čafky... prosím neviete mi poradit ..je podla vas skor lepšia OA..alebo gympel??? neviem sa rozhodnut...budem rada aj ked niekto z vlastnych skusenosti.... dakujém
Ja som mala tiež prihlášky na obe školy ...ale rozhodli za mňa rodičia ..lebo málokedy sa stáva ,že 15 ročné dievča vie , čomu sa chce v živote venovať ... Ak máš na gymnázium , čo asi máš keď ťa tam prijali ...tak určite gymnázium ..ale podmienka je potom aj vysoká škola ..lebo s maturitným vysvedčením z gymnázia si bez vysokej školy môžeš akurát tak utrieť zadok ...
presne ako píše @nixxina bola som na tom podobne, teraz idem do tretieho ročníka na gympli a už mám veľmi jasnú predstavu čo chcem robiť a veruže od ekonómie (matiky a pod. ) to má neskutočne ďaleko
@nixxina no šťastné ako šťastne keď minister robí problémy no daj si potom mi dáš podpis jo? ale pozor mojho oca bratranec ľtudoval (4 ročný) gympel cca 10 rokov
ako už bolo spomínané,ak teda plánuješ ísť na výšku..tak si zvoľ gympel (i keď netvrdím,že nemôžeš ísť na VŠ,kebyže ideš na OA)..lebo z gympla sa nezamestnáš zrejme nikde..tam je to všetko všeobecne a predmety ako fyzika,biola,chémia a podobne..ja osobne som chodila na gympel,tento rok som maturovala..ale vedela som,že na výšku rozhodne chcem ísť,len som nevedela aké zamerania a potom sa to tak vykryštalizovalo a rozhodla som sa ..ale zas..ak ťa baví matika a podobné veci, tak si zvoľ OA
ty musíš vedieť čo ťa baví alebo čím by si sa chcela živiť. A ak to ešte nevieš,choď na gympel. Aj keď je veľa predmetov,ktoré ti budú možno na nič, získaš aspoň všeobecný prehľad a inteligenciu a počas štúdia zistíš,čo ti vyhovuje najviac.
Ak však vieš,že určite nechceš ísť na VŠ, tak radšej OA.
oú...fakt neviem pretože ...hovoria mi že na gympel mam no mne sa nechce byflit... (...ale tak ak by som šla na vyšku z OA bolo by to ťažšie než z gympla či??? a to je to že presne neviem čo by som chcela robit ale así fakt len sediet za stolom dakde ....
1) na OA ani tak nejde o matiku, keďže s dvoma hodinami týždenne je tej matiky rozhodne menej než na gympli
2) je blbosť tvrdiť, že ked nechceš ísť na výšku máš ísť na OA, keďže aj odtiaľ sa dá v pohode na vysokú dostať, samozrejme keď si uvážene vyberete (ísť z OA na psychologiu alebo biologiu je hovadina) ekonomické odvetvie
aj ja som sa pred vyše rokom rozhodovala medzi týmito 2 školami, prijali ma na obidve ale vybrala som si gympel a to preto lebo nevedela som čo ma baví a na výšku jednoznačne chcem ísť a pomaly sa rysuje aj to čo by som chcela robiť takže ti poradím ten gympel ak nevieš či by ťa bavilo obchodné zameranie, ale hneď teraz ti vravím gympel je makačka ale aj OA
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
28 komentov
ja som nevedela co v zivote chcem robit tak som sla na gym
(ak nie, bude ti na pi)
no jasne poznam ludi co mali dve stredne ale dve gymnazia zatial nikto nemal mozno ma daju aj do dakch bystrickych novin potom
to co tam robil tolko? to je aj na mna privela
čo tam robil? asi problémy a VŠ tiež študoval asi 15
a ak sa chceš ukájať na tom, že vieš strašne veľa vecí, ktoré nepotrebuješ tak gympel...
Ak však vieš,že určite nechceš ísť na VŠ, tak radšej OA.
2) je blbosť tvrdiť, že ked nechceš ísť na výšku máš ísť na OA, keďže aj odtiaľ sa dá v pohode na vysokú dostať, samozrejme keď si uvážene vyberete (ísť z OA na psychologiu alebo biologiu je hovadina) ekonomické odvetvie