Ti co sa stravujete pravidelne v restauraciach, je to ok pre vase travenie?
Robim si prieskum, lebo v minulej praci ked som sa stravoval v restikach, tak som mal rozbite travenie.. tak som si pokusne varil cca 5 mesiacov a jedlo nosil do prace. A nemal som ani raz problem s travenim.. teraz zas restiky a zas rozbite travenie..
hmm ja nemam s tymto problemy vobec. ale tak ja si vyberam co si dam na obed. teraz hovorim o obedoch v robote. vyhybam sa vietnamcom a srackam ako su hamburgery a hranolky a sracky. ja jem zvacsa jedla na baze ryza, zemiaky, cestoviny, trocha maso a vela zeleniny si vzdy davam
@lafiziq krce, hnacky mam pocit ze nie vzdy maju cerstve veci v restikach, alebo maju zlu hygienu kuchyne, proste nekedy mi je tak akoby som zjedol pokazene jedlo..
@patrixo a neskusal si zvazit len moznost ze mas nejaku precitlivelost na nejaku potravinu? intolerancie na rozne mliecne produkty alebo nabeh na celiakiu dnes nejsu nic vynimocne. inak toto aj moj kolega ma. on vzdy v robote sere kazdy den snad aspon polhodinu sedi na hajzli
@chlorofyl nie, ja si doma varim vsetky alergeny a uplna pohoda travenie slape jak hodiny.. a ked idem do nejakej restiky, tak mam problem.. nie vzdy ale tak 1-2x za tyzden a uz mam aj vytipovane v ktorej restike takmer vzdy mam problem, v ktorej obcas a v ktorej som este nemal to bude nejakou blbou mikroflorou/hygienou danej kuchyne, alebo nemaju kvalitne suroviny podla mna a mam proste citlivejsie travenie
Ja jem teda vzdy radsej to, co si sama navarim a napr vo food curtoch v obchodnych centrach ako 1/2 kolegov vobec nejedavam dokonca ani v ikei aj ked ju zboznujem celu
Kolegovci to maju stale, kedze sa stravujeme v restikach. Ja taky problem nemam, ale to bude tym ze si vyberam jedla ktore proste musia byt dobre aj keby som ich robil ja. Neexperimentujem
jedine fast foody mi nerobia dobre občas
napriklad si pamatam ze v gruzinsku sme uz boli mega hladni a dlho sme nemohli nic najst,tak som sa nechala prehovorit na mekáč, dala som si wrap a brutalne zle mi ostalo z toho, hnačkovala som a celkovo proste nope nope
hmm... no asi kedy ako, alebo skor odkial. pred par rokmi som zrala obedy iba v restikach, resp. v tych bufetoch v obchodných centrach ale naposledy mi uz fakt nebolo dobre z tohto a to dlhodobo, tak sa snazim tomu vyhybat. Nedoverujem hlavne hygiene a surovina v týchto prevadzkach
Tu bola aj ziva diskusia s Karčim na podobnu temu » birdz.sk/motovidlo323/st...
Cez týždeň v reštaurácii, máme 3/na výber, kde sú zmluvy na naše lístky a máme jednu osvedčenú, kde varia 5 druhov a k tomu sa dá naložiť aj šalát alebo dresing...a cez víkend a niekedy aj v pondelky navarené doma
Domace jedlo je top. Osobne musim vyberat co zjem...
Davnejsie som jedol par krat v restikach v jednom mensom obchodnom centre a nikdy viac. Otrava jedlom to asi nebola ale fest blby pocit po jedle .. ani ryza nebola ok spravena, maso na tyzdnovom oleji zjavne a nebol som sam.. nechapem ako sa tam moze niekto stravovat kazdy den.
Inac nejake restiky, penzion na obed, zjem vyvar, nieco dalsie k tomu a nie je to najhorsie. Mam vyskusanu vietnamsku kuchynu, cinu v Ziline a v pohode, kvalita ako kde.
A top je lokalna taka lepsia krcma, robia tam dochodkyne, obed ako u babky a ked clovek nechce polievku aj tak ju dostane, naposledy som ju niesol v 7 flaskach aj s chlebom
@patrixo Dost este zalezi kolko toho zjes a druha vec, ze ak jes rychlo, hodis to do seba za 10 minut aby si stihal s kolegami spat do roboty tak to moc nepomoze...
No akože niečo na tom bude, ale iba raz mi bolo z jedla zle, a to som jedla domácu stravu, od kamaráta, co mi nosil do práce, neviem ci to bolo jedlom alebo tou kuchyňou v práci
Ja som kajšmentke a veľmi si vyberám, kde pojdem papať. Stravujem sa v reštaurácii minimálne 4-5krát do týždňa a vždy pohoda. Ale zas, moj žalúdok znesie veľa
ja sa nestravujem zasa až tak často v reštauráciách, ale keď sme niekde preč tak mne zasa tak dobre netrávi, ale skôr v tom zmysle, že sa nevykakám aj týždeň a potom zrazu ma mega preženie ... proste keď sa stravujem v reštauráciách tak mi netrávi, ale skôr si myslím, že to je tým, že mám iný režim, že nejem vtedy, kedy som zvyknutá/hladná, nejem to, čo som zvyknutá atď
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
24 komentov
napriklad si pamatam ze v gruzinsku sme uz boli mega hladni a dlho sme nemohli nic najst,tak som sa nechala prehovorit na mekáč, dala som si wrap a brutalne zle mi ostalo z toho, hnačkovala som a celkovo proste nope nope
inak reštikové jedlo zvladam v pohode
Tu bola aj ziva diskusia s Karčim na podobnu temu » birdz.sk/motovidlo323/st...
Davnejsie som jedol par krat v restikach v jednom mensom obchodnom centre a nikdy viac. Otrava jedlom to asi nebola ale fest blby pocit po jedle .. ani ryza nebola ok spravena, maso na tyzdnovom oleji zjavne a nebol som sam.. nechapem ako sa tam moze niekto stravovat kazdy den.
Inac nejake restiky, penzion na obed, zjem vyvar, nieco dalsie k tomu a nie je to najhorsie. Mam vyskusanu vietnamsku kuchynu, cinu v Ziline a v pohode, kvalita ako kde.
A top je lokalna taka lepsia krcma, robia tam dochodkyne, obed ako u babky a ked clovek nechce polievku aj tak ju dostane, naposledy som ju niesol v 7 flaskach aj s chlebom
@patrixo Dost este zalezi kolko toho zjes a druha vec, ze ak jes rychlo, hodis to do seba za 10 minut aby si stihal s kolegami spat do roboty tak to moc nepomoze...