Akurát čítam Hamleta a je tam jedna pekná veta "Veci vo svojej
podstate nie sú dobré ani zlé: dobrými alebo zlými ich robí až
naše myslenie"
Ak sa na veci pozeráme z toho pozitívneho uhla pohľadu a nepripúšťame si negatívne myšlienky, sme strojcom svojho šťastia..a preto šťastný môže byť aj slepý alebo hluchý človek.
Aj keď je len málo ľudí, ktorí su natoľko silní, aby si negatívnu stránku veci nepripúšťali.
@mm47@neith74 Dobrá blbosť. Ste ešte slepého asi nestretli....inak si neviem vysvetliť ako môžete tvrdiť že nemôže byť šťastný alebo dokonca šťastnejší ako väčšina ľudí. Ste nešťastný lebo nemôžte lietať? Ja by som lietal rád ale žeby som kvôli tomu nebol šťastný? Dobrá blbosť.
podla mňa z časti si zato môžeme ale nie ažtak veľa pretože slastnými nás robia napríklad ľudia ktorých mame ,s ktorými sa stretávame alebo niekoho možno hudba ,a tak podobne
suhlasim s tym lebo je to fakt cisto subjektivne a kazdy potrebuje k stastiu nieco celkom ine a podla toho sa riadi takze ano - sme strojcami svojho (ne)stastia
áno je to presne tak.. Všetko záleží len a len od nás a ostatné faktory sú len hlúpe výhovorky, pretože aj tá najhoršia vec čo nás môže postihnúť može byť pre nás prínosom a ponaučením.. Je len na nás ako sa k tomu postavíme a ako na všetko pozeráme.
Nieje to len náhoda že mnoho ľudí s osudom ktorý si väčšina z Vás ani len nevie predstaviť sú zrovna tí šťastní... zaujimavý paradox, ale často je to tak..
@2 nesuhlasim. pren ho jeho postuhnutie nemusi byt take strasne. on sa s tym narodil. pren ho je to prirodzene pretoze pozna len toto (ine to je ak niekto pocas zivota oslepol) a podla mna ten clovek moze vierst uplne stastny a plnohodnotny zivot.
@james144 Netvrdim ze nemoze byt stastny ale nikdy vseliake pekne miesta na svete , alebo napriklad nikdy neuvidi tvar svojej zeny , skratka je o nieco ochudobneny a nemoze za to
S tým ja žiaľ súhlasiť nemôžem osobne poznám veľa prípadov ľudí ktorím sa stalo niečo s čím by nikdy nepočítali a ani nemohli počítať. Možno do určitej miery to pravda je ale človek často krát ajkeby robil nemožné niektoré veci proste neovplivní a teda si myslím, že tak ako výrok, že šaty robia človeka tak i tento výrok-každý je strojcom svojho šťastia patrí k tým ktoré mi prídu bludné....ale to je len môj názor....... a k tomu že čo vlastne znamená byť štastný snáď len toľko- Šťastným neznamená mať vždy a všade štastie a byť štastným lebo ak je človek vždy štastný tak si to potom ani neuvedomuje.....skôr by som povedal, že najjednoduchšie ako sa stať štastným znamená vedieť prijať i to zlé a pritom sa vedieť tešiť z maličkostí.......
@matrock ano, ale ked takto uvazujes a tesis sa z malickosti, mozes za to len ty a tvoje uvazovanie takze si si strojcom svojho stastia stastie je cesta, nie ciel
@method Noooo urcite nemôzem nesúhlasiť..... lenže je to v tom že každý vidí v štastí niečo iné.......Ak by sme to vzali z hladiska nemateriálneho tak by som povedal že to platí lebo ak človek nebazíruje na tom čo má a viac sleduje to čo dáva môže byť šťastný aj s tým že nemá nič..... Len čo je nič?? pre nás keď ma človek rodinu auto dom prísun vody - to je nič a pritom niekde v Afrike je človek šťastný keď sa môže aspon raz za deň napiť vody........Na druhu stranu ak to vezmeme z pohladu materialneho- z pohľadu že sme tu a že viac menej hoci máme slobodný vôlu sme bezmocný, tak je velmi tažko povedať že sme si strojcami svjho štastia- Napríklad Mnoho ľudí hovorí že pozri na toho bezdomovca je na ulici len preto že je neschopny a neviem co a hovoria to odvolávajúc sa na tento výrok no a presne preto nerád s týmto výrokom súhlasím lebo je vela bezdomovcov ktorí prišli o bývanie napr. podvodom alebo inak kedy na vine neboli oni a teda si ani neboli strojami svojho stastia.......samozrejme prikladov by sa dalo uviest ja len aby si rozumel ako som to myslel ja......
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
28 komentov
Akurát čítam Hamleta a je tam jedna pekná veta "Veci vo svojej
podstate nie sú dobré ani zlé: dobrými alebo zlými ich robí až
naše myslenie"
Ak sa na veci pozeráme z toho pozitívneho uhla pohľadu a nepripúšťame si negatívne myšlienky, sme strojcom svojho šťastia..a preto šťastný môže byť aj slepý alebo hluchý človek.
Aj keď je len málo ľudí, ktorí su natoľko silní, aby si negatívnu stránku veci nepripúšťali.
@mm47 @neith74 Dobrá blbosť. Ste ešte slepého asi nestretli....inak si neviem vysvetliť ako môžete tvrdiť že nemôže byť šťastný alebo dokonca šťastnejší ako väčšina ľudí. Ste nešťastný lebo nemôžte lietať? Ja by som lietal rád ale žeby som kvôli tomu nebol šťastný? Dobrá blbosť.
Viď napr tento chlapík:
» www.mojevideo.sk/video/5389/insp...
Nieje to len náhoda že mnoho ľudí s osudom ktorý si väčšina z Vás ani len nevie predstaviť sú zrovna tí šťastní... zaujimavý paradox, ale často je to tak..