Táto veta sa často vyskytuje v takých teen filmoch, ale už som sa s tým stretla aj v normálnom živote. Čo presne podľa vás táto veta znamená, keď ju dieťa povie svojmu otcovi/matke? Myslíte, že je to len o spoločných záujmoch, alebo to má nejaký hlbší výz
Nemyslím, že je dôležité sa tým zaoberať, keď to povedia v nejakom teen filme... A väčšinou to znamená, že dieťa, respektíve teenager nedostalo to čo chcelo
Nič proste decko si myslí že rodič nevie ako sa cíti v danom pripade aj ked si tym ten rodič už prešiel...a toto mi pripomína prijeban* amícke filmy .... lebo ani raz za svoj život som nezažil takýto prípad na vl koži
je to jednoducho nezáujem z druhej strany, a veta "ty mi vôbec nerozumieš" je akoby výkrik " prosím sadni si tu, priprav si uterák a teraz ti idem vyplakať celú moju škaredú dušu, ty m môžeš pomôcť mi uľaviť si .
ja som naopak zažila v mnohých prípadoch, že dieťa malo pocit, že rodič mu nerozumie, resp. nechce rozumieť. napríklad preto, že niektorí rodičia majú tendenciu zovšeobecňovať - pijú tvoji spolužiaci, ty po mne chceš aby som ti dovolil ísť vonku večer, ale ty určite budeš tiež piť. a pokiaľ to dieťa má fakt iné veci na pláne ako sa ísť ožrať, tak má v takom prípade pocit, že rodič mu nerozumie - myslím, že to nie je vec príznačná len pre americké teen filmy, a tí kto s tým nemajú skúsenosti, mali možno len detstvo založené na porozumení, komunikácii a dôvere medzi dieťaťom a rodičom. ale možno sa mýlim.
len si nemyslím, že zrovna toto by bola veta, ktorú nevidíme v reáli, len v amerických druhotriednych sračkách. naopak, veta "musíme zachrániť vianoce, zajali santu!" taká je.
ja sa s tým v živote nestretávam....počuť to iba z brakových amerických komédií v ktorých decká zjedli všetku múdrosť sveta, bliakajú po rodičoch, majú tie najsilnejšie morálne hodnoty, veľkú odvahu a IQ 250 a ich rodičia ich proste nechápu
akože veta "ty mi vôbec nerozumieš" , "ty ma nechápeš" , "ty ma nepočúvaš" , "ty nevieš tým chcem povedať" atd.. su podobné a úplne bežne vety ktoré počuť reálne stále tak neviem čo to hádžete do kategorie amerických filmov...
a v reály to má hlbší význam najmä ak rodiť nepočúva alebo sa nezaujíma o názor alebo myšlienky svojho decka... vo filmoch to význam nemá lebo tam tie deti sú väčšinou až prehnane vyberavé a vymýšlajú...
nemyslím si, že je to len vec dieťaťa a rodiča....podľa mňa je to odozva na istú netoleranciu voči životu druhého človeka, možno málo empatie alebo ten typický syndróm "nesúď ma kým nechodíš v mojich topánkach"...a ke´dže mladý človek to nevie inak povedať a vrovnať sa s tým, že jeho problémy nie sú tie najväčšie, tak hovorí vety typu: ty ma vôbec nechápeš
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
21 komentov
môj názor
len si nemyslím, že zrovna toto by bola veta, ktorú nevidíme v reáli, len v amerických druhotriednych sračkách. naopak, veta "musíme zachrániť vianoce, zajali santu!" taká je.
@etelnair no tak povedz do akej rubriky som to teda mala zaradit?