Poznate niekoho kto zmaturoval na gympli ale nesiel na ziadnu vysku, resp. isiel ale nedostal sa ani po bakalara? Podarilo sa mu bez problemov najst pracu, ci mu to dlho trvalo a mal s tym problemy? Pripadne patrite aj vy medzi takychto ludi?
Ja nic take
ségra študovala tri výšky a ani k bc sa nedostala popritom začala robiť v záložni a stále tam je aj po ''ukončení''školy a už tam má lepšiu pozíciu .. o jej plate neviem, ale nikdy sa nesťažovala, nepožičiavala si ..
Patrím medzi takých. Pár pokusov o potulovanie sa na VŠ bolo, ale prišlo mi to ako mrhanie časom (a životom).
Keď som si prácu prosil, tak som ju vždy mal; ale časom ma pracovný stereotyp omrzel, tak už 2-3 roky nepracujem a predpokladám, že o bežnú prácu žiadať ani nebudem; možno poskytovať keď tak, ale aj to skôr nie.
poznám viac schopných ľudí bez VŠ a menej schopných s VŠ, než naopak. takže tak. prípadne sú to ľudia, ktorí najprv začali zarábať, podnikať a až potom si spravili nejakú fakt kvalitnú školu (nie na SR ani v okolí).
mám kamošov, ktorí síce išli po gympli na výšku, no ak by to brali z tohto pohľadu tak vôbec nemuseli. Počas gympla totiž začali podnikať, založili si firmu a veľmi dobre sa im darí...
ved aleee to je take zovseobecnenie.... su ludia a ludia. su ludia, ktori su aktivni, sikovni a vedia sa predat. a potom su ludia, ktorym ani Ing/Mgr nepomoze
mám takých 2 kamarátov.. jeden v pohode pracuje a nesťažuje sa...skôr hovorí, že by na vš ani nešiel, lebo to nemá zmysel (podľa neho) ... a ten druhý to nerieši
ja s bráchom sme z gymplu. Ja študujem, ale cez leto makám. I keď som mal šťastie, že som si našiel prácu do ktorej sa vraciam a to som z RS čo je naj piči okres. Brácho školu zanechal a robil v krčme kým si nespravil vodičák a teraz robí v Prahe. Ako tú prácu si časom nájde každý. Ide o to aby si nerobil prácu za 5 kilo celý život. Ale keď si šikovný a máš čistú myseľ myslím si, že nie je problém si založiť aj vlastný biznis. Viď moji spolužiaci ktorí Bc. robia len kvôli mamke tatkovi.
moja mama... dlho si niečo hľadala, aj to jej vydržalo veľmi krátko a zase len dlho hľadala a teraz - no je z nej iba robotníčka čiže gympeľ bez výšky je to najhoršie (česť výnimkám, ktorý si to už nejako zariadia )
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
13 komentov
maju deti lebo ved co by ine asi robili...
o 3 roky ked skonci rodicak tak asi este jedno a potom...nastane sranda
Keď som si prácu prosil, tak som ju vždy mal; ale časom ma pracovný stereotyp omrzel, tak už 2-3 roky nepracujem a predpokladám, že o bežnú prácu žiadať ani nebudem; možno poskytovať keď tak, ale aj to skôr nie.
Ono, ak máš vysokú školu, môžeš byť aj debil a nevedieť nič robiť, nejaká nudná práca, napr. v administratíve sa nájde.
Ak VŠ nemáš a si debil, prácu si tiež nájdeš, no skôr to bude niečo manuálne, napr. niekde za pásom.
Ak VŠ nemáš, ale si v niečom odborník a fakt ti to ide (hocičo, programovanie, marketing, jazyky), super prácu si nájdeš bez problémov aj bez titulu.