@mardzerin prečo by sa nedala?..v pohode sa dá...veď to ti len stroj oddeľuje zložky krvi to je všetko...a kostná dreň sa odoberá pri podozrení na choroby väčšinou...darcovstvá sú málokedy...
@flegma1triedy vsak brat si mozu, co chcu, ale for je v tom, ze pri takom odbere, ktory sa zameriava na plazmu, sa to robi na dake asi 4 cykly a po kazdom sa to odfiltruje a vratia ti naspak krú, akurat bez tej plazmy, potom to zopakuju parkrat...aby ziskali co najviac plazmy bez toho, aby ta to nejak velmi oslabilo. Cize keby sa rozhodli z normalneho odberu krvi, 400-500 ml, oddelit plazmu, neviem, ci by sa im to oplatilo...
@pubertslatinocelny tak som to nemyslela ja viem ako sa to robí..maturovala som z toho.. odoberajú až 600 ml dokonca...napr pri ery le a tak ti odoberú stroj to rovno spracuje a zvyšok ti vrátia
nedarujem.. vsetko na/v ludskom tele ma nejaku funkciu a zmysel.. a nevidim jediny dovod preco by som tuto rovnovahu dobrovolne narusal... samozrejme ak bude partnerka potrebovat oblicku, tak jej ju dam ak to bude mozne...
@tommyhot toto si docela solidnu kokotinu napisal tym odobratim urcitych casti z krvneho riecista si precvicis sam svoj imunit system, zlepsi sa ti tvorba tychto latok a tym pomozes nielen sebe, ale aj niekomu inemu..
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
40 komentov
@flegma1triedy neviem či aj tie.. kostná dreň, áno, to viem... Plazma sa už u nás(na Slovensku vari ani nedá)... ale ten zvyšok...
@flegma1triedy ... no ja myslím presný opak.. aj google mi tak nejak vraví... aaa tak..
@flegma1triedy hej v podstate...
Zas na druhej strane, pri tvojom prístupe, by som ti asi ani nechcela tú krv dať...
ale mamka chodi, teraz sla na akesi dalsie testy