Aké sú vaše názory na trest smrti? potrebujem to do školy ...zrejme teda budú vaše názory použité v mojom slohu...a nebolo by zlé keby ste pod svoj názor napísali krstné meno a vek ....ak nechcete uviesť meno dám vás ako anonym ale vek by bol fajn ďaku
noo, ja by som ho povolil..aj ked pre mna by bol vasci trest byt zavrety na dozivotie..ale na druhej strane musime brat do uvahy ze vaznov plati stat teda obcania td..
Len v tom prípade ak by sa jednalo o vraždu-čiže ak by bol odsúdený za spáchanie zločinu tohoto typu...ale mám pocit, že je viac ako nereálne aby za každú vraždu dávali trest smrti-bohužiaľ...:/
inak nechápem, prečo v škole zadávajú furt takéto témy... sú totálne otrepané, všetko k nim už povedané bolo, už sa dá len pridať na jednu alebo druhú stranu... to si tí učitelia nevedia vymyslieť nič originálne?
Podla mna by to vzbudilo respekt hlavne u nenapravitelnych zlocincov. Dneska sa ma situacia tak, ze mnoho zlocincov sa basy neboji, pretoze v base maju v podstate vsetko. Od tepleho jedla az po televiziu...a to vsetko zadarmo, pretoze to platime my, nevinny obcania. Basnicka otazka: Keby sa zaviedol trest smrti, bolo by na slovensku tolko vrazd? Dopichal by nejaky 20-rocny chlapec svoju mamu kuchynskym nozom?
Nevykonavat trest smrti. Vaznov donutit vykonavat pracu tak, aby hodnota ich prace prinajmensom pokryla naklady na ich ostrahu a zivenie a tym splacali dlh spolocnosti.
Raz som videl film v ktorom jeden muž chcel dokázať že sa môže prokuratúra mýliť. Nechal sa zavrieť do basy a hrozil mu trest smrti... Ale bolo to všetko len nafilmované a umelo vytvorené.. čiže vlastnou smrťou dokázal že trest smrti môžu dostať aj nevinný ľudia...
Preto by bolo potrebné zabezpečiť aby sa za mreže medostávali nevinný ľudia ale je to veľmi obťiažné priam nemožné.. Diery v systéme budú a aj sú...
Takže môj názor je ÁNO ale iba pod podmienkou že nebude vládnuť korupcia, klamstvo, podvody a podobne.. čo je nepravdepodobné..
7. sak ale o to ide..mas trpiet za to co si spravil..keby mi niekto zabil napr kamarata ucrite by som nechcel aby dostal trest smrti ale radsej aby hnil vo vazeni 4ever..
11 ďakujem.....neviem či je trest smrti dobrý alebo zlý ale má jednu výhodu..ak by totižto odsúdenec sedel a podarilo by sa mu ujsť mohol by spáchať ďalšie vraždy.....ale myslím že by bol radšej kebyže ho zabijú ako keby mal hniť v base do konca svojho života..keď si neváži život druhých ľudí nemôže si tak celkom vážiť ani ten svoj
Trest smrti nemá pre mňa opodstatnenie. Argument že je to odstrašujúce je iba predpoklad, nedá sa dokázať že to je pravda. Vrahov, násilníkov, magorov trest smrti pravdepodobne neodstraší.
Argument o "vyživovaní vrahov" je síce pragmatický, ale ako bolo povedané, väzni môžu pracovať a nie iba válať si šunky.
Tiež je tu ešte téza "oko za oko", to sa mi ale zdá že to patrí do akejsi nevyvinutej spoločnosti. Zdá sa to síce ako "čistá spravodlivosť" a niekedy ak je to 100% dokázané tak sa zdá byť aj trest smrti oprávnený. Je to však zložitejšie. Ak odsúdime niekoho na trest smrti, tak ho zabijeme. Sme teda vrahovia? Ano, aj nie. Stávame sa členmi spoločnosti ktorej aparáty vraždia, teda stávame sa spoluvinníkmi, stávame sa takými ako samotní odsúdení. Môžeme to schovávať za zákony, za spravodlivosť, ale je to vo svojej podstate vražda.
A ešte je tu vec justičných omylov. Pri doživotí sa môže odsúdený dovolať spravodlivosti, pri vykonanom treste smrti je už neskoro, je mŕtvy.
ja si myslím že trest smrti je zbytočný.. doživotie je lepšie... možno že keď dostane človek doživotie vo väzení a utečie z basy alebo sa pokúsi o útek vtedy by bol dobrý trest smrti..
ale väčšina väzňov odsúdených na trest smrti sa radšej zabije
boze kolkokrat to tu mam ece rozpisovat???! sak si to vyhladaj...taketo forum tu bolo dokonca prednedavnom tam mas prispevkov barskolko...a ked chces vek kukni si profil
Trest smrti neuznavam, robia im to iste, co robili vsetci ti vrahovia. Ovela lepsie si trest odpikaju tak, ze budu dokonca zivota hnit vo vazeni ako hned zomriet.
28. No tak sorry nemám na to čas...mohla som si ho spraviť ale asi máš smolu nepozerala som sa na to čo tu bolo..a navyše mám pomalý net...trvá večnosť kým sa mi otvorí niekoho profil..a vždy sa musí nájsť niekto kto diskusiu otrávi...ak ťa to tak hnevá tak si to nečítaj a nereaguj...
Trest smrti? Má výhodu a nevýhodu. Výhoda je, že človek už nemôže utiecť z väzenia alebo dostať milosť po pár dobre odsedených rokoch. Nevýhoda je, že trpí krátko. On mohol niekoho mučiť celé hodiny alebo dni a on má zato iba pár sekúnd a zrazu smrť. takým ľuďom by som neudelila trest smrti, ale pomalú a mučivú smrť. Vek mám na blogu
34..uplne suhlasim..viem ze nazory su rozne,ale ja by som bola urcite za..ved ak clovek dokaze chladnokrvne zabit mal by dostat co si zasluzi..a to neni sloboda,ci nudne hnitie v base..mal by pocitit ze urobil hlupost a pocitit na vlastnom tele tu bolest..ale talky ludia sa nedokazu uvedomit..
Co mas s tou dobou kamennou a neandrtalcami ty magor? Ked niekto povrazdi niekolko ludi a este to na sude s uskrnom na ksichte prizna tak ho strcime do basy, a vsetci danovy poplatnici ho budu zivit do konca zivota nie? Jednoznacne, ak by bola vylucena akakolvek justicna chyba a nebolo by pochyb o vine tak smrt, a pri zavaznejsom precine, by som to riesil aj razantnejsie, kokretne metody nechcem popisovat. Ak by sa nieco taketo urobilo na par ludoch, ti ostatni uvazujuci o podobnom precine by si to velmi rychlo rozmysleli.
34. uplne suhlasim.....som za trest smrti ale tiez aby nezomrel nevinny clovek, takze malo by byt vela dokazov ze ten clovek spravil nieco velmi zle napriklad masovy vrah a pod....a hej taki ludia by mali zomierat pomaly ako povedala Sayrina, Barbora, 19 rokov
Ty si teda riadny fetak. Rovno ich tu nechajme pobehovat nie? Alebo sa im klanajme nie?? Su to vsetko dospely ludia, a pri vedomi, nikto nemoze beztrestne zabijat, a pokial nebudu prisnejsie tresty tak sa to neskonci. Za 15 rokov vylezie a urobi to znova.
S trestom smrti nesuhlasim, pretoze ten, kto zabije je psychicky naruseny a v podstate nevie, co je spravne. Ja navrhujem liecenie, ked sa nieco take stane aj ked nie je velka pravdepodobnost, ze sa zmeni. Inak dozivotne vezenie.
Greenhorn: co je na tom prizemne? Chces mi snad povedat ze clvoek co zabije 5 ludi a viac sa zazracne po 20rokoch prevychova? Alebo ze niekedy oluuje co spravil? To je detisnke mysliet si to. Ten clovek je proste monstrum, ktore bavi zabijat. Na co ho drzat v spolocnosti ako mozne riziko? Ked dostane dozivotie uz nema co stratit, moze zdrhnut a zas ohrozovat ludi. A ked ho chytia tak co? Daju mu druhe dozivotie? Alebo pridaju par rokov k dozivotiu?
Si len predstav ze si sedis v cele mas tam hodinky a presne vies kedy skoncis. Este k tebe prijdu posledny krat si das svoje najoblubenejsie jedlo a potom si prijdes na vlastne popravisko, sadnes, zavedu injekcie a este vidis ako ten jed pomaly ide do tvojej zily a pomaly stracas silu....
Je zaujimave, ze aj viacnasobni vrahovia zrazu kricali ze to je nespravodlive aby ich zabili. Aj ked sa priznali ze oni zabil niekolko ludi. Argument ze sa staneme vrahmi serem, s tym ze z tohto sveta "znesiem" monstrum dokazem bezproblemov zit aj spavat. Vsetci sa ohanju sice humanitov a podobne, ale bol ten vrah humanny ked zabijal? Nie. Aky mam dovod na to byt k nemu humanny ja??? Zajtra ked zdrhne z vazenia, moze zabit niekoho z mojich blizkych. Dovod byt k nemu zhovievavy nemam ziadny a predstavuje len a len moznu hrozbu pre tuto spolocnost a hrozieb sa predsa treba zbavit a nie ich zivit. Takze pekne krasne ich posadit do kresla a pustit do zil kyanid (alebo co sa tam pouziva za zmesku).
Btw to ze to nie je odstrasujuce je blbost. Nepamatam si teraz presne ktory stat v USA to bol ale po zavedeni trestu smrti za hrdelne zlociny klesla kriminalita o 20-30% takze efekt to jednoznacne ma. Nehovoriac o tom, ze takychto vrazd vela nie je, ale ta jedna za 5-10rokov vsrtkym ostatnym pripomenie, ze za chyby sa plati.
Chavez, myslis ze ked uz ma chut niekto vrazdit tak sa bude pozerat na skutocnost, ze masoveho vraha, ktoreho predtym chytili, tak ho aj popravili, ved sa spamataj, taky clovek to nema v hlave vsetko v poriadku a urcite nerozmysla nad tym ze ho chytia, citi sa ako pan sveta, ked niekomu vzal zivot, ani nepripusti, ze ho mozu chytit...A co sa tyka nejakeho vraha, ktory sa ozval, ze je nespravodlive zniest ho zo sveta...bol to podla mna jeden z mala, pretoze masovi vrahovia pohrdaju zivotom a smrtou, cize im je jedno ci ich popravia alebo nie...cize tomuto aspektu by som sa vobec nevenovala, skor by som sa zamyslela nad tym, ze sa stavam jednou z nich.
Nuz chut vrazdit mozes v sebe potlacit respektive zalezi ako na tom si... Tak isto ako vies ze kradnut sa nema a preto neprides do obchodu a nezoberes odtial telku bez platenia. To iste (viac menej) sa da aplikovat aj na vrazdu...
Co sa tyka toho ze sa stavam jednym z nich som povedal svoj nazor
Ja som jednoznacne proti trestu smrti, pretoze podla mna ma kazdy clovek stale sancu na napravu, aj ten najvacsi zlocinec, boli pripady, kedy sa clovek pocas vazenia zmenil a dal sa na lepsiu cestu, hoci predtym zabil aj vlastnych rodicov, nikoho nemozeme odsudit, zivot sme mu nedali, tak mu ho nemame ani pravo brat.
ja som urcite ,,za" trest smrti.samozrejme nie za lupez alebo nieco take...ale za masove vrazdy a ked zabil clovek viacej ludii.Kazdy musi znasat svoje nasledky a ked raz nieco urobil,nikdy sa toho uplne nezbavi.
To mam najradsej, nepoznas ludsku psychiku a ides tu hadzat svate pravdy. Mayo 2.
K cloveku. Poznam cloveka, ma svoju mafiu. Jeden mu nedal pokoj, tak ho zabil. Odsedel si v base, ziskal tam najlepsieho priatela. Teraz ma 37 a vravi: "Bol som grazel aj som. To sa nezmeni. Ale snazim sa pomoct ako mozem."
Pomohol mnohym, zachranil pred vyholenymi hlavami kopu ludi, vyholene hlavy a takych ako bol on, otrieskal o zem a vysvetlil im ako sa maju spravat a aky bol on. Ten clovek robi poriadky, nejak uz vyklzol z mafie ale stale ma svoju a vsetci vedia kto je. A ked nie tak zistia. Robi poriadky, uci grazlov a ma taky respekt ze ti grazli ani nic nerobia radsej, ale ho pocuvaju a ucia sa od neho. Kludni sa. Sice, ak mu zavovala priatelka z Prahy ze ju tam dvaja holandania obtazuju, tak zobral bavorak so 4 hovedami a poriesil ich hned. Dal im 24 hodin na opustenie ceska. Zmizli o 8. Pravdepodobne sa tu uz ani nevratia. A dal iba jednu facku. Sice preletel chlapik cez 4 stoly ale nic viac. A mohol s nimi spravit co chcel.
A ty by si dal takeho cloveka zabit, co zabil cloveka lebo bol mlady grazel a mu nedal pokoj. Varoval ho, nepomohlo tak ho zabil.
Ale je pravda, vyzera ako idiot vyholena hlava, nabita a rozumu niet, na obcianke vyzera ak terorista a vsade ma s nou problemy. Ale ak som s nim zacal hovorit, tak som rad ze som spoznal a ze robi toto co robi.
Odpustit odpusti. Ale nezabudne. Mimo sebaobrany nezabije nikoho. Ale ani v rukavickam s grazlami nejedna.
Ma vacsi respekt ako policia a aj vacsi poriadok robi.
otras hroza fuj !! ani nahodou by som to nepovolila je to daco otrasne aj ked si to mozno ten clovek zasluzi myslim ze je to hrozne radsej ho zavret na 100zamkov do nevim akeho vezenia a nechat ho len o chlebe a vode a nenechat spat ale zobrat zivot je daco strasne a najme keby to bol neviny clovek krivo obvineny .. a proste si myslim ze ak by daky clovek dakoho zavrazdil a dostal by trest smrti bolo by to len znizenie urovne toho co to nariadil ako on moze rozhodovat komu zobrat zivot kazdy ma nanho pravo aj ked neviem co spachal tresty su rozne
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
66 komentov
keby každu vec trestame smrtou na nasom svete su uz neni ludia!!!!!!!
Barbara,13 rokof
katka,7 rokov...
Veronika,15 rokov
Anonym, vela rokov
Pali, 19 rokov
Laco, 18
Preto by bolo potrebné zabezpečiť aby sa za mreže medostávali nevinný ľudia ale je to veľmi obťiažné priam nemožné.. Diery v systéme budú a aj sú...
Takže môj názor je ÁNO ale iba pod podmienkou že nebude vládnuť korupcia, klamstvo, podvody a podobne.. čo je nepravdepodobné..
Juraj, 20 rokov
Máš tam celkom dosť názorov
Co uz sme taky primitvni, ze zobrat zivot druhemu???
To sme na urovni neandrtalcov? Taki hlupi ze nevieme poriesit inac???
Argument o "vyživovaní vrahov" je síce pragmatický, ale ako bolo povedané, väzni môžu pracovať a nie iba válať si šunky.
Tiež je tu ešte téza "oko za oko", to sa mi ale zdá že to patrí do akejsi nevyvinutej spoločnosti. Zdá sa to síce ako "čistá spravodlivosť" a niekedy ak je to 100% dokázané tak sa zdá byť aj trest smrti oprávnený. Je to však zložitejšie. Ak odsúdime niekoho na trest smrti, tak ho zabijeme. Sme teda vrahovia? Ano, aj nie. Stávame sa členmi spoločnosti ktorej aparáty vraždia, teda stávame sa spoluvinníkmi, stávame sa takými ako samotní odsúdení. Môžeme to schovávať za zákony, za spravodlivosť, ale je to vo svojej podstate vražda.
A ešte je tu vec justičných omylov. Pri doživotí sa môže odsúdený dovolať spravodlivosti, pri vykonanom treste smrti je už neskoro, je mŕtvy.
Peter, 20
ale väčšina väzňov odsúdených na trest smrti sa radšej zabije
Eva, 15rokov
Lenka, 13
Chcete sa hrat na Bohov???
si predstav že ti zabijú blízkeho...nechcal by si vraha žiť??
chcel by si aby ďalej existoval, dýchal...aj keď urobí niečo ohavné??
Nie som Boh, nemam pravo brat zivot.
hovorme o tom tak že boh nie je...
jednoducho je to tak ako predtým..oko za oko zub za zub...
maťa,19..
Nakoniec na Zemi ostane jeden clovek. No clovek nie je bohuzial hermafrodit.
Clovek, co chce sudit druheho, aj ho kludne odsudit na smrt, nema mi co povedat.
Proste ste na urovni opic...
nech teda aj zhnije v base..bude to omnoho tvrdsi a zasluzenejsi trest ako keby ho zabili..
Si len predstav ze si sedis v cele mas tam hodinky a presne vies kedy skoncis. Este k tebe prijdu posledny krat si das svoje najoblubenejsie jedlo a potom si prijdes na vlastne popravisko, sadnes, zavedu injekcie a este vidis ako ten jed pomaly ide do tvojej zily a pomaly stracas silu....
Je zaujimave, ze aj viacnasobni vrahovia zrazu kricali ze to je nespravodlive aby ich zabili. Aj ked sa priznali ze oni zabil niekolko ludi. Argument ze sa staneme vrahmi serem, s tym ze z tohto sveta "znesiem" monstrum dokazem bezproblemov zit aj spavat. Vsetci sa ohanju sice humanitov a podobne, ale bol ten vrah humanny ked zabijal? Nie. Aky mam dovod na to byt k nemu humanny ja??? Zajtra ked zdrhne z vazenia, moze zabit niekoho z mojich blizkych. Dovod byt k nemu zhovievavy nemam ziadny a predstavuje len a len moznu hrozbu pre tuto spolocnost a hrozieb sa predsa treba zbavit a nie ich zivit. Takze pekne krasne ich posadit do kresla a pustit do zil kyanid (alebo co sa tam pouziva za zmesku).
Btw to ze to nie je odstrasujuce je blbost. Nepamatam si teraz presne ktory stat v USA to bol ale po zavedeni trestu smrti za hrdelne zlociny klesla kriminalita o 20-30% takze efekt to jednoznacne ma. Nehovoriac o tom, ze takychto vrazd vela nie je, ale ta jedna za 5-10rokov vsrtkym ostatnym pripomenie, ze za chyby sa plati.
Co sa tyka toho ze sa stavam jednym z nich som povedal svoj nazor
Keď niekto niekoho zabije - zabiť tak isto aj jeho. Keď niekto niekomu niečo ukradne - odťať mu obe ruky, atď.
Trest smrti je dosť krutý a nevedela by som si predstaviť, keby odsúdili na taký trest niekoho z mojej rodiny.. . asik toľko
No a teraz k tebe Postelny_svab - nemal by si mať na to vlastný názor??? Tým pádom známku porozdeľuj nám
Petra, 17 rokov
Dano, 22 rokov
lulu,19 rokov
K cloveku. Poznam cloveka, ma svoju mafiu. Jeden mu nedal pokoj, tak ho zabil. Odsedel si v base, ziskal tam najlepsieho priatela. Teraz ma 37 a vravi: "Bol som grazel aj som. To sa nezmeni. Ale snazim sa pomoct ako mozem."
Pomohol mnohym, zachranil pred vyholenymi hlavami kopu ludi, vyholene hlavy a takych ako bol on, otrieskal o zem a vysvetlil im ako sa maju spravat a aky bol on. Ten clovek robi poriadky, nejak uz vyklzol z mafie ale stale ma svoju a vsetci vedia kto je. A ked nie tak zistia. Robi poriadky, uci grazlov a ma taky respekt ze ti grazli ani nic nerobia radsej, ale ho pocuvaju a ucia sa od neho. Kludni sa. Sice, ak mu zavovala priatelka z Prahy ze ju tam dvaja holandania obtazuju, tak zobral bavorak so 4 hovedami a poriesil ich hned. Dal im 24 hodin na opustenie ceska. Zmizli o 8. Pravdepodobne sa tu uz ani nevratia. A dal iba jednu facku. Sice preletel chlapik cez 4 stoly ale nic viac. A mohol s nimi spravit co chcel.
A ty by si dal takeho cloveka zabit, co zabil cloveka lebo bol mlady grazel a mu nedal pokoj. Varoval ho, nepomohlo tak ho zabil.
Ale je pravda, vyzera ako idiot vyholena hlava, nabita a rozumu niet, na obcianke vyzera ak terorista a vsade ma s nou problemy. Ale ak som s nim zacal hovorit, tak som rad ze som spoznal a ze robi toto co robi.
Odpustit odpusti. Ale nezabudne. Mimo sebaobrany nezabije nikoho. Ale ani v rukavickam s grazlami nejedna.
Ma vacsi respekt ako policia a aj vacsi poriadok robi.