dozvedela som sa že náš známi teda, môj a mojich rodičov ide diaľkovo študovať právo, má už 47 rokov, mne sa nechce učiť už teraz nie to ešte v 47 študovať právo, šli by ste do toho ?? veď to už mozgové bunky nepracujú
Studium a diplom asi nevyuzije ale aspon si svoje mozgove bunky bude trenovat a mentalne bude starnut pomalsie. Pokial ma na to cas, tak je to celkom dobre.
to si pís, ze prave ludia v tomto veku maju nielenze vecsiu chut aj zit (dovody su obsiahle, nechce sa mi pisat ich), ale hlavne s avenovat niecomu, co ich naplnuje popri tradicnych rodinnych povinnostiach, je to pre nich doslova elixir zivota, clovek baziaci po info nemusi byt predsa zanieteny vedec odsudeny na vecne studium, okrem toho tito ludia dosahuju najvyssie psychicke vykony, nieco za sebou maju, hodne teda, co je obrovske plus...presne s takymito si asi najviac rozumiem, vratane starych ludi, pre toto som sa nikdy nemohla dobre citit medzi rovesnikmi
Ano dal. A ty mi chces povedat, ze uz v tedy mozgove bunky nepracuju? Pracuju. len niekto trpi demeciou uz v mladom veku a niekto nie. Ja by som sa an to dal. Preco nie? Racsej umriem mudry ako hlupy
ludia v tomto veku maju uz stalu pracu, deti su vecsinou uz velke, cmaju svoje konicky, su menje casto doma, s partnerom sa nudia ale nieee, srandujem, no a proste ich zivot je viacmenej ustaleny, preto si uvedomuju taku tu potrebu si najst nieco, co ich obohati, trosku ozije a spestri ich zabehnuty zivot, myslim, ze toto obdobie je najlepsie a najuspokojivejsie na studium trebars aj jazykov, cinstiny , biologii (nie kazdy ma to stastie ako ja, ze studuje na takej blbej skole , v starsom veku este sa uchyluju k zahradkarceniu, k pokojnejsim cinnostiam, ja sa tak strasne tesim, ked budem stara, po 40tke len zacne skutocny paradny zivot, clovek uz aj ma daco v hlave, skusenosti, je dobre odolny voci svetu...jasne, ale teraz si chcem uzivat mladost, haha
tak nepracuju...ako komu..to je relativne...okrem toho ja by som do toho sla...su ludia ktori sa ucia cely zivot, lebo ich to bavi {nechapem takych ludi } ale nic proti nim nemam...je to fajn...
neviem co je na tom v takom veku studovat, vsak ked ho bavi sa vzdelavat, tak to je len dobre, ja by som tiez kludne aj v 50tke studoval, kebyze mam na to chut...
A preco by nemohol studovat? Ved to je v pohodke, pracu ma stalu takze v pohodke moze studovat. Navyse ak je zivnostinik, alebo ma nejaku firmu tak mu studium prava pomoze v kazdodennych zalezitostiach a nepotrebuje pouzit diplom aby si zarobil.
Tenpatic: tak to je smutne ked ti staci stredna, ale budis.
hej hej dnes uz je taka doba ze bez vysokej si automaticky nieco ''menej'' aj v beznej komunikacii medzi ludmi... tempatic mozno ze teraz mas skoly po krk ale jedneho dna sa rozhodnes spravit si vysoku len aby uz nebolo neskoro motivacia toho stareho capa moze byt akakolvek ale rozhodne to povazujem za kladne rozhodnutie
S tým štúdiom vo vyššom veku je to tak. Prestav si, že by si necvičila takých 20 rokov a nemala by si kondičku.Potom by si začala cvičiť. Tak isto je to aj z rozumom. Mozgové bunky lenivejú a ked sa trénujú, tak budú mať kondičku a ešte sa niečo naučia. Mala som takých študentov, dialkárov.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
21 komentov
Tenpatic: tak to je smutne ked ti staci stredna, ale budis.