Podľa mňa tak najviac Dostojevskij. Síce v modernejšej literatúre nájdem toho iks čo sa mi páči viac, ale podľa mňa tentotu toho najviac ovplyvnil. Je to pán.
@wera55555 v podstate mám veľmi rada povojnovú literatúru, Salinger, Heller, Vonnegut, Steinbeck, to sú veci, ktoré mám prečítane odzadu aj spredu. Teraz už bohužial skoro vôbec nečítam, pričom do takého Murakamiho by som sa rada pustila. Takže k tej najnovšej literatúre ti toho veľa nepoviem
annu kareninu iba odporucam - vynikajuca kniha... jane ezre je tiez super kniha.. a moja najvacsia klasika milovana je dostojevskij.. no co, som zavisla, priznavam sa..
@N0win0u áno, dorian je nudný. aspoň čo som doteraz čítala. zle sa mi to číta, nebaví ma to. som došla tak do štvrtiny a neviem sa pohnúť ďalej. zakaždým zaspím pri tom
@orfea2 vrat sa k tomu po dlhsej dobe, neviem mna ta kniha nadchla, ale len v originalnej anglickej verzii som ju cital, a wildeho anglictina je tam fantasticka ( mozno preto ma to tak zaujalo ) kazdopadne momentalne sa odhodlavam na Bocciacciov Dekameron a na Hesseho
@n0win0u dlhšiu dobu si nemôžem dovoliť, keďže to mám z knižnice a..no tetky už na mňa majú nervy, baudelaire-a mám doma už asi pol roka dokonca dve knihy
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
32 komentov
inak, oscar wilde je podla teba aký, keď už spomínaš od neho ten Potrét Doriana Graya?
inak ten dorian..nudná je to kniha
nepoviem konkrétne mená - ruský realizmus, francúzsky romantizmus a česká a slovenská postmoderna+ten Shakespeare, ten je vážne klasik
každpodáne dobrý spisovatel
prečítam v škole
no..také mená tu na mňa vyťahovať
aale aj parížsky spleen tu mám