Čaute, chcem si dať niekde vytetovať motto ,,Celý život na plný plyn!,, lebo je to fakt moje motto na celý život a neolutujem to nikdy, len neviem kam si ho dať, najlepšie miesto na písmo je predlaktie ale mám strach či ma to živote nebude obmedzovať, nap
@4
ja keby si dám vytetovať to, čo som chcela v 16 tak teraz chodím zahalená a hanbím sa vyzliecť sama pred sebou.
máš čas. počkaj rok/dva a keď to ešte stále budeš chcieť tak si daj.
olutujes to coskoro, uz len preto ze vytetovana veta a taketo hovadiny su mega trapne... daj si radsej obrateny kriz cez cely chrbat a co sa tyka prace tak to je blbe nezamestnat niekoho pre tetovanie
Nuž, ako človek posadnutý tetovaniami od mladého veku by som ti radila, aby si počkal aspoň do 18tky a premyslel si to lepšie. Ak by som si dala vytetovať všetko, čo som chcela v 16tich, mala by som na tele fakt veľa pichovín... Ja len tak, že radím zo skúsenosti +
Ale ak teda si proste presvedčený, že to chceš a "na plný plyn" je to najlepšie, čo na sebe chceš mať, tak sa zamysli nad tým, akú školu vlastne študuješ. Ja napríklad viem, že s mojím vzdelaním asi nebudem robiť v banke a všetky profesie, ktoré by som mohla vykonávať neriešia, či mám nejaký nápis na ruke.
Ak teda nie si nejaký čašník, ekonóm, bankár, neplánuješ byť niečo, kde sa musíš prezentovať slušne a reprezentatívne, nerieš. máš 16, aj tak ti bude už šéfovať potetovaná generácia...
Ak niečo také chceš robiť a teda, chceš stále tetovanie, skús nohu, alebo tak... Na chlapoch nohy vedia vyzerať dobre a pochybujem, že je nejaká seriózna práca, kde sa nevyžadujú dlhé nohavice
A ešte niečo. Ak chceš tetovanie, pýtaj sa blízkych ľudí na to, čo si o tom myslia. Tí ťa poznajú, vedia čo je odveci a čo je na tebe ok. Vedia ako vyzeráš a kam by sa to hodilo. Cudzí ľudia ti poradia akurát tak to chodidlo zospodu
@grietusha well, aj ja, ale viem, že ruky majú vo veľa dobrých hoteloch a reštauráciách zakázané - všetko ostatné čo nevidno môžu, to sa nik nestará, ale poznám miesta, kde je to podmienka, preto som to tam zahrnula Netvrdím ale, že sa čašník s tetovaním nemôže zamestnať, to nie, len že viem o tej prekážke v tomto povolaní, tak som spomenula
@calwen3 jj, jasné, že záleží na mieste, ale tak v mnohých lepších podnikoch tak či tak treba košeľu s dlhým rukávom, tak to nevidno a podniky, ktoré nie sú nóbl /obyč. kaviarne, krčmy, nonstopy, nočné bary, kluby a podobne/ toto naozaj neriešia
@grietusha no tak ale na veľa klubov, nonstopov, kaviarní a podnikov ktoré nie sú nóbl ani nepotrebuješ byť vyštudovaný čašník, tak...ich nezaujíma veľa vecí (been there, done that ) Ak by študoval za čašníka, tak snáď dúfa v nejaký lepší podnik, no Nemyslela som to nejako definitívne, že čašník sa s tetovaním nezamestná, no
Ale v zhrnutí... tetovanie môže byť prekážka, ale ak si dobrý, tak to až tak nebude nikoho trápiť vo väčšine povolaní a áno, stále existuje dlhý rukáv
@calwen3 (toto je už mimo tému tetovanie, ale čo sa týka vyštudovaných čašníkov, poznám mnohých, ktorí robia dokonca aj v "reštaurácii" na železničnej stanici a poznám podniky, ktoré sú lepšie a nevyžadujú ľudí s odborom čašník. a sama, ako nevyštudovaná, som robila v nóbl podnikoch. to je skôr o tom, čo vieš, než o tom, či máš výučný list a robila som aj v podnikoch, ktoré nie sú vyslovene nóbl na pohľad, ale bez baristického kurzu a non stop profesionálne nonšalantného úsmevu by som si tam ani nepípla )
@grietusha no tak jasné, že robia aj na takých miestach, ale ja som človek, čo zvykne dúfať, že ľudia dopadnú lepšie A teda, mám podobné skúsenosti, len mi tam nikdy neprišlo relevantné, či som mala tetovanie, alebo nie, lebo ich tam zaujímalo to, či som šikovná, milá, neprevraciam stoly
@calwen3 dík za tento komentár, nejaký čas si to tetovanie premyslím a poradím sa o tom s kamarátmi. Ale toto motto je o mne a aj vždy bude, taký som ja
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
27 komentov
ja k tomu len tolko, ze lol
ja keby si dám vytetovať to, čo som chcela v 16 tak teraz chodím zahalená a hanbím sa vyzliecť sama pred sebou.
máš čas. počkaj rok/dva a keď to ešte stále budeš chcieť tak si daj.
a použi font times new roman
takhle nejako
ked už takéto tak decentne
(ja by som si to tak dala ale nie takéto mottto skôr nejaký úryvok z básne alebo dačo také)
Treba si to ale dobre rozmysliet,aj tie všetky riziká...
@iwushica no, skoda by bolo taku dievcinu pocmarat
Celkovo textové tetovania sa mi nepáčia
Ale ak teda si proste presvedčený, že to chceš a "na plný plyn" je to najlepšie, čo na sebe chceš mať, tak sa zamysli nad tým, akú školu vlastne študuješ. Ja napríklad viem, že s mojím vzdelaním asi nebudem robiť v banke a všetky profesie, ktoré by som mohla vykonávať neriešia, či mám nejaký nápis na ruke.
Ak teda nie si nejaký čašník, ekonóm, bankár, neplánuješ byť niečo, kde sa musíš prezentovať slušne a reprezentatívne, nerieš. máš 16, aj tak ti bude už šéfovať potetovaná generácia...
Ak niečo také chceš robiť a teda, chceš stále tetovanie, skús nohu, alebo tak... Na chlapoch nohy vedia vyzerať dobre a pochybujem, že je nejaká seriózna práca, kde sa nevyžadujú dlhé nohavice
A ešte niečo. Ak chceš tetovanie, pýtaj sa blízkych ľudí na to, čo si o tom myslia. Tí ťa poznajú, vedia čo je odveci a čo je na tebe ok. Vedia ako vyzeráš a kam by sa to hodilo. Cudzí ľudia ti poradia akurát tak to chodidlo zospodu
Ale v zhrnutí... tetovanie môže byť prekážka, ale ak si dobrý, tak to až tak nebude nikoho trápiť vo väčšine povolaní a áno, stále existuje dlhý rukáv