skus sudoku, kenken sem tam skusit, alebo rozne puzzle, to ta donuti pouzivat tu hlavu.
ale proste niekto si zapameta nieco tazsie aa niekto lahsie tak to uz je na svete....
absolutna blbost.. ale prosim, ak tomu veris tak ti to mozno zaberie ako placebo
ginko zlepšuje prekrvenie, ale ten efekt neni tak závratný aby ti to zlepšilo pamäť, kofeín ti možno dodá energiu, ale nie pamäť. a viac kofeínu získaš zo silnej kávy ako z tohto.. ani trocha horčíku ti nepomôže zlepšiť pamäť, aj keĎ môže mať priaznivý účinok na nervový systém
najnovšie študia týkajúce sa tabliet na pamat a koncentraciu - konkretne prevažne obsahujuc ginko bilogu - ako aj daný memo plus - na zaklade výskumu uskutočneného (na univerzite v Hertfordshire) - na viac ako tisicovke jedincov rozneho veku preukázali že dané preparáty nemaju doslova - žiadny učinok na zlepšenie kognitívnych funkcii a to bez ohladu na vek, množstvo či dlžku brania daných tabliet. Ich konečný výsledok bol že dane ginko biloba preparaty nemaju žiadny efekt pre zlepšenie pamati.
Suhlasim s tým nakolko to len potvrdzuje dalšie študia vztahujuce sa na vitamínové doplnky majuc totožný učinok - čisto marketingový tah za učelom zisku penazi - ked sa to skombinuuje zo zakladnou ludskou črtou - verit - mat nadej - krásne na tom zarabaju atd...
Hm - jediný učinok v tom vidím cítenie sa bdelo - budeš pocitovat viac energie - ale aj to učinkom napr. kofeinu ktorý sa do x z nich pridava a pod... aspon ja som mala taky pocit a to som ich brala viac ako 4 mesiace...a nepozorovala som učinok na pamat..i ked to je velmi subjektívne....
A jedine aky vplyv to na teba bude mat vtedy ked tomu uveríš do tej miery že si ich učinky vsugeruješ - prostou silou myslienky sa presvedčíš o tom že funguje niečo, čo pritom vôbec nefunguje - vlastne to je podla mna vacsina učinku daných preparátov. - človek uverí....
@hoperpohroma tak skus potom kenken to je podobne, ale je to lepsie z toho dovodu lebo tam pouzivas aj cisla a pocitanie a viac sa musis namáhat. ale pocitaj bez kalkulacky
@kolpo Na energiu, ako zdroj kofeínu, použi guaranu, najlepšie čisto ten prášok . Má udajne vaic kofeínu než káva ale absolutne nemá ten kop a narozdiel do kávy, ktorá ťa nabudí po guarane som proste nebol vôbec ale vôbec unavený .
Na pamäť si objednaj z netu, najlepšie z čr, pretože u nás je to tuším na predpis piracetam a HLAVNE ! k priacetamu nejaký zdroj cholínu, najlepšie lecitín, tých je kopa to kúpiš niekde a vďaka nim sa vyhneš všetkým negatívnym vedľajším efektom piracetamu .
Avšak chvíľu to trvá kým to zaberie (dva týždne minimálne) ibaže si zoberieš nárazovú dávku aby ti to skôr nakoplo.
Nedá sa tým predávkovať a bere ho kopa ľudí a tak je všade kopa návodou ako si prispôsobiť dávkovanie . Pomohol mi so sústredením na maturitu.
kofein nedodava energiu akurat potlaceuje unavenost. U nootropickych liekov moze nastat zlepsenie, kedze posobia ako neuropeptidy ale to je take, ze sa vsetko okolo toho presne nevie ale u niektorych ludi to urcite neposobi ako placebo. Potom vseliake mixy amfetaminov, metafetaminov atd. funguju tiez.
Uz len to, ze mas lepsiu pozornost znamena, ze sa rychlejsie alebo lepsie naucis. Nemusi to priamo zlepsovat pamet, kedze to je prepojene.
Uz aj ten kofein, ak si unavena a prefrontalny kortex sa zapaja malo, tak sa naucis asi menej. @sws333 narazova davka moc nepomoze, kedze ono nejaky cas trva pokym sa to prepravi na membranu a uskutocia sa prislusne zmeny okol synaptickej strbiny.
Ak clovek je pravidelne napr, vajicka tak cholinu ma dost. Inak sa asi oplati brat.
A k cviceniam tak su rozne metody, jedna metoda je vraj velmi ucinna ale treba nato vela casu a usilia. Tak odhadom okolo roku kazdy den 1-2hod sustredenia velkeho.
@bress No hej, ale spoliehať sa na dobré stravovacie návyky pri možných bolestiach hlavy či dokonca depresii v niektorých prípadoch nie je najlepšie, istota je istota.
Skôr by som si na kolpo-vom mieste dal pozor na dlhodobé užívanie, pretože organizmus si po nejakom čase zvykne a vyrovná to, preto sa ide na cykly s nootropikami a obmieňajú sa.
@sws333 ono to velmi lahko zistituje pocitovo, ci je dost abo ne , vacsina ludi ma dost acetylcholinu ( z cholinu ). Podla mna to len ty si zvyknes na ten, ze ti to ide lepsie a nie zeby to telo zacalo tolerovat. Podobne ako je to s kreatim napr.
Henten pripravok podla zlozenia nie je uplna omietka v tabletke, ale s tymi ucinnymi latkami si mozes najst aj nieco lacnejsie.
Moja kvalita zivota sa zlepsila o tristo percent, odkedy pravidelne zeriem guaranu a podobne.
Piracetam som v svojom farmakologickom obdobi skusala, ale bolo to svinstvo, ucinkoval kratko, bez toho som sa nevedela ani postavit potom.
@narazuvzdornaa u mňa hocijaká guarana či už je kvalitná za 30€ alebo za 5€ klasická z lekárne, žiadna nefunguje, ale funguje.. vieš ako? skôršie zaspím.
ja som skusila ginko na prekrvenie, treba uzivat dlhodobo, konkretne som mala amitamin® Ginkgo complex, na prekrvenie funguje urcite nemavam viac studene nohy a ruky
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
21 komentov
ale proste niekto si zapameta nieco tazsie aa niekto lahsie tak to uz je na svete....
ginko zlepšuje prekrvenie, ale ten efekt neni tak závratný aby ti to zlepšilo pamäť, kofeín ti možno dodá energiu, ale nie pamäť. a viac kofeínu získaš zo silnej kávy ako z tohto.. ani trocha horčíku ti nepomôže zlepšiť pamäť, aj keĎ môže mať priaznivý účinok na nervový systém
Suhlasim s tým nakolko to len potvrdzuje dalšie študia vztahujuce sa na vitamínové doplnky majuc totožný učinok - čisto marketingový tah za učelom zisku penazi - ked sa to skombinuuje zo zakladnou ludskou črtou - verit - mat nadej - krásne na tom zarabaju atd...
Hm - jediný učinok v tom vidím cítenie sa bdelo - budeš pocitovat viac energie - ale aj to učinkom napr. kofeinu ktorý sa do x z nich pridava a pod... aspon ja som mala taky pocit a to som ich brala viac ako 4 mesiace...a nepozorovala som učinok na pamat..i ked to je velmi subjektívne....
A jedine aky vplyv to na teba bude mat vtedy ked tomu uveríš do tej miery že si ich učinky vsugeruješ - prostou silou myslienky sa presvedčíš o tom že funguje niečo, čo pritom vôbec nefunguje - vlastne to je podla mna vacsina učinku daných preparátov. - človek uverí....
Na pamäť si objednaj z netu, najlepšie z čr, pretože u nás je to tuším na predpis piracetam a HLAVNE ! k priacetamu nejaký zdroj cholínu, najlepšie lecitín, tých je kopa to kúpiš niekde a vďaka nim sa vyhneš všetkým negatívnym vedľajším efektom piracetamu .
Avšak chvíľu to trvá kým to zaberie (dva týždne minimálne) ibaže si zoberieš nárazovú dávku aby ti to skôr nakoplo.
Nedá sa tým predávkovať a bere ho kopa ľudí a tak je všade kopa návodou ako si prispôsobiť dávkovanie . Pomohol mi so sústredením na maturitu.
Uz len to, ze mas lepsiu pozornost znamena, ze sa rychlejsie alebo lepsie naucis. Nemusi to priamo zlepsovat pamet, kedze to je prepojene.
Uz aj ten kofein, ak si unavena a prefrontalny kortex sa zapaja malo, tak sa naucis asi menej.
@sws333 narazova davka moc nepomoze, kedze ono nejaky cas trva pokym sa to prepravi na membranu a uskutocia sa prislusne zmeny okol synaptickej strbiny.
Ak clovek je pravidelne napr, vajicka tak cholinu ma dost. Inak sa asi oplati brat.
A k cviceniam tak su rozne metody, jedna metoda je vraj velmi ucinna ale treba nato vela casu a usilia. Tak odhadom okolo roku kazdy den 1-2hod sustredenia velkeho.
Skôr by som si na kolpo-vom mieste dal pozor na dlhodobé užívanie, pretože organizmus si po nejakom čase zvykne a vyrovná to, preto sa ide na cykly s nootropikami a obmieňajú sa.
Henten pripravok podla zlozenia nie je uplna omietka v tabletke, ale s tymi ucinnymi latkami si mozes najst aj nieco lacnejsie.
Moja kvalita zivota sa zlepsila o tristo percent, odkedy pravidelne zeriem guaranu a podobne.
Piracetam som v svojom farmakologickom obdobi skusala, ale bolo to svinstvo, ucinkoval kratko, bez toho som sa nevedela ani postavit potom.
je to individuálne.