Dobrý deň prajem, obyvateľom Birdzu.
Ocitol som sa na UKF na odbore ktorý ma absolútne nebaví a učím sa len predmety ktoré nechcem. Aké mám možnosti na ukončenie?
Je lepšie čakať do konca semestra; prestať chodiť; alebo ísť na študíjné a ohlásiť koniec?
Nechaj sa vyhodiť prestaň chodiť do školy, nemusíš nič riešiť na študijnom, príde ti na konci zimného semestra papier že ťa vyhodili max sa odubytuješ z intráku... Tiež som to tak spravil minulý rok na STU, po nejakom čase ma to prestalo baviť a už v 7 týždni semestra som mal nájdenú prácu v UK a od začiatku decembra som tam pracoval a v auguste som sa vrátil, najlepšie čo môžeš urobiť
podľa mňa je lepšie to normálne oficiálne ukončiť na študijnom, aby si nemusel platiť toľko peňazí, keď sa rozhodneš pre ďalšie štúdium po nejakom čase
@sheily takze ak skoncim v zimnom semestri, bude to tak, ze ten jeden letny semester si este nebudem musiet platit, hej? konkretny priklad som druhak. chcem zmenit skolu, ale budem musiet platit za semestre navyse na inej skole. ak skoncim v tretom semestri a nepojdem do stvrteho, platim len za 3, ak pojdem do stvrteho, platim za 4. is that right?
@igorv tak ako neviem to na 100% ale mne bolo povedané (v ČR), že sa to ráta nejak na dni alebo tak nejako, keď riadne ukončíš štúdium listom o zanechaní štúdia.. no pokiaľ chceš ísť na ďalšiu vš asi to bude lepšie tak ako píšeš, ale ja som laik no
("Každý takto „odstudovaný“ den se vám do celkové doby studia počítá, a to až do okamžiku, kdy studium formálně ukončíte vy nebo univerzita. ")
Takže proste prestať chodiť? divné, ťažko tomu uverím. Nebudem to mať niekde v zápisoch osobných alebo čo? No lebo ja som mal celý život bezchybnú dochádzku, pochvaly od riaditeľa za menej ako 10 vymeškaných hodín niekoľko krát za strednú. Neviem či na to mám srdce
@scimitar101 Tento rok som nastúpil znovu na výšku a nikoho tam nezaujímal dôvod prečo som tam ukončil štúdium ani nikoho nezaujímalo ako som ho ukončil či ma vyhodili alebo či som odišiel. A čo sa týka toho že ak pôjdeš ukončiť štúdium sám že ti to robí nejaký rozdiel v tom že si budeš musieť platiť, máš nárok na 6 rokov bezplatného štúdia zo zákona čiže tebe sa od tých 6 rokov odráta len ten jeden semester, ktorý študuješ teraz čiže ak si vyberieš štúdium ktoré je 3bc+2ing/mgr tak sa v pohode do toho zmestíš a nemusíš nič platiť, musel by si platiť len ak by si si vybral nejaký študijný program ktorý je na 6 rokov tam by si si ten jeden semester už musel platiť a je to úplne jedno ako štúdium ukončíš či sa necháš vyhodiť alebo to ukončíš nikoho to nebude zaujímať ... jediný rozdiel je v tom že keď sa rozhodneš ukončiť to ty tak ta na študijnom zožerú s tým, že si všetky papierovačky ohľadom ukončenia budeš musieť obehať sám.
@scimitar101 a nezabudni že keď ti príde to rozhodnutie že ta vylúčili zo štúdia musíš ísť na úrad práce zaevidovať sa alebo najideálnejšie nájdi si prácu kým si ešte študent a tým pádom nemusíš na úrad práce chodiť vôbec
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
12 komentov
pockaj az ta vyhodia , pripadne ukonci studium ku koncu augusta, teraz je to zbytocne jedine by ti blokli isic alebo co
("Každý takto „odstudovaný“ den se vám do celkové doby studia počítá, a to až do okamžiku, kdy studium formálně ukončíte vy nebo univerzita. ")
Po imatrikuláciách vypadnem preč teda