Ahojte, mám taký problém že skoro stále mám upchatú pravú nosnú dierku. Keď som chorá tak ju mám úplne zapchatú a len z ľavej mi idú sople (sorry za vyjadrovanie . Ale aj keď som zdravá, tak viem dýchať len cez ľavú, neviete čo s tým?
naraz dýchaš iba jednou nosnou dierkou a jednou stranou pľúc a cca každých 10 minút sa ti to strieda zato máš pocit že máš zapchanú dierku ak máš sople
ale vzhľadom že ju máš zapchanú aj keď si zdravá tak to môžeš mať riadne zapchaté a mala by si ísť k obvodnej a tá Ťa pošle k ORL a tam ti to nejako prerazia
toto trápi aj môjho frajera, bol s tým na rontgen a ukázalo sa, že ma posunutú nosovú prepážku a vyzerá to tak, že mu to budu musieť operatívne napraviť,aby mohol zasa v pohode dýchať.
niekde som čítal že nos sa upcháva striedavo a je úplne normálne keď istý čas dýchame prevažne iba jednou a potom druhou dierkou ... stáva sa to bežne ... a pri chorobe máš možno iba tendenciu viac mať uzatvorenú tú jednu ... nerobil by som si z toho hlavu zase
@marjy77 lebo je to blbosť proste. dýchaš oboma dierami a oboma stranami pľúc naraz, lol
skús si zapchať jednu nosnú dierku a uvidíš či sa ti bude dýchať rovnako ako keď dýchaš normálne. samo o sebe už len z logického hľadiska nie je možné aby si nasávala vzduch naraz len jednou nosnou dierkou ak ti druhú niečo neblokuje
a čo sa týka pľúc rovnako.
@candy36 no tak jasné že dýchaš aj tou druhou ale nie až tak a @7 napísal to isté. A keď sa zospodu pozrieš na svoje (alebo niekoho) nosné dierky tak jedna je širšia a tou dýchaš. Keď to skontroluješ o niekoľko minút tak to bude pravdepodobne naopak. Alebo keď si pridržíš ruku pred nosom a silno vydýchneš tak zistíš že z jednej nosnej dierky ti ide silnejší prúd vzduchu. Alebo ešte keď jednu zapcháš a dýchaš druhou a potom to vymeníš, tak jednou sa ti bude dýchať ľahšie.
@marjy77 nope. skúsila si to s tým vydychovaním? lebo ja áno A DÝCHAM OBOMA ROVNAKO. Ak ty nie tak máš asi jednu mechanicky zapchatú. A ok, @7 hovorí že niekedy jednou dýchaš menej než druhou, nie že dýchaš desať minút jednou potom desať druhou. Lol . Proste...môže sa ti stať že sa ti jedna dierka čiastočne upchá, ale nevymieňajú sa on purpose akože, teraz dýcham ja, potom ty
@marjy77 stoj si za čím chceš, kreacionisti si stoja za tým že Zem je stará 6 000 rokov a tiež si to môžem nájsť na nete a je to rovnako fantasmagorické ako dýchanie polovicou pľúc. Predpokladám že majú na bránici vyvesený týždenný rozpis, lol
@candy36 ako ti to povedat , @marjy77 ma pravdu a existuje jednoduchy test co to potvrdi upchaj si jednu dierku a dychaj , nasledne to urob aj s druhou po tomto zistis ze s jednou sa ti dycha lepsie a s druhou horsie
@bitter fajn, tak si to najprv ujasnite medzi sebou, prosím, keď ma niekto ide o niečom presviedčať tak by v tom mohol mať aspoň jasno, a to vy dvaja očividne nemáte
@candy36 no vidíš! ďalší čo tvrdí, že je to tak, takže to vysoko pravdepodobne bude pravda a mala by si sa dať presvedčiť
a čo sa týka @18 tak to si stojím za svojím (lebo predsa keď niečo tvrdím tak to budem tvrdiť aj naďalej, hoci potom si môžem priznať že som sa mýlila) hoci netvrdím že mám pravdu (lebo ono to pravda nemusí byť, a ja nebudem tvrdiť že sa nemôžem mýliť), takže asi tak
@bitter díki za podporu! Ale aj tak si myslím že sa to strieda častejšie ako každé 3-4 hodiny (hoci možno menej často ako každých 10 minút), veď to by bolo veľmi veľa nie? potom by tá strana pľúc a všetkého už "nevládala"
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
32 komentov
ale vzhľadom že ju máš zapchanú aj keď si zdravá tak to môžeš mať riadne zapchaté a mala by si ísť k obvodnej a tá Ťa pošle k ORL a tam ti to nejako prerazia
skús si zapchať jednu nosnú dierku a uvidíš či sa ti bude dýchať rovnako ako keď dýchaš normálne. samo o sebe už len z logického hľadiska nie je možné aby si nasávala vzduch naraz len jednou nosnou dierkou ak ti druhú niečo neblokuje
a čo sa týka pľúc rovnako.
To vsetko sa ale kazdych par hodin meni
kurva! tak desať minút či niekoľko hodín??? Už si v tom urobte poriadok aspoň!
Kazde 3 az 4 hod.
Kazdych 10 min sa to urcite nestrieda
Ja v tom mam dost jasno 3 az 4 hodinky
a čo sa týka @18 tak to si stojím za svojím (lebo predsa keď niečo tvrdím tak to budem tvrdiť aj naďalej, hoci potom si môžem priznať že som sa mýlila) hoci netvrdím že mám pravdu (lebo ono to pravda nemusí byť, a ja nebudem tvrdiť že sa nemôžem mýliť), takže asi tak
Proste nemas pravdu , telo to strieda kazde 3 az 4 hodiny to je proste fakt
Zabudla si že som doktor ?