už od dvanástich rokov ma trápia psychické problémy a neviem či to súvisí s mojím vekom alebo nie.niekedy cítim ako by ma niečo trápilo a cítim sa tak nič..a často ked som medzi ludmi cítim taký stres ,ked mám v škole odpovedať pred tabulou,buší mi srdce
Si asi veľmi uzavretý človek a nechceš o sebe veľa ľudom povedať, bojíš sa reakcie druhých, možno že rozmýšľaš čo si druhý o tebe myslia. Ja som to tak veľmi pociťovala na základke ale teraz už také pocity nemávam. Si asi aj trošku hanblivá že?
Najlepšie prekonanie strachu je sa mu postaviť. Tak čeľ! Stretávaj sa s ľuďmi, snaž sa zapojiť, čojaviemčo ešte... Ale pozor, s kým - lebo niektorí vystupujú netolerantné svine a správajú sa dosť bastardsky, čo Ti asi na sebavedomí nepridá . Dôkladne pozoruj, potom sa opatrne pridaj a tak.. nemusíš rýchlo, veď len opatrne..
možno by nebolo od veci ísť sa porozprávať s nejakým psychológom.. určite to patrí aj k veku a keby ti povedal že si napríklad viac úzkostnejšia či hanblivejšia, vieš na isto na čom si a môžeš s tým pracovať.. takto keď máš z toho celého v sebe zmätok je to myslím horšie..
Tak asi si hanblivá. To som aj ja a neznášam tú vlastnosť. A stresovať som tiež kedysi strašne stresovala, keď som mala ísť pred tabulu tak to bolo strašné dačo... Ale pomohli mi také vitamíny že b komplex. Teraz keď idem pred tabulu tak mám v pi*i. Tak skús tie možno..
myslim si tak isto ze si dost uzavreta...nemusi to byt ziadna porucha psychicka ani nic ale pokial s tym mas problem tak sa skus porozpravat s rodicmi alebo vyhladat pomoc psychologa...nie je na tom nic smiesne ani tak...ide o tvoje psychicke zdravie ktore mas len jedno, tak isto ako aj fyzicke....
to je dosť blbé.. a k otázke, myslím si, že to nesúvisí s vekom. asi máš nejaký blok v sebe alebo čo (akože nerobím sa múdrou, iba hovorím svoj názor čo si myslím .. neviem tak skús viac byť s ľuďmi, že sa na nich zvykneš postupne a nebudeš sa tak hanbiť.. lebo tak pred rodinou sa určite nehanbíš, takže to nemôže byť oné že sa nedokážeš s ľuďmi rozprávať.. a keď akože niekto na teba pozerá, tak sa naňho nepozeraj no ..
a podľa mňa si nemyslia že si zvláštna len proste že si hanblivá moc.. akože ostatní
btw to s tou odpoveďou pred tabuľou, to sa stáva skoro každému, že sa bojí a hlavne keď naňho pozerá celá trieda.. tiež to nemám rada takže to nie je nič divné
bože, len nechoď za psychológom............nie na Slovensku minimálne
ten z teba urobí trosku závislú na jeho kecoch, aby si mu za to platila...
ak tak veľmi chceš odbornú pomoc, v miestnej knižnici určite nájdeš knihu o hanblivosti/sebavedomí/verejnom vystupovaní/budovaní vzťahov........buď si vlastným terapeutom
P.S.už z tvojej fotky ide hanblivosť..........dúfam, že je to len tým a nie nejakou potlačenou traumou......lebo sa tváriš, ako keby na teba padol celý svet....dúfam, že si to nemyslíš a berieš zodpovednosť iba za seba, nie aj za iných!!!!
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
11 komentov
a podľa mňa si nemyslia že si zvláštna len proste že si hanblivá moc.. akože ostatní
btw to s tou odpoveďou pred tabuľou, to sa stáva skoro každému, že sa bojí a hlavne keď naňho pozerá celá trieda.. tiež to nemám rada takže to nie je nič divné
ten z teba urobí trosku závislú na jeho kecoch, aby si mu za to platila...
ak tak veľmi chceš odbornú pomoc, v miestnej knižnici určite nájdeš knihu o hanblivosti/sebavedomí/verejnom vystupovaní/budovaní vzťahov........buď si vlastným terapeutom
P.S.už z tvojej fotky ide hanblivosť..........dúfam, že je to len tým a nie nejakou potlačenou traumou......lebo sa tváriš, ako keby na teba padol celý svet....dúfam, že si to nemyslíš a berieš zodpovednosť iba za seba, nie aj za iných!!!!