krvny test ani iny test na tetanus neexistuje.. zistuje sa to podla symptomov ( svalove krce a i. )
avsak vraj je na to test, ze ti pichnu spachtlou do hltanu a ak sa ti zavru usta ( a nie opacne, ako normalne, kedze si pichnes do hrdla, tak telo automaticky robi davivy reflex a usta nezatvoris ) vraj to funguje na 94% u pozitivne testovanych na tetanus.
taktiez vraj ak dokazes plne otvorit usta ( ako pred "chorobou" ) tak vraj je vysoka sanca, ze tetanus mat nemozes.. tieto info mam vsak z wiki a za ich pravdivost sa nezarucujem
@rainbowwarrior ....no...to len moja doktorka označila tetániu ako jednu z možných diagnóz ... a budúci týždeň mám ísť na testy... a nič mi nikto nepovedal.. čo to je... kde...kedy.. ako.. načo.. prečo... tak ja už nevim bo som bola na toľkých testoch už....
Na internete som našla, že sa robí vyšetrenie elektromyogramom (EMG) - pripnú ti elektródy ako pri EKG a merajú elektrickú aktivitu svalov. Čiže nič bolestivé
Pichnú ti takú injekciu a potom sa čaká či ti ten vpich sčervená alebo nie... Ale neviem isto či je to isto na tetanus alebo si to mýlím s niečím iným...
Nie, nie je to tetanus.. Je to tetania. Nedávno som bola na týchto testoch. Pripevnili mi na vrch dlane dve také vecičky, ktoré snímali moje svaly. Potom mi na 8 minút stiahli ruku tlakomerom aby poriadne stŕpla. Keď odopla tlakomer, musela som dýchať ako keď bežím, ako pri záťaži. Ak vtedy dostávaš kŕče tak si pozitívna, výsledky ti dajú hneď. ale nie je to nič vážne
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
16 komentov
avsak vraj je na to test, ze ti pichnu spachtlou do hltanu a ak sa ti zavru usta ( a nie opacne, ako normalne, kedze si pichnes do hrdla, tak telo automaticky robi davivy reflex a usta nezatvoris ) vraj to funguje na 94% u pozitivne testovanych na tetanus.
taktiez vraj ak dokazes plne otvorit usta ( ako pred "chorobou" ) tak vraj je vysoka sanca, ze tetanus mat nemozes.. tieto info mam vsak z wiki a za ich pravdivost sa nezarucujem
tetánia (ach)
tak nič teda..