzkrajinyx ma neser že na elektrotechnickej veľa múdrosti nepoješ ! To nemôžeš takto pvoedať... Každá škola je iná, aj v rovnakom meste... Ja čo som dokončil 3 ročníky elektrotechniky na dopravnej v TT môžem ísť učiť na energo, a budem vedieť viac jak šeci ich profesori dokopy...
@jakub96 ale vhod radfsej an ten gympel pretoze ekd zvladnes gympel na 100% zvladnes aj vysokú a čo by si chcel vlasnte presne robit? na gympli zistis co chces byt budes ma 18/19 rokov a budes dospely a budes vediet co chces..
Preboha, ty uvažuj! Na gympel môže ísť a keď bude v treťomúštvrtom ročníku tak si povie, že kašle na to, lebo má dosť učenia o tom, čo ho nebaví a vysere sa na výšku. Ak ho viac láka elektrotechnická, nech ide radšej tam.
Ty si tiež jeden z tých, čo núti ľudí vybrať si tú možnosť ako ty.
A o gymploch máš veeeeľmi mylnú predstavu, tak sa zobuď!
Ja by som na gympel nesla..Ked ta nezoberu na VS co budes robit? Urad prace..z elektrotechniky mas aspon nieco v rukach..a aj z tej sa da ist na VS..ked si sikovny.. Netreba na kazdu VS len gympel zbytocne sa tam ucis predmety,ktore ti nevyhovuju...a po skonceni sa mozes zamestnat tak ako brigadnik za pokladnou v kauflande
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
46 komentov
romanzkrajinyx ja idem do 9 triedy teraz este som neposielal prihlasky ..
no moj stryko chodil na elektorotechnicku do handlovej a je na tom super .. no co sa tyka mudrosti a penazi
Kamarátka sa tiež pre toto na mňa vysrala a išla na gympel tutok sem a uuu aké prekvapko, tiež chodím 40 minút busom, vôbec nechodím neskoro, mám čas na všetko, ešte aj na to, čo nechcem a ani učenia nemám nejako ve...vlastne temer žiadne.
Vykašli sa na všetkých a choď kam ty chceš. Mám pocit, že na vysokú sa v pohode dostaneš aj z Murgašky (teda pokiaľ si nezmyslíš študovať nejaký úplne iný odbor), ale zas gympel je gympel.
Poviem to takto.... ak ti ide o to mat nieco v rukach a mat sa cim uzivit (a ak si dobry celkom slusne) druha moznost.
Ak ta laka poznanie a chces studovat dalsich 10 rokov zivota, tak prvu moznost
Skôr by som bral prvu moznost
no gympel je dobry no tu vysoku jedine ..
Ja idem dobrovolne hlavou proti muru , tak ako mnohi dalsi. A ti ktori si to neuvedomuju si tu hlavu coskoro rozbiju.
Odborna skola = zivotna istota. Preto to dobre zvaz.
Ale ak si raz prieskumnik a mas rad intelektualne prostredie...... Nic ta nezastavi
alebo pojdes na gympel, skoncis ho, pojdes na vysku a po prvom semestri ta vyhodia.
s cim sa lepsie uplatnis? s gymplom kde by si vedel trosku zo vsetkeho ale dokopy nic uzitocne by si mohol ist robit smetiara. s elk by si uz mohol ist pracovat s pristrojmi, instalovat vedenia a co ja viem co.
presne tak a na vyske neni prax ze? tam he iba teoria ako na gympli
vyzera to tak ze pojdem pekne na odbornu skolu
@jakub96 Ak ťa baví práca s počítačom, tak sa to naučíš jedine SÁM... to viem o čom hovorím... žiadna škola ťa to nenaučí... maximálne dostaneš nejaké základne vedomosti o PC (čo by si sa určite naučil aj sám). Myslím to tak že napríklad osobne poznám dvoch Ing. čo keď vyštudovali Informatiku si o sebe mysleli aj myslia, že sú nejaký počítačový experti a nevedia ani nainštalovať windows... (samozrejme patrili medzi tých 30% čo som spomínal vyššie).
Na elektrotechnickej priemyslovke dostaneš aj základy elektrotechniky a elektroniky, čo pri PC nieje na škodu a povedal by som že to je aj potrebné a potom ak pôjdeš na vysokú a uvidíš ako tam nabehnú vymletí gymnazisti a budeš rád že vieš čo je to elektrina. (V prípade ak by si išiel na niečo také ako máme v KE t.j. Fakulta elektrotechniky a informatiky.) P.S. Reči že gymnazisti majú lepšiu matiku sú v blud.
to mi je jasne ze na gympel uz beru vsetkych lebo je malo deti na stredne skoly ... ja by som siel odbor informacne a sietove technologie t.j » www.spsjm.sk/index.php?page=...
jj tie certifikaty su skvele.. diki vsetkym co sa zapojili a poradili mi lebo ja stale iba o skole tocim a nevedel som sa rozhodnut lebo vsetci s gympla mi vravia aby som siel na gympel .. ale mna to tam netaha Len mna iba odradza to cestovanie ...
Ono pouzitelne to enbdue pokial enbdues an fakulte informatiky an nejakej skole.... :/ lebo predsa len v najlepsom pripade ta to anucia chapat ale celý ajzyk ta nenaucia ...
Preboha, ty uvažuj! Na gympel môže ísť a keď bude v treťomúštvrtom ročníku tak si povie, že kašle na to, lebo má dosť učenia o tom, čo ho nebaví a vysere sa na výšku. Ak ho viac láka elektrotechnická, nech ide radšej tam.
Ty si tiež jeden z tých, čo núti ľudí vybrať si tú možnosť ako ty.
A o gymploch máš veeeeľmi mylnú predstavu, tak sa zobuď!