mne sa zdá byť zvláštne, že ak odídem do cudziny a blablabla ostanem tam, tak môžem stratiť moje občianstvo..... môže vám niekto vziať miesto narodenia?
samozrejme ze suhlasim. Zoberte si, ze zijem napr. v Nemecku a chcela by som tam volit, no nemozem lebo nemam nemecke obcianstvo a keby som ho chcela musela by som sa zriect slovenskeho.
jasne, ze suhlasim.. narodil som sa na slovensku a zobrat mi obcianstvo len preto, ze poziadam o obcianstvo v inej krajine, kde docasne zijem je padnute na hlavu...
Sla by som sama proti sebe, keby nie . Neviem, preco by to ale mal mat kazdy, kto aj tak zije len v jednom state. Schvalujem dvojite obcianstvo pre ludi, ktori su napr. pol roka v zahranicnej krajine a polroka na Slovensku - ako to mam v podstate aj ja.
jednoznačne áno...čo ak idem do zahraničia žiť či dlhšie pracovať, no toho slovenského sa nechcem vzdať? keď je niekto proti dvojitému obč., je svojím spôsobom i proti ,,láske k domovine,,. Že prečo? lebo ak by som bola prinútená vzdať sa toho slovenského, lebo zahraničné napr.potrebujem, SVK by chýbal ,,milujúci,, občan, no nie? a bol by to prípad mnohých...čiže týmto to len SVK uškodí. Jediný problém, ktorý v dvojitom obč. existuje, je možno ekonomický....že sa dajú dajaké veci obchádzať a štát možno niekedy stráca, ale to neviem, ako funguje...to som len dakde v tel. novinách začula, ale nezaoberám sa tým...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
17 komentov
ale chcela by som dve občianstva.. keď sa vydám za čecha, nechcem sa zriecť slovenského..to je strašné prísť do vlastnej krajiny a by´t tu cudzinec :/
ale je trápne, ak tu niekto žije a nemôže si spraviť vodičák