Som v RK... rodičia to znášali fajn, už niekoľkorokov som trávila čas mimo domu, teda som neodišla prvý krát. Brat má vlasntú rodinu, takže to nič... Nemám to ďaleko do školy, ale nemohla som chodiť na žiadne akcie, ktoré moja univerzita má, takže to je najväčšia výhoda pre mňa.. dochádzanie ma už tiež nebavilo...
ja byvam na jedlikovej v ke mame o dost lepsie intraky ako ostatne vysky v meste ale co sa tyka intrakovskeho zivota nie je to nic pre mna radsej by som byval na private co je skoro v rovnakej cenovej hladine ale uz tam nemam "cudzich" ludi po ktorych musim upratovat. Na intraku sa mi vobec nechce byt radsej by som bol doma s rodinou. V piatok skoro cely intrak pada na vikend domov nikto neostava. Lebo je to o nicom. Moja rodina to zvlada v pohode, mamka bola zvyknuta lebo som behal kade tade aj cez strednu a brat si pochvaluje komp ma pre seba nikto ho nekope a tak
No, ja bývam na takom mierne pochybnom intráku v Nitre, ale nesťažujem sa. Síce sa tu dosť veľa žúruje, čo je niekedy aj nevýhoda, napríklad, keď chceš spať.. Ale inak sa mi tu páči, sme 4 na izbe, ale sú fajn.. Do školy chodím mestskou, za 5 min. som tam...
No a rady.. Čo ja viem To treba skúsiť, nie každý na to má povahu, ale keď raz musíš tak musíš. A je to fajn, neboj.
Doma to znášajú dobre, vlastne mám pocit, akoby už na mňa aj zabudli pomaly.. teda, ani si nevšímajú fakt, že tam nie som, akoby to bolo prirodzené.. čo je asi lepšie, neviem. A mne tu nemajú ani čas chýbať.
ja uplne lutujem, že som nešla na intrák.. zbytočne platím nekresťanské prachy za byt 20 minút mhdčkou od školy a beztak mám v izbe dvoch v podstate cudzích ľudí.. jediná výhoda je veľkosť, vlastná kuchyňa, kúpelňa a tak
na mna sa viac teraz tesia, ked dojdem raz za tri tyzdne domov
a vyhody: pokial nechodis len na tri dni na intrak ako niektori, tak sa prakticky osamostatnis, musis si sama hospodarit s peniazmi, varit, upratovat, prat a tak... co je dost uzitocne .. nevyhody: zalezi od intraku, pokial mas spolocne vecka a kupelky, tak to zvykne byt dost humusne, tiez ak vas je na izbe vela, tak to tiez nie je uplne prijemne, clovek ma malokedy nejake sukromie... ale zas, ked si zvyknes aj na bojove podmienky,tak si potom budes vazit aj malickosti ako je chladnicka a cista vana
ja som v Nitre..hmm výhody..tak ja nepraktizujem nejaký nočný život výhoda je v tom, že som vo väčšom meste a výhoda tohto intráku UKF Nitra je, že je blízko všetkého, školy, obchodných centier mesta..stretávam nových ľudí, platím slušný nájom (oproti tomu keby som bola na priváte) a hlavne nie som doma v "škaredom" krpatom meste súrodencov nemám, rodičia to vnímali normálne, že idem preč "no problem" aj tak som už raz bola v zahraničí na 9 mesiacov z toho raz som došla domov ani teraz nechodím domov až na vianoce..som z východu a nechce sa mi cestovať kvôli pár dňom..lebo mi to tam ani nechýba keďže priateľa mám zatiaľ tu..
plus výhoda tohto intráku..mám tu tento semester aj prednášku..lebo sú tu aj prednášky a je tu jedáleň a kebyže som na priváte tam mi nikto tak výhodne nenavarí :p ...a na intráku sa mi dosť dobre učí lebo tu nemám telku a niekoho kto by furt otravoval plus ide tu dobre internet a netreba vynášať koše lebo to robia upratovačky už ma fakt nič nenapadá
aha este som čítala komenty tak ma napadlo, že tu na izbe sme tri, máme vlastnú kúpeľnu s wc a jedna spolubývajúca tu je len na 4 dni..aj chladničku tu máme..nábytok je starý ale vôbec mi nevadí posteľ ne pohodlná, izba veľká okno v super stave vyzerá byť nové aj výhľad je úžasný už ma asi fakt nič nenapadne..aha ešte k tým nevýhodám..nevýhody sú ak dostaneš nejakú kravu na izbu ale i stým sa dá bojovať
Tak ja nebyvam na intraku ale na private v BA. A je to v podstate super. Moja spolubyvajuca je aj mojou spoluziackou takze to mam este lepsie. A byvaju s nami este dvaja chalani, ktory su strasne fajnovy. Je nam tam spolu super. Vzdy mame postarane o zabavu. Mame kupleku, kuchynu, obyvacku a samozrejme maju chalani zvlast izbu a my.
Na private je vyhoda mozna to hovorim mozna takze nie hned kazdy do mna rypat ze mas viacej sukromia ako na intraku a vies sa aj lepsie pripravovat do skoly.
Inak rodicia to zvladali uplne fajn. Mozna sa aj tesili ze konecne vypadnem z domu a budu maj oni viac sukromia a dom pre seba
Výhodou je iba to, že som viacej so svojimi spolužiakmi, pomáhame si a chodíme spolu von, predtým som na intráku nebola a teraz mi je oveľa lepšie, hlavne čo sa soc.života týka. A nevýhoda je, že sa mi tam horšie učí a to sme iba dve na izbe.
A moja rodina sa veľmi tešila keď prišlo k tomu, že mám vypadnúť. Jediná rada, ktorú som dostala bolo "Keď minieš peniaze je to tvoj problém"
intraky su proste jebot, bol som v BA, som v ZA a intraky su proste intraky, osobne vediem dost pestry nocny mimoskolsky zivot takze intraky su jasna volba pre mna
som na intráku a neviem povedať jedinú nevýhodu. vidím v tom len výhody. napr. nikdy nie som sama lebo na intráku je vždy niekto, spoznala som množstvo ľudí, k materiálom do školy sa dostanem skôr pretože na intráku býva množstvo mojich spolužiakov + bývajú tam aj starší študenti takže vždy poradia ak niečo potrebujem. izbu máme peknú, bývam so skvelými ženami som spoko
mat tu este tak kamosov odkial pochadzam a je to tu takmer dokonale
pokial porovnam domov a intrak,tak jednoznacne plusy su,ze ked som na intraku,mozem si v podstate robit,co chcem...rodicia o nicom nevedia taktiez,skorej sa tu prinutim ucit,lebo poobede je tu dost taka nuda...clovek sa tu aj skor nauci hospodarit s vlastnymi peniazmi a ma lepsi prehlad o tom,co kolko stoji...a nevyhodou je,ze musim furt behat do obchodu kupovat jedlo a raz za cas vyniest smeti vlastne doma je aj tak viacej roboty,takze spokojnost
dobra rada: po vikendoch pozor pod nohy lebo na schodoch mame vzdy nagrcane.
@nathalicatko momentalne tu je pokoj sice pred dvoma tyzdnami sa na nasej izbe sulozilo vo velkom,dajake dievca tu vzdy spalo s kamosom,v konvici sme varili vino,a hulilo sa tu bongo,ale niektorych problemovejsich uz vyhodili...
Som na intráku v Žiline už druhý rok. Domov chodím každý víkend kedže cestujem zadarmo a do zvolena to nie je až tak ďaleko. Výhoda je tá, že tu máš spolužiakov a keď niečo potrebuješ hneď to máš. Nemusíš sa nad niečim trápiť keď niečo nevieš proste prídeš vedla na izbu za niekym kto to vie. Ďalej máme tú internátnu sieť odkial si stiahneš čo len chceš filmy, hudbu, alebo vypracované semestrálky a otázky ku skúške. no problem
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
29 komentov
No a rady.. Čo ja viem To treba skúsiť, nie každý na to má povahu, ale keď raz musíš tak musíš. A je to fajn, neboj.
Doma to znášajú dobre, vlastne mám pocit, akoby už na mňa aj zabudli pomaly.. teda, ani si nevšímajú fakt, že tam nie som, akoby to bolo prirodzené.. čo je asi lepšie, neviem. A mne tu nemajú ani čas chýbať.
a vyhody: pokial nechodis len na tri dni na intrak ako niektori, tak sa prakticky osamostatnis, musis si sama hospodarit s peniazmi, varit, upratovat, prat a tak... co je dost uzitocne .. nevyhody: zalezi od intraku, pokial mas spolocne vecka a kupelky, tak to zvykne byt dost humusne, tiez ak vas je na izbe vela, tak to tiez nie je uplne prijemne, clovek ma malokedy nejake sukromie... ale zas, ked si zvyknes aj na bojove podmienky,tak si potom budes vazit aj malickosti ako je chladnicka a cista vana
plus výhoda tohto intráku..mám tu tento semester aj prednášku..lebo sú tu aj prednášky a je tu jedáleň a kebyže som na priváte tam mi nikto tak výhodne nenavarí :p ...a na intráku sa mi dosť dobre učí lebo tu nemám telku a niekoho kto by furt otravoval plus ide tu dobre internet a netreba vynášať koše lebo to robia upratovačky už ma fakt nič nenapadá
Na private je vyhoda mozna to hovorim mozna takze nie hned kazdy do mna rypat ze mas viacej sukromia ako na intraku a vies sa aj lepsie pripravovat do skoly.
Inak rodicia to zvladali uplne fajn. Mozna sa aj tesili ze konecne vypadnem z domu a budu maj oni viac sukromia a dom pre seba
A moja rodina sa veľmi tešila keď prišlo k tomu, že mám vypadnúť. Jediná rada, ktorú som dostala bolo "Keď minieš peniaze je to tvoj problém"
pokial porovnam domov a intrak,tak jednoznacne plusy su,ze ked som na intraku,mozem si v podstate robit,co chcem...rodicia o nicom nevedia taktiez,skorej sa tu prinutim ucit,lebo poobede je tu dost taka nuda...clovek sa tu aj skor nauci hospodarit s vlastnymi peniazmi a ma lepsi prehlad o tom,co kolko stoji...a nevyhodou je,ze musim furt behat do obchodu kupovat jedlo a raz za cas vyniest smeti vlastne doma je aj tak viacej roboty,takze spokojnost
@nathalicatko momentalne tu je pokoj sice pred dvoma tyzdnami sa na nasej izbe sulozilo vo velkom,dajake dievca tu vzdy spalo s kamosom,v konvici sme varili vino,a hulilo sa tu bongo,ale niektorych problemovejsich uz vyhodili...
ejha...a ty si sa ako správny spolubývajúci prizeral, že?
@sqad ako si to myslel?