že cez pubertu je to normálne?To čo za hlúposť? jednoznačne k lekárovy.Môže to byť napr.vysoký krvný tlak,senná nádcha ,prechladnutie a všeličo iné....
Mojej kamaratke sa to tiez stava uz dlho...on to ma z prasknutej cievky tusim a ma na to tabletky...takze ja by som zasla k doktorke a ona ti uz poradi
@15matka15 senná nádcha?? a prechladnutie? a že by mu kvôli tomu tiekla krv z nosa??? nemyslím... predpokladám, že sa mu to stáva často, a sennú nádchu môže mať len počas sezóny... a prechladnutý hádam tiež nie je dlhšie ako týždeň v kuse... takže silne pochybujem že by to bolo z toho... ten vysoký krvný tlak je pravdepodobnejší, alebo nejaká prasknutá cievka v nosovej sliznici...
@cinko tak už máš vysoký tlak. Ja mám nízky, a tiež mi tečie krv z nosa. akosi mi je to jedno. proste nech si tečie a čo... za doktorom nepoleziem kvôli tomu že mi kvapká krv z nosa. Nájde mi sto dvadsať chorôb a tabletky rozhodne jesť nebudem.
ale ak ťa to trápi tak moc tak bež k doktorovi. keď je to také časté.
Nestáva sa mi to často, ale v tej najnevhodnejšej situácii mi zvykne z ničoho nič odkvapnúť deci krvi na knihu z knižnice/do výstrihu/pri státí v MHD/na biele plachtu.
nikdy mi netiekla krv z nosa...a to som od cca 12 rokov trenoval s dospelym muzstvom futbal-brankar, cize si moj nos vela vytrepel(ved aj krivy je.. , al ekrv nikdy!.. ...ale mas asi vela slabych ciev
Normalne to urcite nie je ani v case puberty. To len vacsina doktorov su alibisti a najdu si hociaku vyhovorku, len aby sa nemuseli venovat pacientovi.
Normalne to moze byt pocas choroby, ked je presilena sliznica od nadchy/kaslu atd..
Kludne to moze byt aj alergiou (prach, roztoce) takze len pekne chod na imunologiu, nech ti spravia krvne testy. Ja som alergiu neliecil 2-3 roky pretoze som si naivne myslel, ze mne sa nic take stat nemoze a teraz som na liekoch a vakcinach aby som sa pri hociakom naznaku kaslu nezosypal jak trenky..
mam..to iste ale uz sa to zlepsilo a ani neviem ako..to som mala tak pred rokom..vacsinou s tym maju problem ti co maju svetlu plet a malo hemoglobinu ..niekde som to citala..aa bola som asi 4x na leptanie velmi to nepomahalo ale aspon nieco..ale podla mna mi pomohol vitamin B ktory jedla pravidelne
@cinko nie je krvny test ako krvny test na imunologii ti do ruky napicha myslim, ze 10 inekcii a potom par dni merias velkost opuchov, ktore ti ostanu. Na zaklade toho doktorka vie na co si alergicky..
mne sa to stava...ale ja strasne malo pijem ale niekdy len tak z nicoho nic konecne aspom mesiac bez krv a zrazu ked to najmenej cakam...zvykla som si uz mi takto chodi asi 3 rok...no co zvykla som si kustik potecie skonci ideme dalej
Naštastie mne z nosa moc krv netečie, len keď mám vysoké horúčky a bolí ma hlava...skús teda skočiť do lekárne a tam tu niečo určite poradia ..nejaké lieky na podporu zrážanlivosti krvy
sem tam je normalne, ale tak ked sa ti raz narusi cievka, tak ti zacne aj z nicoho nic tiect... myslim, ze nemusis ist ani k doktorke, staci ist do lekarni, a vypytat si lieky proti tomu. Ak nezaberu, tak to moze byt na priklad zo srdcovo-cievnych ochoreni, a potom sup sup lekarovy
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
50 komentov
mam tusaka ze za to moze vysoky krvny tlak
Chystam sa s tym doktorovi...uz par rokov...
ale ak ťa to trápi tak moc tak bež k doktorovi. keď je to také časté.
Nestáva sa mi to často, ale v tej najnevhodnejšej situácii mi zvykne z ničoho nič odkvapnúť deci krvi na knihu z knižnice/do výstrihu/pri státí v MHD/na biele plachtu.
@bloodsuckingvampire jj máš pravdu tekáva mi už dlho len raz je to častejšie inokedy menej.
napr minulí rok v lete mi tekávala dosť často (aj ked som pracoval v 45´horúčavách) a v zime len občas
Normalne to moze byt pocas choroby, ked je presilena sliznica od nadchy/kaslu atd..
Kludne to moze byt aj alergiou (prach, roztoce) takze len pekne chod na imunologiu, nech ti spravia krvne testy. Ja som alergiu neliecil 2-3 roky pretoze som si naivne myslel, ze mne sa nic take stat nemoze a teraz som na liekoch a vakcinach aby som sa pri hociakom naznaku kaslu nezosypal jak trenky..
Nie nieje to normalne v puberte , nic to s tym nema
mne krv z nosa netečie, neviem ti poradiť.
skús doktorku?