Musím priznať, že aj ja som asi tá myška, ktorá sa zaujíma len a len o seba, nechce pomáhať a nemyslí na budúce generácie, iba na svoje a partnerove blaho. Ale keď mi nemáme nijakého veľkého uja nad nami, čo nás donúti si páčkami na vodu si pomáhať. Ľudstvo vyhinie. Ale nemyslím si, že to bude tak skoro ako je v tom článku popísané ale cca . o 300-500 rokov neskôr.
@paulieevans snívaj. máme max. 100 rokov, aj to preháňam, o 40 dojde ropa a potom to tu budú jedny veľké veľkonočné ostrovy takže myslieť na budúce generácie je už neskoro
V roku 1986 bolo tiež odhadované vyčerpanie ropy v roku 2013 .. a to sa neúmerne zvýšila aj spotreba ropy a aha, furt sme tu. Bolo aj mnoho koncov sveta, bolo mnoho preľudnení, bolo mnoho teórií. Stále nie sú vyčerpané a ani objavené všetky zdroje ropy. V tomto som ďaleko optimistickejšia.
niektoré interpretácie ich správania sú absolútne prehnané, nepodložené a pojednávajú o psychických javoch, ktoré sa u živočíchov na úrovní myší nijako nepreukázali.
(Ale ja sa vidím v tých, ktoré sa starajú len o vlastnú krásu, nemajú sociálne skills a nemajú sa záujem množiť )
a co ropa? povedzme cisto teoreticky...minula sa ropa...hmm a ? je to len surovina ktora sa da nahradit vseliak..ide len o to kto bohaty si prvy chytit pravo
posielame rakety do vesmiru alebo atomove bomby sami na seba...nie je dolezite ci v dobrom alebo zlom ale nie sme mysi...ak niekto porovnava cloveka s mysou potom mu uplne drbe.je na dlho rozoberat preco ale moj nazor je ze clovek ma naviac a pokial si je toho vedomi tak sa nemusi obavat nejakeho debilneho kolapsu
a ak sa jedna o upadok tak myslim ze alarmujuci je upadok moralny ale to sa stabilizuje nie samo a ani nie casom ale stabilizuje .)
mozno nejaka vojna alebo co a zas si clovek spomenie na to ze zivot ma daku hodnotu a treba ho chranit a zveladovat
@mm47
nechápem čo tu ešte nariekaš... keď sa ti nepáči na Západe a v demokracii tak čo sa neodídeš do Ruska alebo do Severnej Korey... nadávať na ameriku to ano, vzdať sa amerického štýlu života to nie... typicky pokrytecké
@18 aj za internet kde mozes pisat taketo zvasty,, tesime sa na report z demokratickej Severnej Koreii kde ta jebnu do taboru do pracovneho tabora za kazdu picovinu a ako turistovi ti prikazu sa poklonit soche nejakeho tyrana
@mm47
pretože nadávaš na ameriku, demokraciu a západ, pritom využívaš všetky jej civilizačné vydobytky..
a aky styl zivota potom vedies? si zaveseny na internete, mimochodom na americkom vynaleze, ktoré podla takych kokotov ako si ty nsa s mossadom spicluju cely svet. Vyuzivas slobodu prejavu a teda aj demokraciu, hnusne kapitalisticky beries za svoju pracu (teda ak nejaku mas) kapitalisticke peniaze. Zrejme mas aj ucet v banke u tych hnusnych bankstrov a stavim sa, ze v tych "bezcennych" eurach a nie v superhodnotnych zlatom krytych rubloch... a to by som mohol este pokracovat...
a to je problem vas pokrytcov, ze na to, na co nadavate, ste zivotne zavisli.. no len si to predstav.. zivot u Kima ... ziadny internet, ziadna CIA, ziadni zidia, ani banky. zil by si pekne v nejakej pridelenej zemljanke a jedlo by si dostal na pridel. nic ine, pretoze vsetko naviac je iba kapitalisticke zhrnanie majetku a samozrejme by ste si mohli urobit aj dve minuty nenavisti kazdy den namierene voci zlemu zapadu a kapitalizmu cisto inspirované Orwellom
zaujimavy clanok a mozno je na tom nieco pravdy ale nemyslim, ze by sme sa s tymto mali uplne stotoznovat, a k tej rope, uz pred 50 rokmi sa vravelo, ze mame 40 rokov a ropa nebude, takze aka je ta ozajstna pravda ohladom tohoto vie asi malo ludi, netvrdim, ze nepride den kedy sa minie ale toto su take predpovede z ktorych mam viacej pocit, ze sluzia na manipulovanie cien na trhu to je cele, dalsia vec ktora je velmi podstatna je, ze my uz realne pouzivame a zaciname sa viacej venovat alternativnym zdrojom, sice len vo vyspelejsich krajinach ale so vsetkym treba mat trpezlivost, netreba byt hned pesimista ohladom tohoto, a nieco aj robit pre tu spolocnost a hlavne by to bolo ovela lahsie kebyze, je na svete omnoho menej manipulatorov..ktori maju bohuzial neustalu tendenciu riadit svet pre svoje vlastne potesenie
@mm47 to mi prides skor ty lebo trtken ma pravdu vsak si pises kde chces co chces do pice Napis si kludne na nete obama je kokot zavrie ta niekto? Nie? Mozes urobit protest proti comukolvek? Mozes.
Kukni si ako dopadnu protesty v Rusku .. v Severnei Koreii asi ani nevedia co to je . Inak ako sa ti paci ze Putin mal 140% hlasov?
to je klamstvo a omyl na ospravedlnenie nanormalne vysokych cien ropy...nic viac nic menej...
je to surovina a da sa nahradit hociako...
su napriklad aj slovaci co vyrobili nieco na znizenie spotreby a zvysenie vykonu ale kde je ich patent ? preco sa to nemontuje do aut?
preco su elektromobily take drahe ?
myslis ze cesta sa da vyrobit iba z asfaltu ?
alebo fakt neviem preco by mala nastat nejaka katastrofa ked sa minie ropa... a otazkou este je z akeho dovodu by sa akoze mala minut ? nikto nevie kolko este mame ropy o ktorej sa vie a uz duplom nikto nevie kde vsade sa ropa este moze najist...
ale tak aspon je o com kecat
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
34 komentov
niektoré interpretácie ich správania sú absolútne prehnané, nepodložené a pojednávajú o psychických javoch, ktoré sa u živočíchov na úrovní myší nijako nepreukázali.
(Ale ja sa vidím v tých, ktoré sa starajú len o vlastnú krásu, nemajú sociálne skills a nemajú sa záujem množiť )
ja som precital iba kusok no ´´ MY AKO MYSI SME PODOBNE UVAZNENIˇˇ
toto pisal vedec ?
to co mu bolo ?
a co ropa? povedzme cisto teoreticky...minula sa ropa...hmm a ? je to len surovina ktora sa da nahradit vseliak..ide len o to kto bohaty si prvy chytit pravo
teraz pozor...podstata...
my nie sme mysi tadá...
posielame rakety do vesmiru alebo atomove bomby sami na seba...nie je dolezite ci v dobrom alebo zlom ale nie sme mysi...ak niekto porovnava cloveka s mysou potom mu uplne drbe.je na dlho rozoberat preco ale moj nazor je ze clovek ma naviac a pokial si je toho vedomi tak sa nemusi obavat nejakeho debilneho kolapsu
mozno nejaka vojna alebo co a zas si clovek spomenie na to ze zivot ma daku hodnotu a treba ho chranit a zveladovat
nechápem čo tu ešte nariekaš... keď sa ti nepáči na Západe a v demokracii tak čo sa neodídeš do Ruska alebo do Severnej Korey... nadávať na ameriku to ano, vzdať sa amerického štýlu života to nie... typicky pokrytecké
Kto povedal ze vediem americky styl zivota ? to ze mam teraz zapnuty PC je americky styl? alebo...
pretože nadávaš na ameriku, demokraciu a západ, pritom využívaš všetky jej civilizačné vydobytky..
a aky styl zivota potom vedies? si zaveseny na internete, mimochodom na americkom vynaleze, ktoré podla takych kokotov ako si ty nsa s mossadom spicluju cely svet. Vyuzivas slobodu prejavu a teda aj demokraciu, hnusne kapitalisticky beries za svoju pracu (teda ak nejaku mas) kapitalisticke peniaze. Zrejme mas aj ucet v banke u tych hnusnych bankstrov a stavim sa, ze v tych "bezcennych" eurach a nie v superhodnotnych zlatom krytych rubloch... a to by som mohol este pokracovat...
a to je problem vas pokrytcov, ze na to, na co nadavate, ste zivotne zavisli.. no len si to predstav.. zivot u Kima ... ziadny internet, ziadna CIA, ziadni zidia, ani banky. zil by si pekne v nejakej pridelenej zemljanke a jedlo by si dostal na pridel. nic ine, pretoze vsetko naviac je iba kapitalisticke zhrnanie majetku a samozrejme by ste si mohli urobit aj dve minuty nenavisti kazdy den namierene voci zlemu zapadu a kapitalizmu cisto inspirované Orwellom
Sloboda prejavu , dobre toto mi stačilo a namiesto zmysluplného komentu ti napíšem umri ty retardovaný kokot
Kukni si ako dopadnu protesty v Rusku .. v Severnei Koreii asi ani nevedia co to je . Inak ako sa ti paci ze Putin mal 140% hlasov?
to je klamstvo a omyl na ospravedlnenie nanormalne vysokych cien ropy...nic viac nic menej...
je to surovina a da sa nahradit hociako...
su napriklad aj slovaci co vyrobili nieco na znizenie spotreby a zvysenie vykonu ale kde je ich patent ? preco sa to nemontuje do aut?
preco su elektromobily take drahe ?
myslis ze cesta sa da vyrobit iba z asfaltu ?
alebo fakt neviem preco by mala nastat nejaka katastrofa ked sa minie ropa... a otazkou este je z akeho dovodu by sa akoze mala minut ? nikto nevie kolko este mame ropy o ktorej sa vie a uz duplom nikto nevie kde vsade sa ropa este moze najist...
ale tak aspon je o com kecat