To je čo za právny štát, kde (zrejme sa to ráta, že z nedbanlivosti) niekto zabije dieťa a dostane "až" dva a pol roka "natvrdo" a ešte sa mu to zdá veľa , pričom páchateľ, ktorý vylúpi nejaký obchodík, z ktorého si odnesie dokopy aj tak veľké hovno , môž
Som čím ďalej tým viac presvedčená že Slovensko je neskutočne sprosté a nič nevie... máme debilné školstvo, právny systém, zdravotníctvo a boh vie čo ešte... lezie mi to na nervy.. a nechápem prečo máme vôbec niekoho vo vláde..akože politika mi nič nehovorí ale BOHA všetkých by som odtiaľ povyhadzovala... ani jeden tam nemá čo robiť...
@Lachance ved oni tam ani nic nerobia - ak neberieme do uvahy vymyslanie hlupych zakonov napr. na popletene spoplatnovanie dialnic a ciest prvej triedy (co je az smiesne)
@Bunniska - tak pokiaľ média neklamú (haha, vtipy mi vždy išli), tak Žitný toľko dostane za to, že pre jeho hlúposť zomrel neviem koľkoročný chlapček a jemu sa to zdá veľa, tak sa ide odvolať, ja by som sa rovno zakopala
ako vidím, nie som jediná, ktorá týmto jeblým zákonom nijak raz nechápe, osrať taký štát a ešte nech sa ma niekto skúsi raz opýtať, že prečo by som za slovensko nezaspievala hoci len raz nejakú hymnu, za TOTO? určite, dvakrát, fuck
@Wiky56 - no mne je jasné, že je treba zohľadňovať úmysel, ale keď sa trepen na cesty, v prvom rade sa nechcem zabiť ja a ani nikto iný a robím všetko preto, aby sa to nestalo a nato majú slúžiť tie predpisy cestovné, nie? akože mne je jasné, že keď idem namiesto 50kou 100kou, tak už si neplánujem zrazenie kočíka alebo čo, ale trocha premýšľam, nie?
@Tenario akože keby tebe zrazili dieťa, stačilo by ti ako odškodné, že šak už má dosratý život? chcel by si si ešte kopnúť! nehovorím, nech tých ľudí rovno odstrelia alebo čo, ale nie ej to trocha málo?? nepýtaj sa, čo je dosť, lebo to neviem, ale som si istá, že taký trest je nedostatočný už len z toho dôvodu, že sa lepšie vyníma viac rokov za vraždu neúmyslenú ako 2,5 - ale nešlo mi o to riešiť žitného, ale to, ako sú takéto veci možné, lebo tomu nerozumiem ani keby som sa silno snažila
ale vete co je najlepsie?? sice ho odsudili na dva a pol roka, ale za dobre spravanie je za rok vonku ... tak mi povedzte aka je to spravodlivost ... zabije dieta, zrani jeho otca a takto dopadne ... no konec ...
niekedy sa pýtam, či tí "hore" vôbec sú ľudia. každý normálny človek sa nad týmto pozastaví, je schopný súcitiť s obeťami a hoci nič nespraví, nie som si istá, že či vôbec niečo spraviť môže. a ten kto niečo spraviť môže, to prehliadá, niekedy by som si do tých hajzlov rada kopla, chápete, len tak, preventívne
@Inconnue samozrejme ze by mi to nestacilo. Ale zas treba brat aj to do uvahy ze to nespravil naschval a ktovie ake okolnosti vtedy boli ..to nikto nevie a bulvaru sa veit neda
@Tenario síce si ho zničil, ale zničil životy celej rodine toho malého.. a kto mu kázal ísť tak rýchlo, mal myslieť vopred a nie až keď sa už niečo stalo..
síce jemu zoberú 2,5 roka života, ale on tomu chlapčekovi vzal možno 60 rokov a možno aj viac
mne je jasné, že tam sa zohľadňuje úmysel, ale do riti, tak ked sadám do auta a mám ten posratý vodičák, niečo ma tam asi učili na tom kurze, nie??? tak nerobím chuja a nejdem tak ako ísť nemám už len preto, že som egoista a nechcem si posrať život, už ani táto narcistická sebazáchova nefunguje alebo čo??
@Inconnue nehovor hop kym... Mas 17 vodicky este nemas, ale ked budes mat este sama mozes skoncit tak isto. Ja mam vodicky 3 roky co je samozrejme tiez malo ale neraz sa mi stalo take ze to mohlo zle dopadnut na ceste.
@Inconnue ved ja vodičák ani nechcem ,lebo sa poznám a viem, že nie som ochotná niesť takú zodpovednosť a to by si mal zrejme každý premyslieť, či vôbec ten vodičák "dokáže" vlastniť.
akoze nespravodlivost na SR vidim hocikde,ale tu ani velmi nie...a kebyze mne tak niekto zabije dieta tak mi uz je jedno ci ide sedie na 2a pol roka, na 6 rokov, na 8 rokov alebo na 20rokov...vtedy je to dieta mrtve a uz ho nic nevrati...trest pre pachatela je plat za jeho cin a nie odskodne pre rodicov....ked su tie priprady rodicov co chcu pomstichtivo vysudit cim najvyssi trest pre vraha ich dietata, rozumiem, na ich mieste by som zrejme konala tiez podobne keby mi bezohladne a bez pocitu viny zabili dieta, ale nemyslis si,ze toto je Zitneho pripad...a aj tak po dosiahnuti pomsty ostavaju stale zufalymi rodicmi,ktori stratili svoje dieta
@Mernose ale za tie porušenia nikto neumrel, spokojný? nehovorím, že na fotke len nevidieť moju svätožiaru, ale nepovedz mi, že tebe sa to nezdá ani trocha postavené na hlavu
aj ja tomu nerozumiem, niekto propaguje drogy a dostat moze aj nad 10 rokov, jeden za propagaciju fasizmu dostal myslim 3 roky a ked niekto niekoho zabije tak len 2,5 - je to nahlavu...
ako by bolo tebe keby si sla tak o dva roky s autom a niaky chlapec bude bezat za loptou a ty ho zrazis lebo si ho nevsimnes + skoncis zo zlomenou sankou o volant v nemocnici a este ta zavru na 3r do basy + rataj stym ze budes mat psych. traumu z toho ze si zabila male dieta ( co uz je sam o sebe dost velky test)
stale su tie 3r malo ? za blbu nahodu ze decko vbehlo na cestu za loptou ?
(ak neberes to ze vbehlo na cestu povedzme sankovalo sa na kopci na ceste si dostala smyk vletela na travnik kde akurat sa dieta dosmykalo z kopca (na sidlisku bezne) .... pripadne sa smyklo z kopceka az na cestu a ty si neubrzdila ...)
takze podla mna za nahodne/nechcene zabitie by sa hodila skor psychiatria ako basa..
@Wiky56 možno si len enviem predstaviť svoju reakciu, ani celú tú situáciu, všetko čo hovoríš je síce pravda, ale aj to čo si myslím ja mi príde ako docela logická pravda , že im dieťa nik nevráti , to tak je, to mne je jasné, ale aj tak by som z trestu dva a pol roka dvakrát zvážila či je to dosť, aj ked mi ho nič nevráti
@Freedomko - lenže ak si vezmem prípad žitného, a ak moje informácie sú správne, aj keď už len podľa zdroja môže byť pravda inde, tak to bola jeho chyba, žiadne dieťa jasajúce a skackajúce za loptou, ale jeho neprimeraná rýchlosť zavinila nehodu, ak sa mýlim, oprav ma, budem rada ak mu krivdím, v podstate mu nič zlé neprajem, ale len vtedy, ked sa nedosral on a nepokašľal to tou rýchlosťou neprimeranou
@Inconnue Ini akoze viem,ze sme spolusediace v skole a toto vsetko okolo toho, ale o tejto teme si myslim zjavne nieco uplne ine ako ty...zda sa mi, ze by si chcela vsetko uplne idealne co je nemozne, nehovorim,ze ja to tiez tak nechcem,ale jednoducho viem,ze to je nemozne...a myslim,ze nie len nasa slovenska politika je debilna ale aj celkovo svetova potom,lebo vsade sa stavaju nehody a ani zakonmi nikto nie je schopny im predchadzat....napriklad minule ,ked som ti davala moje USB spadlo ti na zem, a chcela si aby ti spadlo? nechcela si a proste sa to stalo...tak preco beries nieco do ruk,ked vies,ze ti to moze spadnut?...nic nie je dokonale a ja nikdy rano nemozem vstat s tym,ze dnes nikoho nezabijem a fakt nikoho nezabijem,alebo,ze nic nezbabrem a vsetko mi vyjde
@inconnue neviem ako to bolo ja to neriesim len vravim co ak ?
ja viem ze poslanci a iny maju strasne vyhody ale aj peniaze...
len sa nezaoberaj tym ze co on spravil a nesiel sediet ale co ten co dostal za nachcene usmrtenie...
ale aj tak je to divne.. pokuta za rychlost a za rychlost + smrt basa ?... preco nie je ta basa hned preventivne za rychlost ?
okej par krat som siel aj ja v aute ktore neslo presne podla predpisov ale na dialnici a nie cez dedinky... a ako to maju v nemecku ? neobmedzena rychlost proste skvela vec...
a zas sa skoncilo pri blbych zakonoch ktore su tu aby sa porusovali mna by zaujimalo kolko sa ich porusuje ohladne dopravy a ciest v nemecku a kolko na SR
@inconnue - predstav si, že ideš autom po sídlisku a obchádzaš školský autobus stojaci na zastávke... samozrejme spomalíš, ale keď už skoro minieš autobus, vybehne spopred neho decko, ktoré zrazíš...
nedodržala si predpisy, neprispôsobila si jazdu okolnostiam, mala si rátať, že to decko tam bude... a takýchto situácií môže byť ešte 1500, ako už spomínal @freedomko
@ Wiky56 vzhľadom na príklad máš pravdu a máš pravdu aj v tom, že by som bola rada, keby to bolo ideálne, aj ako sa už vyjadroval , počkať, @ Mernose, @ Freedomko - uznávam, že nie všetko sa dá predvídať, ale aj tak by som v tomto prípade rada prijala dokonalosť , hoci to nie je možné, ale rozčuľovať sa nad tým môžem
Všetci tu beriete informácie z bulváru ako zaručene pravdivé ale reálne nemáte istotu čo sa tam naozaj stalo.
V každom prípade súhlasím s tým že sa berie do úvahy úmysel...
Ak to človek urobí neúmyselne, je pre neho dosť veľkým trestom už len žiť s vedomím že niečo také urobil. A viac rokov v base tej rodine nepomôže...
To že (pravdepodobne) porušil predpisy - aspoň vidíte aká maličkosť môže pripraviť človeka o život...
@Inconnue@38 To máš tak. Sto ľudí prekročí rýchlosť a nič sa nestane a príde stoprvý človek a zabije dieťa. Možno aj tie pravidlá čo si ty porušil sa u teba zaobišli bez následkov, ale možno u niekoho iného to skončilo zranením či smrťou...
Inak koľko smrteľných nehôd sa ročne stane na cestách a ani o nich neviete, nekomentujete tresty pre vodičov čo porušili pravidlá...
@Inconnue keby som tak mala pravdu aj v inych veciach, ale na moju smolu nemam...a neviem co pisali @Mernose , @Freedomko , ale idem si precitat,ked maju pravdu, leb malokedy sa docitas pravdu...ako nam naznacuje aj ---> @Galinka ale vsetci ucite neberu info z bulvaru ako pravdive, lebo napriklad ani ja to tak neberiem
Ako sa tu môže niekto obhajovať "veď každému sa občas stane, že ide rýchlejšie". Keď je niekde povolená 60, nemá čo ísť raz toľko a je mi u riti, či sa ponáhľa alebo nie.
Aj práve preto si z toho vodiči nerobia ťažkú hlavu a jazdia jak prijebani (keby je za to napr. 10 rokov, hneď by to vyzeralo na našich cestách ináč.
A keby zabije moje dieťa, priala by som mu, aby v tej base aj zhnil a nie ho ľutovala, "veď on to nechcel".
a co keby napr. vas otec takto niekoho zrazil tiez by ste sa ku tomu tak staviali? nehody sa stavaju kazdy den, zalezi aky podiel tam je viny, kedze nebol alkohol bere sa to inac, mne sa len nepaci, ze za obycajne hovadiny su vysoke tresty
necital som vsetko ale
@Cocca-colla isiel som par krat cez nemecke dialnice a asi 3x sme sa takmer dostali do havarie, lebo su tam taktiez vela bezohladnych vodicov co ked clovek ide 170, tak sa pre nosom mu vradi ine auto ktore ide 120
áno, vo vyspelých občianskych štátoch ako nemecko by sa nič také nestalo... a napríklad za náš "útok na Dublin by najmenej odvolali šéfa polícia, u nás sa to rieši len na najnižších postoch."
Páči sa mi, že už je spoločnosť v tom štádiu vývoja, kedy sa obyčajní ľudia dokážu spravodlivo nahnevať.
ALE,
Rozčulovať sa nad slovenskom, a bezcieľne nadávať, to je jediné čo zmôžeme?
Snažíme sa predsa o občiansky štát, kde si my, obyčajní ľudia regulujeme našich vládcov a ich rozhodnutia. (Zatiaľ iba ideál) My musíme pozorne vnímať politikov, sudcov, a všetkých "hore" a veľmi prísne ich súdiť ich za každú chybu. Kým sa my nezačneme správať inteligentnejšie ako krčmoví štamgasti, nebudú sa tak správať ani politici. Jednoducho je treba najmenej sledovať politikov a tých, čo robia kraviny už viac nevoliť.
Je to dlhý proces, ale nesmieme ho preto vzdávať, lebo naše deti sa budú mať ešte horšie... to by som nechcel.
A treba hovoriť tým, čo to nevidia, čo je treba robiť, na základe čoho odsudzovať politikov, čo je dobré a zlé... Väčšine z vás to príde byť samozrejmé, na koho strane je spravodllivosť, ale treba ňu bojovať aj medzi ostatnými a veruže takí sú !
@Pwyll neviem ako su napr trestani za toto v amerike ale ked je tam clovek schopy niekoho zabit len preto ze mu posliapal po travniku tak to tiez poukazuje o ich urovni...bolo to sice uz davno (pocul som uz o viacerych takychto veciac co sa tam stali) ale vazne by som rad vedel ako bol za toto dotycny potrestany
Kedysi davno pradavno som tu zalozil istu diskusiu o stredoskolacke, ktora tajila tehotenstvo a chcela za zbavit dietata tym, ze ho vyhodila z okna (uspesne) a vysla s podmienkou....
ja len ako nechapem, co ma nejaki bulvar spolocne z tym ze sa to stalo. ved predsa isiel rychlo, vyletel a zrazil ludii, co je ako na tom bulvar nechapem. poniektori z tym "bulvarom" operuju jak farar zo satanom este dobre ze nikto tu nenapisal blbost typu- ze za to moze satan, alebo bozia vola lebo aj toho su podaktorii schopni napisat
Len mi nie je dvakrát po chuti sledovať diskusiu, v ktorej pisatelia orodujú za znateľne vyšší trest pre človeka, ktorý jednoducho spravil chybu ... Na ktorú niekto bohužiaľ doplatil životom ...
A totálne nesúhlasím s prvým príspevkom, ktorý to porovnáva s lúpežou ...
Pri porovnaní s trestami za držanie drog súhlasím, spravodlivosť je nastavená debilne, ale tuto rozhodne nie, ľudia, ktorí vykrádajú obchody sú delikventi a sú, expresívne povedané, zlom spoločnosti, narozdiel od niekoho, kto spraví chybu za volantom ...
K tej poslednej vete ... Ľudia sa často snažia vžiť do obetí, prípadne príbuzných obetí, s vidinou, že tak budú mať spravodlivejší úsudok ... To však podľa mňa vôbec nie je na mieste, spravodlivejší úsudok má človek, ktorý nie je priamo príliš emocionálne zaujatý ... Preto vžívanie sa do toho, čo by som robil ja, keby ma niečo podobné zasiahlo, považujem za nedôležité ...
@tunidlo jednoducho spravil chybu...keď takéto hlúpe chyby sa podľa mňa robia až pričasto a keby sú za to prísnejšie tresty, myslím, že by sa vodiči aspoň trochu uvedomili.
A delikvent je pre mňa na zlodeja prisilne slovo. Samozrejme, je to individuálne, ale tiež len "spravil chybu", lebo nemal peniaze, lebo ho vychovala ulica a rodičia na neho kaslali, lebo sa dostal do zlej partie, lebo mal jednoducho smolu v živote (zväčša to tak býva a teda oni vlastne za to ani nemôžu potom... .
A to je akokeby inštinkt, zabil (aj keď nechcel), zaslúži si teda trpieť.
Ale máš v tom pravdu, na to, aby si bol spravodlivý, treba byť nezaujatý.
Tu sa na to ja osobne pozerám skepticky, lebo nemám rád umelé limity typu "85km/h a pravdepodobnosť niekoho zraziť - x% je v pohode, ale 86km/h a pravdepodobnosť niekoho zraziť x + 0,000001% už nie je v pohode" ... A človek, ktorý spadne pod druhú možnosť je bezohľadné hovädo, ktoré nerešpektuje predpisy a ohrozuje ostatných ...
Takže aj keď vodičov by prísnejšie tresty určite postrašili, motivovali ku kľudnejšej jazde, mne sa zdá, že sa s podobnými vecami narába jednoducho zložito a zložito sa určuje, čo je ok, čo nie je ok, kde je hranica ... A preto moc nie som na podobné obmedzenia ...
Hej, v podstate aj tam je chyba, len je to v povahe rozdielne, nakoľko jeden konal za konkrétnym účelom poškodiť niekoho a druhému sa vypomstila súhra okolností ...
Ak má svedomie, trpieť bude ... (už idem samozrejme mimo konkrétneho príkladu, do všeobecnosti)
Nemyslím si, že takýto inštinkt mal byť niečo univerzálne aplikované ...
Zabije napríklad aj vykonávateľ trestu smrti a aj ten, komu naozaj človek skočí pod kolesá, či človek, ktorý sa bráni, nie som si istý, či by mal každý, kto spôsobí smrť, naozaj trpieť ...
Mňa skôr zaráža to, že tu nikto nesedel za týranie zvierat, aj keď tu boli medializované už toľké hnusné a brutálne prípady..:/.... Taktiež ma neuveriteľne pobúrilo, keď zamietli zákon za sprísnenie trestov za týranie zvierat a radšej riešili zákony o zákaze vianočných reklám pred adventom....:/ Nepoznám vyspelý štát, v ktorom by bolo ešte v tejto dobe zviera považované len ako majetok majiteľa, ktorý si s ním môže robiť čo chce... A toto je len ďalší dôvod prečo nenávidím Slovensko!
@27 presne tak, len kvôli tomu, že je to markizácky ksicht... 2,5 roka je žalostne málo... veď len za to, že prekročil rýchlosť a zranil otca by mohol dostať viac, a ešte k tomu smrť toho chlapčeka... nehovorím, že to urobil naschvál, to určite nie, a keby mohol, tak to vráti, ale napriek tomu by mal dostať trest taký, ako ostatní ľudia
@tunidlo ale hranica stanovená byť musí, ako by to vyzeralo, keby si jazdí každý ako chce. Práve preto sa na súde prihliada na okolnosti, teda vlastne malo by sa... ).
Žitný išiel okolo 200 (neviem presne) a vyviazol s takýmto trestom, ktory sa mu zdá este privysoky.
A tak isto sa da povedat, že aj jemu sa vypomstila len súhra okolností (smola v živote a to, že ho chytili).
Ale podstatu úmyselne a neúmyselne samozrejme chápem, napriek tomu, jeden prípad v okolí, pobili sa chalani, jeden z nich na následky zomrel a ten druhy, čo to celé vyprovokal, si veselo behá po slobode, "veď ja som nechcel".
A jedna vec je jeho svedomie, a druhá, akási útecha rodine obete.
A také prípady ako kat, či v sebaobrane, to samozrejme nie. Ale ked tu smrť sám zapríčiní (nechcel, ale predsa sa stalo, mal by byť potrestaný (oko za oko, zub za zub, v súčasnosti samozrejme nie smrť za smrť ale väzenie). Teda závisí to od uhla pohladu, ale ja som na to až príliš prísna, čo už
keby som bola na mieste matky toho chlapceka, tak hned po vyneseni tohto rozsudku (ktory je vyslovene vysmechom - za zabitie dietata 2,5 roka) by som sadla do auta a pri prvej moznej prilezitosti by som pana Zitneho "neumyselne" zrazila a este aj zacuvala aby som mala istotu!!! a teraz protiotazka... dostala by som za to 2,5 roka???
keby isiel predpisanou rychlostou tak chlapec by dnes zil... nie je to vina nikoho ineho iba Zitneho!!!
kludne sa do mna pustite ako chcete, svoj nazor nezmenim...
@Inconnue Prosimta.. prachy dokazu dnes VSETKO. A onen vinny pan nie je zrovno chudobny, takze.. Je treba este nieco vysvetlovat? Ano, je to nefer a je to podle, ale sluboval nam niekedy niekto, ze sa rodime do krasneho sveta prava a spravodlivosti? Mne nie. Je to hnusne a bezcitne, co Ti poradim, ale za to zarucene jedina mozna sanca, ako nezosaliet - nauc sa nesnazit sa zmenit veci, s ktorymi aj tak nepohnes. Svet sa takto isto, ako teraz, toci uz miliardy a miliardy rokov a akosi to stale funguje, ako funguje a nic s tym nenarobis. Mozes sa snazit, ale - nie je to mnohokrat zbytocne plytvanie energiou?
@Flussica viem, že je to zbytočná čerpateľnosť mojej energie a aj to viem, že nič nezmením a aj to viem, že takýto vodiči sa potrestajú už sami, že je tam zlá súhra okolností, ako už bolo vyššie niekoľko príkladov, ale jedno je nešťastne niekoho zabiť a naozaj za to nemôcť a druhé niekoho nešťastne zabiť pre vlastnú chybu, aj keď neúmyselne, ale nedodržanie predpisov mi nepríde až také nehodnotné
vitaj na slovensku...ale to iste sa moze stat aj tebe, aj hocikomu a to by si este dakovala bohu za to ze mas 2.5 roka ...zase nadavat a mat kecy ake je to nefer vie kazdy, ale byt na mieste obvineneho mali by ste asi trochu iny nazor, vsak? ..typicke..
inde (v civicizovanom svete) by nedostal viac. A ked spravis nieco neumyselne, to je dost polahcujuca okolnost... nehovorim, ze na 100 percent suhlasim, ale vsetci tu kydaju na pravny system, a pritom hovno o nom vedia, maximalne tak neaky paragraf, ktory citali, ked robili vodicsky preukaz... toto je to nase Slovensko: Hlavne na vsetkych, a na vsetko nadavat, a vsetko je na hovno, a skurveny stat, a chodte vsetci do pice... presne taketo je to Slovensko na ktore nadavate... A sami ho tvorite...
Tak poďme pekne po poriadku.Pán celebrita (arogantný magor) bol stíhaný za neumyselné zabitie, mal byť stíhaný za usmrtenie,lebo prekročil rýchlosť a mohol dostať viac. lebo sa ponáhľal na stupídnu sutaž a všetci ho ešte budme ľutovať .Keď tu niekto vraví, že je to je pre neho tragické tak nie je,lebo ak by ho to mrzelo a bol by poznačený celý život, určite by prijal trest so sklonenou hlavou a neodvolával by sa. Sme my, ale pekne blbý, keď mu na to skočíme.Už dlho som nikomu neprial smrť,ale jemu prajem nech ho rozmetá vlak, ktorý brzdí viac ako auto.A keď skape naserim mu na hrob.FUCK
@Flascha dik Ako nemysli(te) si, ze teraz fandim Zitnemu, ale tak stale len trepat picoviny, a kydat na niekoho, a uz ma vytocili s tymi ciganmi, a teraz by ho vsetci chceli zabit, a co ja viem co... ako fakt uz tomu nechapem...
@jaro1991 veď jasné. v anonymnom fóre sa im ľahko nadáva na človeka, ktorý sa nevie brániť. Každý má len múdre reči, ale ak by sa niečo také strašné stalo jednému z nich, hneď by naložili do gatí a nevedeli ako ďalej.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
85 komentov
Aj mňa by zaujímal princíp rozhodovania našich súdov pri riešení tých priestupkov
a kebyze som viac anonymna tak mam tu chut napisat : Rytmus hovori Žitnemu : "Si zabil.."
ako vidím, nie som jediná, ktorá týmto jeblým zákonom nijak raz nechápe, osrať taký štát a ešte nech sa ma niekto skúsi raz opýtať, že prečo by som za slovensko nezaspievala hoci len raz nejakú hymnu, za TOTO? určite, dvakrát, fuck
hej, Viky, vieme ako to je s vtipmi
ale aj tak je to málo a život dieťaťu nevráti ani ten trest.
avšak na Slovensku sú rovní a rovnejší. Taký Skrúcaný zrazil babku a nešiel do basy. Keby sa to stane nejakému Ferovi z dediny, tak asi hnije v lochu.
síce jemu zoberú 2,5 roka života, ale on tomu chlapčekovi vzal možno 60 rokov a možno aj viac
ako by bolo tebe keby si sla tak o dva roky s autom a niaky chlapec bude bezat za loptou a ty ho zrazis lebo si ho nevsimnes + skoncis zo zlomenou sankou o volant v nemocnici a este ta zavru na 3r do basy + rataj stym ze budes mat psych. traumu z toho ze si zabila male dieta ( co uz je sam o sebe dost velky test)
stale su tie 3r malo ? za blbu nahodu ze decko vbehlo na cestu za loptou ?
(ak neberes to ze vbehlo na cestu povedzme sankovalo sa na kopci na ceste si dostala smyk vletela na travnik kde akurat sa dieta dosmykalo z kopca (na sidlisku bezne) .... pripadne sa smyklo z kopceka az na cestu a ty si neubrzdila ...)
takze podla mna za nahodne/nechcene zabitie by sa hodila skor psychiatria ako basa..
ja viem ze poslanci a iny maju strasne vyhody ale aj peniaze...
len sa nezaoberaj tym ze co on spravil a nesiel sediet ale co ten co dostal za nachcene usmrtenie...
ale aj tak je to divne.. pokuta za rychlost a za rychlost + smrt basa ?... preco nie je ta basa hned preventivne za rychlost ?
okej par krat som siel aj ja v aute ktore neslo presne podla predpisov ale na dialnici a nie cez dedinky... a ako to maju v nemecku ? neobmedzena rychlost proste skvela vec...
a zas sa skoncilo pri blbych zakonoch ktore su tu aby sa porusovali mna by zaujimalo kolko sa ich porusuje ohladne dopravy a ciest v nemecku a kolko na SR
nedodržala si predpisy, neprispôsobila si jazdu okolnostiam, mala si rátať, že to decko tam bude... a takýchto situácií môže byť ešte 1500, ako už spomínal @freedomko
Rýchlosť jazdy
(1) Vodič je povinný rýchlosť jazdy prispôsobiť najmä
svojim schopnostiam, vlastnostiam vozidla a nákladu,
poveternostným podmienkam, stavu a povahe vozovky
a iným okolnostiam, ktoré možno predvídať. Vodič
smie jazdiť len primeranou rýchlosťou, aby bol schopný
zastaviť vozidlo na vzdialenosť, na ktorú má rozhľad.
V každom prípade súhlasím s tým že sa berie do úvahy úmysel...
Ak to človek urobí neúmyselne, je pre neho dosť veľkým trestom už len žiť s vedomím že niečo také urobil. A viac rokov v base tej rodine nepomôže...
To že (pravdepodobne) porušil predpisy - aspoň vidíte aká maličkosť môže pripraviť človeka o život...
@Inconnue @38 To máš tak. Sto ľudí prekročí rýchlosť a nič sa nestane a príde stoprvý človek a zabije dieťa. Možno aj tie pravidlá čo si ty porušil sa u teba zaobišli bez následkov, ale možno u niekoho iného to skončilo zranením či smrťou...
Inak koľko smrteľných nehôd sa ročne stane na cestách a ani o nich neviete, nekomentujete tresty pre vodičov čo porušili pravidlá...
Aj práve preto si z toho vodiči nerobia ťažkú hlavu a jazdia jak prijebani (keby je za to napr. 10 rokov, hneď by to vyzeralo na našich cestách ináč.
A keby zabije moje dieťa, priala by som mu, aby v tej base aj zhnil a nie ho ľutovala, "veď on to nechcel".
@Galinka - ved som aj niekde vyššie jemne načrtla, že novinám neverím, teda aspoň nie všetko, niečim z toho si zvedavosť kŕmiť musím.
necital som vsetko ale
@Cocca-colla isiel som par krat cez nemecke dialnice a asi 3x sme sa takmer dostali do havarie, lebo su tam taktiez vela bezohladnych vodicov co ked clovek ide 170, tak sa pre nosom mu vradi ine auto ktore ide 120
áno, vo vyspelých občianskych štátoch ako nemecko by sa nič také nestalo... a napríklad za náš "útok na Dublin by najmenej odvolali šéfa polícia, u nás sa to rieši len na najnižších postoch."
@all
Páči sa mi, že už je spoločnosť v tom štádiu vývoja, kedy sa obyčajní ľudia dokážu spravodlivo nahnevať.
ALE,
Rozčulovať sa nad slovenskom, a bezcieľne nadávať, to je jediné čo zmôžeme?
Snažíme sa predsa o občiansky štát, kde si my, obyčajní ľudia regulujeme našich vládcov a ich rozhodnutia. (Zatiaľ iba ideál) My musíme pozorne vnímať politikov, sudcov, a všetkých "hore" a veľmi prísne ich súdiť ich za každú chybu. Kým sa my nezačneme správať inteligentnejšie ako krčmoví štamgasti, nebudú sa tak správať ani politici. Jednoducho je treba najmenej sledovať politikov a tých, čo robia kraviny už viac nevoliť.
Je to dlhý proces, ale nesmieme ho preto vzdávať, lebo naše deti sa budú mať ešte horšie... to by som nechcel.
A treba hovoriť tým, čo to nevidia, čo je treba robiť, na základe čoho odsudzovať politikov, čo je dobré a zlé... Väčšine z vás to príde byť samozrejmé, na koho strane je spravodllivosť, ale treba ňu bojovať aj medzi ostatnými a veruže takí sú !
A vlastne aký trest v takýchto prípadoch navrhuješ? Nejaky bezohladný vodič by ti zabil tvoje dieťa a ty by si s ním skočíl ešte aj na pivo?
Áno, to je samozrejme pravda ...
Len mi nie je dvakrát po chuti sledovať diskusiu, v ktorej pisatelia orodujú za znateľne vyšší trest pre človeka, ktorý jednoducho spravil chybu ... Na ktorú niekto bohužiaľ doplatil životom ...
A totálne nesúhlasím s prvým príspevkom, ktorý to porovnáva s lúpežou ...
Pri porovnaní s trestami za držanie drog súhlasím, spravodlivosť je nastavená debilne, ale tuto rozhodne nie, ľudia, ktorí vykrádajú obchody sú delikventi a sú, expresívne povedané, zlom spoločnosti, narozdiel od niekoho, kto spraví chybu za volantom ...
K tej poslednej vete ... Ľudia sa často snažia vžiť do obetí, prípadne príbuzných obetí, s vidinou, že tak budú mať spravodlivejší úsudok ... To však podľa mňa vôbec nie je na mieste, spravodlivejší úsudok má človek, ktorý nie je priamo príliš emocionálne zaujatý ... Preto vžívanie sa do toho, čo by som robil ja, keby ma niečo podobné zasiahlo, považujem za nedôležité ...
A delikvent je pre mňa na zlodeja prisilne slovo. Samozrejme, je to individuálne, ale tiež len "spravil chybu", lebo nemal peniaze, lebo ho vychovala ulica a rodičia na neho kaslali, lebo sa dostal do zlej partie, lebo mal jednoducho smolu v živote (zväčša to tak býva a teda oni vlastne za to ani nemôžu potom... .
A to je akokeby inštinkt, zabil (aj keď nechcel), zaslúži si teda trpieť.
Ale máš v tom pravdu, na to, aby si bol spravodlivý, treba byť nezaujatý.
Tu sa na to ja osobne pozerám skepticky, lebo nemám rád umelé limity typu "85km/h a pravdepodobnosť niekoho zraziť - x% je v pohode, ale 86km/h a pravdepodobnosť niekoho zraziť x + 0,000001% už nie je v pohode" ... A človek, ktorý spadne pod druhú možnosť je bezohľadné hovädo, ktoré nerešpektuje predpisy a ohrozuje ostatných ...
Takže aj keď vodičov by prísnejšie tresty určite postrašili, motivovali ku kľudnejšej jazde, mne sa zdá, že sa s podobnými vecami narába jednoducho zložito a zložito sa určuje, čo je ok, čo nie je ok, kde je hranica ... A preto moc nie som na podobné obmedzenia ...
Hej, v podstate aj tam je chyba, len je to v povahe rozdielne, nakoľko jeden konal za konkrétnym účelom poškodiť niekoho a druhému sa vypomstila súhra okolností ...
Ak má svedomie, trpieť bude ... (už idem samozrejme mimo konkrétneho príkladu, do všeobecnosti)
Nemyslím si, že takýto inštinkt mal byť niečo univerzálne aplikované ...
Zabije napríklad aj vykonávateľ trestu smrti a aj ten, komu naozaj človek skočí pod kolesá, či človek, ktorý sa bráni, nie som si istý, či by mal každý, kto spôsobí smrť, naozaj trpieť ...
@Adulicek01
Žitný išiel okolo 200 (neviem presne) a vyviazol s takýmto trestom, ktory sa mu zdá este privysoky.
A tak isto sa da povedat, že aj jemu sa vypomstila len súhra okolností (smola v živote a to, že ho chytili).
Ale podstatu úmyselne a neúmyselne samozrejme chápem, napriek tomu, jeden prípad v okolí, pobili sa chalani, jeden z nich na následky zomrel a ten druhy, čo to celé vyprovokal, si veselo behá po slobode, "veď ja som nechcel".
A jedna vec je jeho svedomie, a druhá, akási útecha rodine obete.
A také prípady ako kat, či v sebaobrane, to samozrejme nie. Ale ked tu smrť sám zapríčiní (nechcel, ale predsa sa stalo, mal by byť potrestaný (oko za oko, zub za zub, v súčasnosti samozrejme nie smrť za smrť ale väzenie). Teda závisí to od uhla pohladu, ale ja som na to až príliš prísna, čo už
keby isiel predpisanou rychlostou tak chlapec by dnes zil... nie je to vina nikoho ineho iba Zitneho!!!
kludne sa do mna pustite ako chcete, svoj nazor nezmenim...
a k tym celebritam Zitny,Labuda,Skrucany to sa ani neoplati vyjadrovat.