Teraz ma tak napadlo, že dávnejšie mi už zubarka hovorila že mám nosiť strojček, ale ja som ho nechcel ... nemam extremne krive zuby ale zase ich nemam ani rovne a vadi mi to. Vadi mi aj to, že by som ho musel nosiť najmenej rok .... Chcem sa opýtať že ni
nikto sa nad tým pozastavovať nebude, mal to milión ľudí pred tebou, bude to mať milión ľudí po tebe. nejde o to, aby to bolo pekné, ak budeš poctivo nosiť potom aj ten vkladací a udržíš si pekné zuby (narozdiel odo mňa napríklad), tak sa ti to určite vyplatí.
kamarat ma 23 rokov a nedavno si ho daval, najskor som si ani nevsimol ze ho ma..nerozmyslaj a daj si ho!!! Ja som nosil ked som bol maly nastastie a to tiez len nocny
nie je to neskoro, v 16tich už vôbec nie...oni ten strojček dávajú v 12tich (alebo kedy) len preto, že vtedy sa tie zuby vyrovnajú rýchlejšie, než keby ti ho dali v 35ke
podľa mňa je v dnešnej dobe strojček už úplne normálny, nikto sa ti nebude smiať ani nič, tak kľud a hlavne si na neho potom tak zvykneš, že sa budeš cítiť čudne, keď ti to dajú dole
nikto nebude riešiť ako v tom vyzeráš,ako hore niekto povedal mala to už milión ludí pred tebou a bude to mať aj po tebe,je to už bežná vec.daj si ho čím skôr,lebo čím si starší tým ho budeš musieť mať dlhšie,a nočný je úplne naprd,kamarátka ho mala 1 a pol roka a vôbec sa neudiala žiadna zmena,nehovoriac o tom že zbytočne vyhodené peniaze.Apropo,podľa mňa sú ľudia zo strojčekom zlatí,hlavne keď majú úprimný smiech,a nezakrývaju to že ho nosia
@patofbc toto som riešila aj ja a vybodla som sa na to potom a aj to som vymýšlala z dôvodu, že som chcela všetko dokonalé na pol milimetra.. pokial si na tom podobne, tak kašli na to fakt
Čím neskoršie, tým horšie. Hrozí, že sa ti chrup môže vrátiť do pôvodného stavu. Ale ešte asi nie je neskoro.. neviem. Ale sú rôzne druhy strojčekov - priesvitný, alebo taký ktorý sa dáva zo zadnej strany zubov (to si neviem predstaviť tú hygienu a čistenie)
v strojčeku vôbec ľudia nevyzerajú zle...teda niektorí.....ale ak ho nechceš nosiť, jednoducho choď na operáciu...tak to idem urobiť aj ja...uspia ťa, napravia ti ho a hotovo....a nemusíš strojček nosiť 2 roky
Nestresuj...nie je to obmedzene vekom ten 1-2 roky vydrzis zo zaciatku to bude hrozne ale po case si zvyknes a tak si zvyknu aj ludia...vobec to nevyzera hrozne dokonca na chalanoch je to podla mna zlate a na konci ked ti ho zlozia budes happy ze tvoj usmev je uzasny a mozes hrizt jablko bez toho aby si ho krajal a ten nocny je uz v pohode ja ho nosim tak kazdu 2-hu noc a zuby mam stale v takom stave v akom som ich mala ked mi stroj zlozili...nemas sa coho bat urcite si ho daj
uz su aj neviditelne strojceky zvnutra, robia ich aj v BA. Daj si do facebooku ze neviditelny strojcek alebo do googlu ze www.strojcek.sk, len su asi drahe.
ja som mala nočný, bol strašný a veľmi nepomohol...a teraz, mám 18, budem mať ten normálny, povedal mi že to je jedno v akom veku ho dajú...a hej myslím, že budem vyzerať ako retard
Ja som začala nosiť asi v 20 rokoch, žijem a zuby mám krajšie. Žiadny nočný strojček som už potom nenosila, ale mám ešte takú priesvitnú plastovú dlahu, už len na noc, aby sa mi neposúvali zuby späť.
Jablko som jedla normálne.
A keď si chceš dať narovnať zuby, tak neváhaj, budeš sa cítiť lepšie a choď čím skôr, lebo neskôr to pôjde ťažšie a ešte aj za to vysolíš nemalé peniaze.
Ja som si tiez dala strojcek v tvojom veku. Tiez som bola u strojcekovej zubarky skor s tym,ze chcem strojcek, ale ked mi povedala, ze mi vytrhnu 4 zdrave zuby, lebo ich mam vela na svoje usta, uplne ma to odradilo, koho by aj nie! No potom neskor som k nej prisla opat. Lebo som chcela mat rovne zuby. A vytrhli mi 4 zdrave zuby. A dnes, ked uz mam 19 a fixny strojcek davno nenosim, mi ludia nechcu verit, ked im poviem, ze mi chybaju 4 zuby. Vobec to nevidno, akoby som mala vsetky. Ten strojcek dokaze zazraky, urcite by som ti odporucala, aby si si ho dal, lebo ver mi, skor ci neskor by si si vycital, ze si si ho nedal. Uplne rychlo si na nho zvyknes a ani nebudes vnimat, ze nejaky vobec mas. Ja som ten fixny mala 2 roky, v prvom a druhom rocniku na strednej. Ked som ho uz nemala, spomenula som pred triednou, ze som nosila strojcek a ona o tom vobec nevedela a pritom ma vidala pondelok az piatok dva roky A nebola jediná Vôbec nebudeš vyzerať ako retard, ako to tu niekto velmi inteligentný napísal.. Ja som vždy chcela vyskúšať bozkávanie s niekym, kto ma strojček! A myslím, ze tych zvedavych bab okrem mna je viac Daj si ho, nevahaj!
ja som mala nočny, ale ten mi nezabral...zubky mam krive a ani sa kvôli tomu moc neusmievam, ale na strojček nemam gule...keby sa to tak dalo vyrovnať zo dňa na deň
@patofbc no môžeš ale je to dosť ťažké aspon pre mna bolo...potom som si ihneď musela ísť vyčistiť zuby lebo väčšia časť ostala tam ako sa dostala do žalúdka
Strojcek mi davali (fixny) ked som mal 16 tak ako ty a nevahal som a dal som si ho .. teraz mam rovne zuby a krasny usmev ako v reklame na Colgate pastu.
Tak isto mi trhali 2 zdrave zuby v hornom rade(ktory viac vidno ako dolny) a poviem ti ze tie medzery kde mi vytrhli zuby sa zrovnali velmi rychlo a teraz absolutne nevidno ze tie zuby nemam. Nikto si to nevsimne pokial sa clovek nejako nespecializuje na stomatologiu.
A mozno budes vyzerat ako debil,aj ja som vyzeral,ale urcite si ho daj o rok dva neolutujes
ja mám dolný strojčk už od októbra a polovica ľudí ani nevie že ho mám lebo dole ho veľmi nevidno a pred dvoma týždnami som dostal horný ja som celkom spokojný nevyzerá to až tak zle ale neviem ako na to budú reagovať v škole ale dúfam že v pohode ... a na bolesť sa dá zvyknúť
ja som mala strojček viac ako rok.. a pomohlo mi to.. a nikto sa mi nesmial.. mala som ho rada.. vyzerala som inak ako ostatný... a so strojčekom som sa viac smiala ako keď som ho nemala.. a keď mi ho dali dole.. bol to divný pocit.. a keď ti aj niekto vraví že každomesačné priťahovanie bolí.. je to individuálne.. mnoho ľudí ťažšie zvláda jesť po tom ako mu ho založia.. ale tiež záleží na človeku.. ja som nedbala na bolesť a hneď po 2 hodinách som jedla čo prišlo.. a s bolesťou viac nebol problém.. radím ti daj si ho
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
44 komentov
@cathy ale nočný a normálny je rozdiel
podľa mňa je v dnešnej dobe strojček už úplne normálny, nikto sa ti nebude smiať ani nič, tak kľud a hlavne si na neho potom tak zvykneš, že sa budeš cítiť čudne, keď ti to dajú dole
1. ked maš strojček nemôžeš kusať jablko ?
2. ja aj tak nemôžem hrýzť jablko, musím si ho bohužiaľ stále rezať, lebo mám zlomený predný horný zub (
Jablko som jedla normálne.
A keď si chceš dať narovnať zuby, tak neváhaj, budeš sa cítiť lepšie a choď čím skôr, lebo neskôr to pôjde ťažšie a ešte aj za to vysolíš nemalé peniaze.
Tak isto mi trhali 2 zdrave zuby v hornom rade(ktory viac vidno ako dolny) a poviem ti ze tie medzery kde mi vytrhli zuby sa zrovnali velmi rychlo a teraz absolutne nevidno ze tie zuby nemam. Nikto si to nevsimne pokial sa clovek nejako nespecializuje na stomatologiu.
A mozno budes vyzerat ako debil,aj ja som vyzeral,ale urcite si ho daj o rok dva neolutujes