su profesie, ktore by som osobne nechcela robit
ale ziadne nie su podradne, prave naopak, mam uctu ku kazdemu kto pracuje a zivi sa sam nie parazituje na niekom inom
je samozrejme, ze by som v sucasnosti urcite prace robit nechcela, ale clovek nikdy nevie ako skonci. vzdy si budem viac vazit dokladaca tovaru/upratovaca atd atd nez niekoho kto nic nerobi a rumazga ako sa ma zle.
a druha vec je, ze to, ze ja tieto joby "nemusim", neznamena ze sa v nich niekto nevyziva...pre niekoho je na milion percent lepsie robit napr za pokladnou ako robit financneho analytika...
Každý nemôže sedieť v kancli a popíjať kávičku...takých remeselníkov, alebo ostatných ľudí, ktorí ťažko makajú v rôznych odvetviach si cením najviac...a keby nebolo týchto "bežných" ľudí, tak by nám chýbali aj bežné veci
praveze po mojich skusenostiach v brigadach a v kancelarskych joboch mam dojem, ze aj taka praca financneho analytika moze byt za istych okolnosti podradna, ked len cely den kysne na zadku a musi klikat na exelovske tabulky jak fretka, lebo jeho sef potrebuje vysledky, a pritom ma v riti nielen psychicke, ale aj casto fyzicke zdravie Nadradene prace su veduce pozicie jedine....kazda ina je len otrocina pre niekoho ineho, dokonca poznam IT joby, kde je jedina vyhoda oproti stavbarom teply kancl a kavicka, ale inak su to novodobi otroci
Sú pre mňa niektoré profesie podradné ale vážim si tých ľudí čo to robia a majú u mňa obdiv, že to dokážu, že sa dokážu prinútiť vstať z postele a robiť niečo také za takú odmenu akú majú...
Je uplne jasne prurodzene a normalne ze su profesie ktore vacsina ludi dobrovolne nechce robit ci uz kvoli samotnej praci alebo platu, a potom profesie ktore by chcelo robit 95% ludi.
Ale nenazval by som to podriadene a nadriadene.
Mám rovnaký základný rešpekt voči upratovačom/kám a CEO firiem.
Aj keď mám tendenciu sa na tých "ľudí v oblekoch" dívať ako na práve horezmienených "parazitov" - nie na nezamestnaných ľudí.
Ľudia, ktorí vyraďujú nezamestnaných a závislých ako "parazitov" zlyhávajú v chápaní ekonomiky a parazitizmu.
Úspešný parazit je taký, ktorý nie je rozpoznaný svojím hostiteľom,
taký, ktorý dokáže prinútiť svojho hostiteľa preň pracovať bez toho, aby sa mu javil ako príťaž.
Taká je vládnuca trieda v kapitalistickej spoločnosti.
-Jason Read
podla mna to je normálne, ved nemôžeme napríklad porovnávať smetiara a dákeho hasiča alebo tak, ale všetka práca by mala byť cenená lebo nám pomáha žiť konfortnejšie a lepšie, a takmer každú prácu vo svete treba
za parazitov spoločnosti považujem iba Slovensku vládu - parlament...
všetkých tých, ktorí berú úplatky a exekútorov, ktorí sú nástrojom vlády na to aby ľudia páchali samovraždy...
to sú tí, ktorí ožobračujú slovenský národ a ešte berú za to ob obrovské peniaze...
nech si to skúsia žiť zo 400,- éčiek mesačne...
a možná aj menej, ako ľudia žijú z rúk do úst...
ale nič ma tak neteší, ako to, že toto všetko už čoskoro skončí a ta táto chamraď bude spravodlivo súdená...
áno sú pre mňa aj podradné profesie ... napríklad taká prostitúcia, (herecká prostitúcia), striptérky alebo hostesky a podobne .. jednoducho kde človek zarába na tom že je iba zábavou so sexuálnym podtónom pre iného človeka alebo skupinu ľudí..
a profesie ktoré považujem za také hodnotné alebo vyššie sú buď tvorcovia spoločností ktoré vykonávajú nejakú vyššiu činnosť pre ľudí a poskytujú aj pracovné miesta navyše v týchto spoločnostiach, alebo potom čisto profesie ako lekár, hasič, záchranár, vedec, ...
tak finančný analytik sa nudnosťou upratovačke dosť približuje, dokonca ju aj prekonáva... závisí od uhla pohľadu...a a od človeka, de facto nie sú podradné žiadne zamestnania, len pri niektorých si ľudia prejavujú viac úcty, lebo sa potrebujú vtierať...
Preto som uz odlozil minimalne docasne pracu casnika - pretoze niektorym par idiotom sa zda ze si ich hodinovy lokaj na zavolanie s ktorym si mozes i vytriet rit.
To si ale nemyslim zas ze casnictvo je podradna robota ale skor si to myslia ti hostia niektori...
skôr by som povedala, že sú lepšie hodnotené a horšie hodnotené profesie. sú tiež také ktoré môže robiť len vysokoškolsky vzdelaný človek a sú také, ktoré môže robiť aj človek bez maturity. ale každá profesia je dôležitá. lebo napríklad neviem si predstaviť ako úžasne by sa cítil ten finančný analytik v kancelárii, kde by bola neumytá podlaha, preplnený smetiak a zaprášené poličky. :S
urcite by som nikdy nedelila profesie na podradene/nadradene zda sa mi to smiesne. uz som robila vselijake roboty a vazim si kazdu jednu. aj ked neviem si predstavit ze by som musela robit znova nieco,kde ludi nutim do kupy niecoho. to uz dufam nikdy nie
su zbytocne a nezbytne.... su hierarchicky nadradene/podradene (manazer vs. robotnik)...
a potom je tu este taka ista... ako by som to nazvala... moralna hierarchia...
taky zdravotny zachranar a OVB financny poradca
ziadne profesie nie su podradne...okrem mozno niektorych tych obchodnych doritivlezov a odrbavacov a este par vynimiek ktore mi nenapadnu... rozhodne su profesie ktore robit nechcem..
a nadradene su ..take kde treba veeela zodpovednosti clovek vela obetuje a ide to pre dobro a zlepsenie tohto sveta.. typu ja neviem lekar...alebo nejaki vedci, ekologovia... a su aj prace ktore, su hrozne a ti ludia co su ochotni to robit su pre mna super, ze ich obdivujem a zasluzia si tiez uctu/respekt za to
@alex458 preco vacsina ludi ma tendenciu davat na poziciu toho "podradneho" zamestnania zrovna smetiara? patri to podla mna skor k tym lepsim, ved co by sme bez nich robili? ked strajkovali v inych krajinach to bola katastrofa...
@omgporazima čo som napísala? že "všetka práca by mala byť cenená lebo nám pomáha žiť konfortnejšie a lepšie, a takmer každú prácu vo svete treba " čiže viem, že bez nich by som bola ako zviera, čo žije vo vlastných odpadkoch, viem, že je to cenená práca, povedala som to len ako príklad
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
35 komentov
ale ziadne nie su podradne, prave naopak, mam uctu ku kazdemu kto pracuje a zivi sa sam nie parazituje na niekom inom
je samozrejme, ze by som v sucasnosti urcite prace robit nechcela, ale clovek nikdy nevie ako skonci. vzdy si budem viac vazit dokladaca tovaru/upratovaca atd atd nez niekoho kto nic nerobi a rumazga ako sa ma zle.
a druha vec je, ze to, ze ja tieto joby "nemusim", neznamena ze sa v nich niekto nevyziva...pre niekoho je na milion percent lepsie robit napr za pokladnou ako robit financneho analytika...
vsetko je relativne
Ale nenazval by som to podriadene a nadriadene.
Mám rovnaký základný rešpekt voči upratovačom/kám a CEO firiem.
Aj keď mám tendenciu sa na tých "ľudí v oblekoch" dívať ako na práve horezmienených "parazitov" - nie na nezamestnaných ľudí.
Ľudia, ktorí vyraďujú nezamestnaných a závislých ako "parazitov" zlyhávajú v chápaní ekonomiky a parazitizmu.
Úspešný parazit je taký, ktorý nie je rozpoznaný svojím hostiteľom,
taký, ktorý dokáže prinútiť svojho hostiteľa preň pracovať bez toho, aby sa mu javil ako príťaž.
Taká je vládnuca trieda v kapitalistickej spoločnosti.
-Jason Read
všetkých tých, ktorí berú úplatky a exekútorov, ktorí sú nástrojom vlády na to aby ľudia páchali samovraždy...
to sú tí, ktorí ožobračujú slovenský národ a ešte berú za to ob obrovské peniaze...
nech si to skúsia žiť zo 400,- éčiek mesačne...
a možná aj menej, ako ľudia žijú z rúk do úst...
ale nič ma tak neteší, ako to, že toto všetko už čoskoro skončí a ta táto chamraď bude spravodlivo súdená...
a profesie ktoré považujem za také hodnotné alebo vyššie sú buď tvorcovia spoločností ktoré vykonávajú nejakú vyššiu činnosť pre ľudí a poskytujú aj pracovné miesta navyše v týchto spoločnostiach, alebo potom čisto profesie ako lekár, hasič, záchranár, vedec, ...
To si ale nemyslim zas ze casnictvo je podradna robota ale skor si to myslia ti hostia niektori...
a potom je tu este taka ista... ako by som to nazvala... moralna hierarchia...
taky zdravotny zachranar a OVB financny poradca
a nadradene su ..take kde treba veeela zodpovednosti clovek vela obetuje a ide to pre dobro a zlepsenie tohto sveta.. typu ja neviem lekar...alebo nejaki vedci, ekologovia... a su aj prace ktore, su hrozne a ti ludia co su ochotni to robit su pre mna super, ze ich obdivujem a zasluzia si tiez uctu/respekt za to