ja neviem , ale je nejaky kod , ktorym mobil vystopujes , alebo som nieco take cital , ale to by si ho musela mat napisane , ale mozno sa mylim ...Ale nedavno vypukol skandal, kvoli tomu ze apple sleduje polohu svojich telefonov , cize ...
@strommen2428 ja mam s tymto problem , nie , ze by som si nedaval na veci pozor ale nikdy ma nenapadlo niekoho okradnut , tak ma niekedy ani nenapadne , ked si niekde necham veci niekde , ze niekoho by to napadnut mohlo neviem ci si ma pochopil
@baggy ...chapem chapem , presne tak jak si to vyjadril ....ale v dnesnej dobe sa na to spoliehat ...no znacny risk podla mna ....napr zase ja ....mam smiesny samsung, skoro furt prazdnu penazenku a kluce od domu ....ale aj tak sa niekolko krat za den osaham , ci mam vsetko vo vreckach .....a zeby som nejaku z vyssie vymenovanych veci len tak nechal dakde na verejne pristupnom mieste polozenu bez dozoru to ma este nenapadlo
sak ja som kupil raz kradnuty mobil bol to nejaky stary sagem a vystopovali ho a zobrali mi ho...tak ako je mozne ze v tejto dobe nevedia vystopovat na policii iphone?
Rozlúč sa s ním, od roku 2005 sa síce telefóny dajú vystopovať ale iba na súdny príkaz. Tiež som raz potreboval vystopovať telefón a fízli sa mi na to vyprdli. Na slovensku je to tak, zákon to vraj umožňuje ale tie povolenia sa u nás získavajú ťažko.
Pokiaľ viem, tak operátori nemajú problém dať polícii údaje o polohe prihláseného kradnutého mobilu. Problém je len v polícii, ktorá na to väčšinou sere. Pri vystopovaní kradnutého MT nie je potrebné súdne povolenie.
A ked nahodou niekto preda ipod niekomu druhemu a potom nahlasi na policii ze mu ho niekto ukradol? co potom? chcem si kupit ipod cez bazos.sk ale neviem ci mam...lebo vsetko je mozne v dnesnej dobe...ale ako citam tak sa asi nemusim bat...ale predsa len...napiste co si o tom myslite?
iphony maju svoje IMEI číslo (15 miestne)...ak niekto cudzí z neho zavolá, tak tvoj operátor to bude vedieť, pretože sa im v ňom zjaví iná sim, ako tam bola doteraz...otázka je, či policií nahlásiš stratu alebo krádež, pretože stratu moc neriešia...Ak nahlásiš krádež, začnú to už tak trochu riešiť a vďaka IMEI nájdu asi tak 5 telefónov z 10, takže máš polovičné šance... momentálne som na niečom podobnom, včera mňa a dvoch kamarátov napadli asi osmi najebanci, partia náckov na obchodnej a pri tej potýčke som buď stratil svoj iphone, alebo mi ho jeden z nich ukradol, keď ma traja mlátili na zemi, mal som celý xicht od krvi pretože mi trafili rovno do piercingu..neviem, uviedol som to aj na polic. stanici, a ešte trikrát sme sa na to miesto boli pozrieť no phone tam už nebol..aj sme naň volali, a on zvonil! ale dnes nad ránom ho niekto buď vypol alebo sa vybil, neviem... Ani tak ma nesere to napadnutie, ako ta strata telefonu..šporil som naňho neskutočne dlho, a mal som tam vela kontaktov, údajov, a iných nezálohovaných vecí... Daj si dohroma kde ti ho ukradli, ako vyzerali, čo mali oblečené, či sa tam pohybujú, atď...zisti toho čo najviac, a zober to do vlastných rúk, ak máš známych na policií alebo takto, mohlo by sa ti zadariť...vela štastia...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
15 komentov
Pokiaľ viem, tak operátori nemajú problém dať polícii údaje o polohe prihláseného kradnutého mobilu. Problém je len v polícii, ktorá na to väčšinou sere. Pri vystopovaní kradnutého MT nie je potrebné súdne povolenie.