na suchú pleť pi veľa tekutín, 2 x denne (ráno a na noc) ju ošetruj, nepoužívaj čistiaci gél, ale namiesto neho čistiace mlieko, pleťovú vodu (bez alkoholu, denný krém a bol by fajn aj krém pod oči (lebo suchšia pleť stárne rýchlejšie - a nemyslím taký protivráskový - ale iba taký na hydratáciu)
skús tekutý make-up, tekutý korektor - lebo s tými sypkými, už ako si sama povedala - vidno - keď sa začne suchá pleť olupovať (takže vynechaj púder)
a odporúčam nosiť so sebou niečo na premastenie - napr. jemný hojivý zázrak, vazelínu alebo nejaký krém
ako povedala @side3 , a ak máš problematickú pleť, neváhaj investovať ešte do krému určenému na citlivú pleť, ktorý je hydratačný, ale zbytočne neupcháva póry...raz denne by som ju však natrela aj normálnym krémom. Pod make-up je ideálne používať špeci podklad ( robí ho L´oreal, ale aj Dermacol - ten nie je až taký finančne náročný ) ...
v tvojom veku, a ešte dlhé roky potom som mala podobný problém...hlavne pleť zbytočne nezaťažuj, v lete make - up radšej vynechaj, nečisti si ju vodami s alkoholom a daj jej dýchať...
Ďakujem za rady Vyzerajú nádejne A môžete mi odporučiť aj nejaké tie značky tých krémov, čistiaceho mlieka, pleťovej vody,... Niečo také, čo viacej zaberie...Aby som nekupovala nejaké sračky, kt. aj tak nepomôžu
ak máš citlivú pleť - tak som počula od viacerých, že Vichy je dobrá značka (ale aj drahá) - ak už niečo kúpiš v lekárni - tak by to malo byť aj kvalitnejšie
ja som dosť pobehala aj kožnú často sa mi mení typ pleti behom ročných období
tu istu dilemu som mala o 4 rano..dala som si na ten kusok zosupanca dove a na to kusocek makeupu..on je ale tekutopuder.Celkom to pomohlo tak tajomstvo bude asi v opakovani
Ja používam len púder, a aj ja som mala strašne suchú pleť, ale odkedy sa krémujem pred spaním a ráno pred tým, ako si dám ten púder tak suchú pleť nemám, možno skús nejaký lepší krém
všetko už bolo povedané + ja dodám, že podľa mňa je naj značka na takéto záležitosti la roche-posay (mne napr. vichy vôbec nerobí dobre, to už jak keby som si avon nakydala) .. čiže niečo z ich radu popozerať
neviem, či robí bioderma aj nejaké mejkapy... ale mala som od nich vzorky preťovej vody, krému a odličovaču, a boli perfektné. takže keď už niečo fakt drahé a z lekárne, tak biodermu.
súhlasím s @tysha - la roche posay...geniálna kozmetika. Ja osobne používam už roky Effaclar Duo. Stojí od 11 do 13 euro, ale mne ten krém vydrží aj dlhšie ako pol roka. Používam ho len raz denne, druhý krát používam hydratačnú Niveu Aqua Sensation...
hlavne často nepoužívaj peeling, stačí raz za 1-2 týždne.
@zfetovanamucha ahoj, tiez mavam obcas takyto problem, ale velku pozitivnu zmenu vidim po pouzivani kosatcoveho kremu pletoveho od .weledy, harmonizuje mastenie pleti a je to prirodna kvalitna kozmetika, skus vyskusat, mozno pomoze tiez
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
24 komentov
na suchú pleť pi veľa tekutín, 2 x denne (ráno a na noc) ju ošetruj, nepoužívaj čistiaci gél, ale namiesto neho čistiace mlieko, pleťovú vodu (bez alkoholu, denný krém a bol by fajn aj krém pod oči (lebo suchšia pleť stárne rýchlejšie - a nemyslím taký protivráskový - ale iba taký na hydratáciu)
skús tekutý make-up, tekutý korektor - lebo s tými sypkými, už ako si sama povedala - vidno - keď sa začne suchá pleť olupovať (takže vynechaj púder)
a odporúčam nosiť so sebou niečo na premastenie - napr. jemný hojivý zázrak, vazelínu alebo nejaký krém
v tvojom veku, a ešte dlhé roky potom som mala podobný problém...hlavne pleť zbytočne nezaťažuj, v lete make - up radšej vynechaj, nečisti si ju vodami s alkoholom a daj jej dýchať...
Ďakujem za rady Vyzerajú nádejne A môžete mi odporučiť aj nejaké tie značky tých krémov, čistiaceho mlieka, pleťovej vody,... Niečo také, čo viacej zaberie...Aby som nekupovala nejaké sračky, kt. aj tak nepomôžu
ja som dosť pobehala aj kožnú často sa mi mení typ pleti behom ročných období
» sk.oriflame.com/products/produc...
toto je fajn, na čistenie pleti, jediná nevýhoda - že dráždi oči pri odličovaní (predsa len na oči sú lepšie odličovače očného make-upu )
tento očný krém - je dobrý na unavené a opuchnuté oči
» www.avon.sk/PRSuite/product...
táto mi vždy tak rozžiarila pleť a môžem odporučiť aj očný krém z tej istej sady
zvyknem kozmetiku obmieňať - ale aj sa vraciam k výrobkom, s ktorými som spokojná
tento bol tiež dobrý a mala som aj taký istý nočný
musíš skúsiť sama, čo ti je dobré, lebo môže byť, že to čo robí dobre mne - nemusí tebe
A ešte niečo.
Robila som si taký "testík" na tie krémy Solutions a viac by mi vyhovovala modrá sada, čo povieš?
oranžová sada nie je ani proti akné - ale skôr na také tónovanie a rozžiarenie pleti - ale ak mám - akné tak vtedy zvyknem aj čistiaci gél použiť
tento je dobrý aj na citlivú pleť
hlavne často nepoužívaj peeling, stačí raz za 1-2 týždne.
La Roche Posay krém Effaclar H 40ml
Kompenzuje dehydratáciu mastnej, liečbou vysušenej alebo oslabenej pleti. Mastná krehká pleť, presušená vplyvom liečby.