Je to strašné, som nervózna a vystresovaná zo všetkého, i z toho, že idem niekam volať, i kamarátke..kedysi to tak nebolo..neviem čo mám robiť ďakujem za rady, ak mi vie niekto poradiť a prešiel si niečim podobným...proste z ničoho nič som v strese
@snehovavlocka ja si tiez myslim, ze to nie je normalne..ja dufam, ze exituje aj niečo iné ako antidepresíva a podobné veci na to aby som sa cítila kľudne a uvoľnene..len neviem čo to je
tiez prezivam podobne veci... od minuleho leta sa so stresom/nervozitou stretavam kazdy den... este aj z veci, ktore by ma mali tesit, tak sa z nich stresujem :/ najhorsie je ale to, ked sa prejavuje aj fyzicky, napr. stiahnutym zaludkom a celkovym nechutenstvom...
@anywhere to je úzkostná porucha, viem čo opisuješ, sakramentsky to ničí každodenný život :/ zatiaľ som ešte stále neprišla na to, ako sa toho zbaviť...
@lyriel presne mám stres aj z toho, čoho by som sa mala tešiť...ale fyzicky sa to u mňa prejavuje možno tak trasením rúk alebo hlasu..občas, chuť do jedla mám stále, síce stiahnutý žalúdok mám myslím si, že aj ja občas
@anywhere ja som aj vsemozne googlila ako sa toho zbavit..nic.. tak akurat navsteva psychologa... len nejak nemam chut do seba pchat tabletky :/ a dalsia vec, co ma tiez trapi... trosku ma nieco niekde zaboli a uz si nahovaram choroby... a este aj kvoli tomu stresy :/ niekomu sa to mozno zda absurdne,ale...
@najivna myslím si, že by si si z toho srandu robiť nemala
do obchodu chodím aj robím každodenné činnosti, stretávam sa s priateľmi všetko, len sa cítim pri všetkom neuvoľnená a v strese, ono to ani nie je vidno si myslím, keby to bolo vidno určite by sa ma spýtali či som v poriadku
@anywhere planujem tiez, pokym sa vsak tam dokopem, tak si v takychto situaciach vravim, ze je vsetko ok, nic sa nedeje lebo vazne sa nic nedeje... uz som to tu pisala, ale vazne odporucam ten medovkovy caj a persen
Návšteva psychológa by sa ti určite hodila. Ale viac by ti pomohol psychoterapeut a mala by si hovštíviť aby sa ti to nezhoršilo aby si sa napr. úplne neizolovala od okolného sveta. Ani psychológ ani psychoterapeut nepredpisuje lieky!! Lieky predpisuje psychiater!! A na to čo tu popisujete lieky ešte netreba. Jedna moja známa mala niečo podobné, bála sa ísť vonku, do obchodu a také veci. Sú to rôzne fóbie ktorých sa dá zbaviť psychoterapiou (žiadne lieky). Ale môže to prerásť aj do nejakej vážnejšej sociálnej fóbie, úzkostnej poruchy atď. čo sa už zvláda horšie. Návštevou odborníka sa nič nestane. Zhodnotíš sytuáciu či je to pre teba lepšie a keď tak stále tam môžeš prestať chodiť kedy chceš.
@vamperzz áno rozhodne by som mala navštíviť odborníka...už len pretoe, že moji rodičia skončili v nemocnici pre psychické poruchy a choroby...ako malú ma brali, ale vtedy sa mi nič nezistilo...
tak ja sa nebojím ísť do obchodu a pod.. ja všade pôjdem, len pocítim stres pri tom, že vstupujem medzi ľudí
Tomu sa hovorí sociálna fóbia a ako to zatiaľ popisuješ tak to nie je až také vážne takže s pomocou odborníka by si to určite minimalizovala. A ako si písala že aj v rodine máte psych. choroby tak o to by si to mala viac riešiť pokiaľ to neprerastie do niečoho ešte pre teba horšieho, nepríjemnejšieho. A návštevy sa nemusíš báť. Nie je to nič strašné (osobná skúsenosť)
@vamperzz môže to byť nejaký druh sociálnej fobie...nad tym som rozmyslala..ale ja naozaj neviem...väčšinou som to bola ja tá odvážna, čo všetko vybavila, spýtala sa a bola aktívna v škole...i teraz na výške som celkom aktívna, keď treba nebojím sa ozvať..asi je to také premenlivé, ale často to u seba badám, ten neustály stres..no ďakujem i tak za rady
Možno sa prehnane obávaš zlyhania, za čo môže buď nízke sebavedomie alebo tvoje ego (nedokážeš prijať, že sa ti v niečom nemusí dariť a chceš pôsobiť bezchybná, a preto je pre teba aj obyčajná situácia stresová) ...alebo si doteraz nemusela robiť toľko samostatných rozhodnutí. Predsa len, dnes mladí ľudia dlhšie zostávajú bývať s rodičmi, ktorí za nich vybavujú dôležité veci ohľadne bývania, financií a podobne...mladí tak odďaľujú svoju dospelosť, napr. vysokou školou. Neviem v akej si životnej situácií...môže ťa stresovať ak nemáš dosť peňazí, ak máš konflikty s blízkymi, ak sa cítiš so sebou nespokojná a to potom kľudne môžeš prenášať do každodennej činnosti.
no a? ja mám 24 a tiež neznášam, keď mám telefonovať s cudzím človekom teda zdvihnúť telefón mi nerobí problém, ale zavolať? to tam radšej prídem osobne keď to tak čítam po sebe, som dosť divná
viem, o čom hovoríš, ak chceš, napíš mi TS-ku a skúsim ti poradiť, nejdem písať sem, lebo sa nájdu aj takí bezohľadní ľudia, že sa na tom zasmejú, lebo vôbec nevedia, o čom to je
@bludiacisvetom hľadala som niekoho kto má podobné skúsenosti a začala som si písať s fajn babou.. tak mne vôbec nepripadá vtipné toto fórum..keď má človek problémy je mu jedno ako ich vyrieši, jedno je isté, potrebuje to niekomu zdeliť, poradiť sa..človek sa nenarodil predsa tak aby dokázal vyriešiť každý svoj problém tým najdokonalejším spôsobom...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
40 komentov
tiež bývam v strese v takých i podobných situáciách a vravím si, že nie som normálna...
inak, liekmi by som to ja osobne určite neriešila
do obchodu chodím aj robím každodenné činnosti, stretávam sa s priateľmi všetko, len sa cítim pri všetkom neuvoľnená a v strese, ono to ani nie je vidno si myslím, keby to bolo vidno určite by sa ma spýtali či som v poriadku
tak ja sa nebojím ísť do obchodu a pod.. ja všade pôjdem, len pocítim stres pri tom, že vstupujem medzi ľudí
viem, o čom hovoríš, ak chceš, napíš mi TS-ku a skúsim ti poradiť, nejdem písať sem, lebo sa nájdu aj takí bezohľadní ľudia, že sa na tom zasmejú, lebo vôbec nevedia, o čom to je
neboj odborníka vyhľadám