Vedeli by ste mi prosím poradiť nejakú peknú romantickú knihu?....a áno, viem, že mi to do života absolútne nič nedá, no jedná sa tu o umelecký zážitok. Myslím si, že som ich už prečítala dosť.. od Plameňov inkvizície až po 50 odtieňov sivej...no teraz ak
uhm, ked ja neviem, ja som romanticku knihu asi ani necital. teda echt romanticku
skus Annu Kareninu, Jane Eyre a ja neviem, viem, ze v niektorych knihach od Wilbura Smitha bolo romantiky. to je asi jedine, co sa mi zdalo, ze bolo kus romanticke ?
omg 50 odtieňov sivej je pekná romantická kniha? dievča, ty nevieš, čo je dobré...
prečítaj si Quo vadis alebo Jane Eyre, to sú cenné knihy a krásne ľúbostné príbehy...
Ak chceš starú romantickú knihu, tak by som ti povedala, že Sirota Podhradských alebo Tri gaštanové kone
A z takých čisto čisto romantických.... Jude Deveraux má pár historických románom.. a v nich je všetko. Tuším sa to volalo Zamatová séria
@doyouhearme neviem, čo si o tebe myslieť, ak človeka s hodnotami, hrdosťou a pokorou voči životu považuješ za pripečeného možno si na to ešte nedozrela, nič iné mi nenapadá...
@manymeny tak ak by si chcela skúsiť zas tú klasiku, Quo vadis fakt odporúčam, milujem tú knihu...
@manymeny Henryk Sienkiewicz, je to ľúbostný príbeh z Ríma z obdobia, keď vládol Nero a kresťanstvo sa pomaly začalo šíriť medzi ľudí... často sa pri obsahu diela spomína najmä to historické pozadie, ale je to predovšetkým príbeh lásky
Keď si tú Janu čítala, tak tiež hlasujem, aby si si pozrela to Quo Vadis, ďalej si pozri od Elizabeth Gaskellovej Sever a juh - ak ti teda nerobí problém čítať v anglickom alebo českom jazyku, pretože v slovenčine to, tuším, nie je. A potom by si si mohla čeknúť aj od Thomasa Hardyho Tess z D'urbervillu - to je tiež pekná romantika s podľa mňa netradičným milostným trojuholníkom. A jednoznačne aj Draculu si prečítaj, ak si ho nečítala. Ale zožeň si neskrátenú verziu.
Ale tak, hocičo z obdobia romantizmu bude romantické, nie?
Len teda čakaj, že postavy na konci umrú.
(Alebo skús Puškina, tam sa im veľmi umierať nechcelo)
Mam mnoho kníh, no neviem ci by ta fantazijne zaujumali No spominam si na Punkovu princeznu z takych normalnych knih, Ešte bozk a zomrieš, Mužske internaty či Džínsove denniky som citala Z tych fantazijnych romantickyvh asi len Nesmrtelní , Ale uzasnou knihou je Dcéra čarodejníc i ked tam o romantike nemozem hovorit
teda neviem či to splna tvoje atributy kedze hlavny hrdina na zaciatku umrie a hlavna hrdinka povazuje lasku len za slovo, vid nadpis, ale tak niha je skvela. mozno prave tym, ze nie je tak typicka.
a este A kind of loving bolo fajn, neviem jak sa to volá po slovensky
Ja úplne milujem knihy od Gayle Forman. V slovenčine vyšlo Ak zostanem (natáča sa podľa toho film s Chloe Moretz) a teraz najnovšie vychádza aj jej druhá séria: Iba jeden deň.
Sú to strašne dobre napísané knihy, romantické ale nie presladené.
Ak by si mala skôr záujem o nejakú viac dospelácku romantiku, tak podľa mňa najkrajšie love story je v knihe Medený jazdec od Paulliny Simons. V slovenčine vyšiel len prvý diel a strašne ťažko sa zháňa, ale v češtine nedávno vydali znovu celú sériu a fakt to podľa mňa stojí za to
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
30 komentov
skus Annu Kareninu, Jane Eyre a ja neviem, viem, ze v niektorych knihach od Wilbura Smitha bolo romantiky. to je asi jedine, co sa mi zdalo, ze bolo kus romanticke ?
prečítaj si Quo vadis alebo Jane Eyre, to sú cenné knihy a krásne ľúbostné príbehy...
princeta a kapitan sa mi pacila
Neboj, viem čo čítam. Tá kniha sa mi nepáčila tak ako stará klasika.. a Janu mám už za sebou.. čítala som to asi 3krát
A z takých čisto čisto romantických.... Jude Deveraux má pár historických románom.. a v nich je všetko. Tuším sa to volalo Zamatová séria
@manymeny tak ak by si chcela skúsiť zas tú klasiku, Quo vadis fakt odporúčam, milujem tú knihu...
Nečítam romány.. nikdy som nečítala, ale táto kniha je skvelá .. môžem len odporučiť.
A kto to napísal?...
Len teda čakaj, že postavy na konci umrú.
(Alebo skús Puškina, tam sa im veľmi umierať nechcelo)
teda neviem či to splna tvoje atributy kedze hlavny hrdina na zaciatku umrie a hlavna hrdinka povazuje lasku len za slovo, vid nadpis, ale tak niha je skvela. mozno prave tym, ze nie je tak typicka.
a este A kind of loving bolo fajn, neviem jak sa to volá po slovensky
ALEBO, ak máš na to žalúdok, Lolitu od Nabokova.
Ach, Mr Darcy...
Anoooo!!! A chcem vidieť aj tú mini sériu s Colinom Firthom, lebo on je absolútne dokonalý mr Darcy!!!!!
Kukni si to na imdb!!!! Bude to už trochu staršie ale isto je to superrrrr.
Sú to strašne dobre napísané knihy, romantické ale nie presladené.
Ak by si mala skôr záujem o nejakú viac dospelácku romantiku, tak podľa mňa najkrajšie love story je v knihe Medený jazdec od Paulliny Simons. V slovenčine vyšiel len prvý diel a strašne ťažko sa zháňa, ale v češtine nedávno vydali znovu celú sériu a fakt to podľa mňa stojí za to