cawte. ako podla krestanskej viery je masturbacia hriech. prosim vas co si o tom myslite. je to zle alebo nie. a homosexualita je zla a hriesna alebo nie.... uplne normalna otazka pre vsetkych....
Inac ohladom Boha mam svoju vlastnu teoriu, no odhliadnuc od toho, ak budeme trocha uvazovat, tak ak Boh stvoril cloveka, tak si bol vedomi, ze ten clovek bude homosexual, a nemoze ho za to odcudzovat, lebo ak by to mal byt hriech, tak by vlastne tym, ze mu dal inu orientaciu ho znevyhodnil oproti ostatnym, lebo ten clovek za to nemoze, ze je homosexual a aj on ma pravo na lasku. A zato, ze sa nedokaze zamilovat do dievcata, tak nema lubit, lebo by to bol hriech? Nebolo by od veci, keby katolici mali aj nejake normalne argumenty, ked uz nieco tvrdia...
spytaj sa Parkera...alebo Vykupitela...alebo Neba (alebo...nie...radcej sa nepytaj)
Nieje to zlé...pokial to ty nepovazujes za zle...jakmile sa pri tom citis tak, ze nieco porusujes automaticky je to zle...tak nejak to funguje (take trochu blbe ale no...)
samozrejme ze veci ako vrazda su zle aj ked si poniektori vrahovia nemyslia ze je to zle... (+zopar dalsich prikladov)
Ako takto, ono masturbacia- z lekarskeho hladiska skodliva nijako nie je... a krestania sa drzia iba zakorenenej viery zo stredoveku ze obcujes vtedy z diablom
Je rozhodne lepsie milovat rovnake pohlavie (aj to svoje ), ako sa nenavidiet...alebo (ako mame moznost dozvedat sa z medii) ukajat si svoje celibatne zvrhle chutky na detoch...
No vies ked si nebudes masturbovat tak ti to ujde aj tak v noci. A potom menit pyzamo, popripade plachtu... A ked ti to neujde tak budes mat vajca o priemere 5 cm a budu ti vsade zavadzat Ako neviem co je na tom pravdy ale zacul som rozhovor dvoch spoluziakov a jeden vravel ze jeho kamarat 2 roky nemasturboval a mal take hnusne velke vajca. No dalej som to radsej nepocuval
Ale Júdov prvorodený Ér sa nepáčil Hospodinu, Hospodin mu vzal život. Vtedy povedal Júda Onanovi: Vojdi k bratovej žene ako švagor a uzavri s ňou povinné manželstvo a tak vzbuď potomstvo svojmu bratovi. Onan však vedel, že potomstvo nebude jeho, preto púšťal semeno na zem, kedykoľvek vošiel k žene svojho brata, len aby nedal potomka svojmu bratovi. Hospodinu sa nepáčilo, čo urobil a aj jemu vzal život.“
Treba tu upozorniť hneď na niekoľko faktov. Najprv Hospodin zabil Éra bez uvedenia dôvodu, a po ňom Onana, už s uvedením dôvodu. To prvé bezdôvodné zabitie značne znižuje závažnosť príčiny, pre ktorú boh zabil Onana. Možno predpokladať, že ich oboch zabil len tak, z rozmaru (veď keď ľudskí králi mohli z rozmaru zabíjať otrokov, prečo by to nemohol robiť ich boh?). Ďalšou pozoruhodnou okolnosťou je to, že Onan „púšťal semeno na zem“, „len aby nedal potomka svojmu bratovi“, teda nie preto, aby dosiahol sexuálne ukojenie bez súlože. Z toho vyplýva dôležitý (a komický) záver, že Onan neonanoval(!) – i keď sa táto pubertálna zábava volá podľa neho – ale praktizoval coitus interruptus, takže tradičné zatracovanie masturbácie odkazom na toto miesto Biblie je neodôvodnené. Ale vydržalo skúšku časom, ktorá sa nazýva tradíciou, až podnes – ako mnohé iné chyby...
lucates (4)- mas sice pravdu, ale ide o to ze oni si myslia, ze homosexual je homosexualon dobrovolne, ze to chce. ze boh homosexuala nestvoril. myslia si, ze boh stvoril len muza, ktory ma milovat zenu, a preto to odsudzuju. tot moj nazor
Folkgrap sa mýli, to sa neodvodzuje od tohto citáta z Biblie. Má pravdu v tom, že ten citát hovorí o niečom inom. Veď Ježiš povedal: Každý, kto na ženu (muža) hľadí (pomyslí) žiadostivo, už s ňou scudzoložil vo svojom srdci (Mt 5, 27-28). Ide hlavne o nemorálnosť a o myšlienky a predstavy.
Homosexualita je hriech a keď sa narodíš s náchylnosťou na tento hriech, tak s tým musíš bojovať. Tak ako keby si sa aj narodil sa agresívnymi sklonmi, tak nemôžeš na každého útočiť, ale s tým bojovať. Homosexualita je ale akceptovaná len preto, lebo tým človek ostatným ľuďom neubližuje, v tom je ten rozdiel. Ale keďže pre kresťanov platia Božie zákony, nie tieto ateistické morálne normy, tak sa aj na jednotlivé veci treba inak pozerať. Ateista to určite nemôže nepochopiť, preto sa ani nečudujem.
Folkgrap sa mýli, to sa neodvodzuje od tohto citáta z Biblie. Má pravdu v tom, že ten citát hovorí o niečom inom.
Reakcia:
Mohol si si dať námahu teda uviesť verš, podľa ktorého sa hriešnosť sebaukájania odvodzuje.
Citacia:
Veď Ježiš povedal: Každý, kto na ženu (muža) hľadí (pomyslí) žiadostivo, už s ňou scudzoložil vo svojom srdci (Mt 5, 27-28)
Reakcia:
Presné znenie:
28 Ale ja vám hovorím: Každý, kto žiadostivo pozerá na ženu, už scudzoložil s ňou v srdci.
Nikde sa nehovorí o mužovi, čiže si to tam iba doplnil, ako sa ti to hodilo.
V tom prípade to nie je nič iné ako zavádzanie a demagógia!
Chcel si svoje tvrdenia podložiť citáciou z biblie, tento verš je však úplne mimo témy, nemá s ňou nič spoločné...nehovoriac o tom, aký je absurdný po krátkom zamyslení sa.
Nedá mi ešte poznamenať že nositeľ Nobelovej ceny za fyziológiu (1973) Konrad Lorenz (1903-1989) objavil u husí(!) pomerne častú homosexualitu, teda správanie jednak ľudské a jednak z kresťanského hľadiska nepochybne „nemravné“. Prečítajte si túto knihu! Poslúži vám vynikajúco ako krivé zrkadlo ľudskej pýchy a domýšľavosti. Nájdete v nej u zvierat podozrivo veľa ľudských vlastností a skutkov, od úkladných vrážd, cez neveru, žiarlivosť, až po sebaobetovanie a altruizmus.
U zvierat nájdeme dokonca aj rudimenty svedomia.
Kniha má názov:
Takzvané zlo - K. Lorenz, Mladá fronta, Praha 1992
Folkgrapp, ten citát, ktorý si ty napísal, hovorí:
Každý, kto žiadostivo pozerá na ženu, už scudzoložil s ňou v srdci.
Keď sa chceš hádať o slovíčkach. Každý-mužský rod, ňou-ženský rod To platí pre mužov. Pre ženy platia nepochybne prikázania rovnako, preto som tie slová doplnil do zátvorky aby to všetci pochopili a nikto sa nevyhováral, že to zle pochopil. Ty chceš pochybovať o tom, že pre ženy platia prikázania inak? Aj tak je jedno v akom rode to je napísané. Každý rozumne zmýšľajúci človek rozumie, že to jednoducho platí pre všetkých, resp. nečisté myšlienky na pohlavie ktoré ťa priťahuje sú hriešne. Má to s témou o ktorej si písal veľa spoločného, prosím teraz teba aby si nezavádzal.
Folkgrapp, máš pravdu v príspevku 25 o tých zvieratách. Ako si napísal, zvieratá sa bežne medzi sebou aj zabíjajú, tak by to podľa teba malo byť normálne aj u ľudí? Bez pochýb, nie! Prečo by to nemalo platiť aj o homosexualite? Kde je morálka? My sme niečo viac ako zvieratá! Homosexualita je nemorálna. Pochybujem, že ateista to môže pochopiť, pretože ide o Božie zákony.
Parker - absolutne chory nazor, homosexualita nie je v ziadnom pripade nemoralna, neurazaj homosexualov. Oni nemozu za to aki su a maju takisto pravo na lasku, a ty a tebe podobni sa do toho nemaju co starat. Pre taketo zvratene fanaticke nazory nemam rad katolicku cirkev, ved to este uraza aj Boha, ze odcudzujes ludi, ktorych stvoril takisto ako teba, a on vedel, ze stvoril homosexualov.
Prekrúcaš biblické texty podľa toho, ako sa ti to hodí!
citacia:
Každý rozumne zmýšľajúci človek rozumie, že to jednoducho platí pre všetkých, resp. nečisté myšlienky na pohlavie ktoré ťa priťahuje sú hriešne.
reakcia:
Táto veta si ani nezaslúži komentár, snáď len toľko:
Vieš vôbec ako si prišiel na svet?!
citacia:
Ty chceš pochybovať o tom, že pre ženy platia prikázania inak?
reakcia
Uvediem príklad:
"Mluvil ještě Hospodin k Mojžišovi, řka: Mluv k synům Izraelským a rci jim: Kdyby od některého muže uchýlila se žena, a dopustila by se výstupku proti němu ... Tedy přivede muž ženu svou k knězi, a přinese oběť její při ní ... A nabere vody svaté do nádoby hliněné, a vezme prachu, kterýž jest na zemi v příbytku, dá jej do té vody ... I zaklínati bude ji kněz a řekne k ní: Jestliže neobcoval s tebou žádný, a jestliže jsi neuchýlila se k nečistotě od muže svého, budiž čistá od vody této hořké zlořečené. Paklis se uchýlila od muže svého a nečistá jsi, a obcoval-li někdo jiný s tebou kromě manžela tvého ... vejdiž voda zlořečená tato do života tvého, aby oteklo břicho tvé, a lůno tvé shnilo ... A když ji dá píti tu vodu, stane se, jestliže ... dopustila se výstupku proti muži svému ... že odme se břicho její a vyhnije lůno její." (Nm 5, 11-27)
Táto pasáž (ktorá ešte pokračuje ďalšími detailami) je uvedená jednoznačným tvrdením, že celý text predstavuje autentické božie slovo. Preto sa mi zdá celkom prirodzená prvá otázka: Naozaj to takto povedal boh Mojžišovi? Stvoriteľovi pulzarov, cefeíd, Magellanových mrakov, celých galaxií, ba až celého Vesmíru naozaj tak veľmi záležalo na spoľahlivej diagnóze cudzoložstva? Ak áno, prečo mu na tom dnes naraz už vôbec nezáleží?
Zaujímavé je, že metóda diagnózy manželovej nevery so sprievodným vyhnívaním lona muža sa v tejto knihe nepopisuje!!!
Vieš mi preto vysvetliť, či sa aj prikázanie "Nescudzoložíš" vzťahuje iba na ženy? Podľa príkladov slávnych kráľov Dávida a Šalamúna by to tak veru mohlo vyzerať.
V citovanom texte sám boh tvrdí, že lono cudzoložnej ženy naozaj "vyhnije". Domnievaš/te sa, že lono vždy vyhnilo? Ak sa to nedomnievaš/te, neveríš/te predpovedi samého boha! Zrejme sa pri tomto kacírstve riadiš/te poznatkom, že dnes už "loná" cudzoložných žien "nevyhnívajú". Zdá sa ti/vám, že sa to už nedeje len preto, že manželia ich neprivedú pred kňaza a ten im nedá vypiť "horkú vodu", alebo preto, lebo vďaka pokroku dermatológie je v civilizovaných krajinách už pomenej syfilisu aj kvapavky - či aj iných pohlavných chorôb, ktoré mal zapisovateľ božích slov, neznalý medicíny, asi na mysli? Alebo že by sa sám boh domnieval, že "vyhnívanie lona" spôsobuje ním naordinovaná "horká voda"?!
Cítiš z dikcie tejto stránky knihy Numeri lásku boha otca, stvoriteľa neba i zeme, k svojmu hriešnemu stvorenstvu? Ja tu skôr cítim sadistické potešenie z predstavy "opuchnutého brucha a hnijúceho lona". A opätovne zdôrazňujem, že toto potešenie nemal pisateľ biblického textu, ale sám boh, pretože toto všetko "Mluvil Hospodin k Mojžišovi"
Co bolo cielom diskusie? Ja som mal pocit, ze zakladatelka diskusie chcela pocut len nase nazory na to, ci je masturbacia a homosexualita hriech, ako to tvrdi katolicka cirkev, a nie aby sa tu vypisovali cele pasaze z biblie. To vy nemate vlastny nazor a len to co sa pise v biblii je podla vas pravda? Lebo nic ine nerobite ako sa tu hadate, co ktory citat znamena...niekedy mam pocit, ze nebol dobry napad rusit temu Viera v Boha, aby sa tam mohli podobni fanatici vyhrat do sytosti, lebo teraz to vyzera tak, ze na kazdom kroku tu natrafim na citaty z biblie.
Zakladatelka diskusie chcela počuť náš názor, preto som ho aj vyslovil a podoprel citátom z biblie, ktorý odkazuje priamo na historku o Onanovi, nevidím v tom nič fanatické.Ľudia majú možnosť overiť si, na čom sa zakladajú tieto „hriechy“.
Ja sa totiž zaoberám štúdiom náboženstiev, tak mi to nemaj za zlé.
Ani nie že fanatickejšie, ale skôr choré mi pripadajú vyjadrenia typu :
„Každý rozumne zmýšľajúci človek rozumie, že .... nečisté myšlienky na pohlavie ktoré ťa priťahuje sú hriešne.“ (!!)
Takéto veci však nemienim riešiť, pre mňa je sexualita prirodzená vec.
keby to bol hriech musel by som si dat z izby prec krizik a homosexualita ... za tu mi nemozeme predsa boh nam dal zivot a aj homosexualitu my za to nemozeme! ach... jebnuta cirkev
Kresťanstvo je stroj na peňáze a ako náboženstvo to už nejakú chvíľu nevnímam , skôr dobre premyslenú Mafiu . Ja ako náboženstvo beriem Hinduizmus , Budhizmus a pod. Ja si myslím že ak Boh je tak určite ťa nebude nabádať robiť všetko podľa neho , predsa preto nám dal rozum a tiež si myslím že ak Boh je tak je tolerantný ku každému .
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
38 komentov
2. Homosexualita tiež nie je hriech pretože je to ,,dar,, od boha a nie je v tom nič zvláštne
Nieje to zlé...pokial to ty nepovazujes za zle...jakmile sa pri tom citis tak, ze nieco porusujes automaticky je to zle...tak nejak to funguje (take trochu blbe ale no...)
samozrejme ze veci ako vrazda su zle aj ked si poniektori vrahovia nemyslia ze je to zle... (+zopar dalsich prikladov)
so...je to len na tebe
Ale Júdov prvorodený Ér sa nepáčil Hospodinu, Hospodin mu vzal život. Vtedy povedal Júda Onanovi: Vojdi k bratovej žene ako švagor a uzavri s ňou povinné manželstvo a tak vzbuď potomstvo svojmu bratovi. Onan však vedel, že potomstvo nebude jeho, preto púšťal semeno na zem, kedykoľvek vošiel k žene svojho brata, len aby nedal potomka svojmu bratovi. Hospodinu sa nepáčilo, čo urobil a aj jemu vzal život.“
Treba tu upozorniť hneď na niekoľko faktov. Najprv Hospodin zabil Éra bez uvedenia dôvodu, a po ňom Onana, už s uvedením dôvodu. To prvé bezdôvodné zabitie značne znižuje závažnosť príčiny, pre ktorú boh zabil Onana. Možno predpokladať, že ich oboch zabil len tak, z rozmaru (veď keď ľudskí králi mohli z rozmaru zabíjať otrokov, prečo by to nemohol robiť ich boh?). Ďalšou pozoruhodnou okolnosťou je to, že Onan „púšťal semeno na zem“, „len aby nedal potomka svojmu bratovi“, teda nie preto, aby dosiahol sexuálne ukojenie bez súlože. Z toho vyplýva dôležitý (a komický) záver, že Onan neonanoval(!) – i keď sa táto pubertálna zábava volá podľa neho – ale praktizoval coitus interruptus, takže tradičné zatracovanie masturbácie odkazom na toto miesto Biblie je neodôvodnené. Ale vydržalo skúšku časom, ktorá sa nazýva tradíciou, až podnes – ako mnohé iné chyby...
btw: boh neexistuje a krestanom jebe
Homosexualita je hriech a keď sa narodíš s náchylnosťou na tento hriech, tak s tým musíš bojovať. Tak ako keby si sa aj narodil sa agresívnymi sklonmi, tak nemôžeš na každého útočiť, ale s tým bojovať. Homosexualita je ale akceptovaná len preto, lebo tým človek ostatným ľuďom neubližuje, v tom je ten rozdiel. Ale keďže pre kresťanov platia Božie zákony, nie tieto ateistické morálne normy, tak sa aj na jednotlivé veci treba inak pozerať. Ateista to určite nemôže nepochopiť, preto sa ani nečudujem.
Folkgrap sa mýli, to sa neodvodzuje od tohto citáta z Biblie. Má pravdu v tom, že ten citát hovorí o niečom inom.
Reakcia:
Mohol si si dať námahu teda uviesť verš, podľa ktorého sa hriešnosť sebaukájania odvodzuje.
Citacia:
Veď Ježiš povedal: Každý, kto na ženu (muža) hľadí (pomyslí) žiadostivo, už s ňou scudzoložil vo svojom srdci (Mt 5, 27-28)
Reakcia:
Presné znenie:
28 Ale ja vám hovorím: Každý, kto žiadostivo pozerá na ženu, už scudzoložil s ňou v srdci.
Nikde sa nehovorí o mužovi, čiže si to tam iba doplnil, ako sa ti to hodilo.
V tom prípade to nie je nič iné ako zavádzanie a demagógia!
Chcel si svoje tvrdenia podložiť citáciou z biblie, tento verš je však úplne mimo témy, nemá s ňou nič spoločné...nehovoriac o tom, aký je absurdný po krátkom zamyslení sa.
U zvierat nájdeme dokonca aj rudimenty svedomia.
Kniha má názov:
Takzvané zlo - K. Lorenz, Mladá fronta, Praha 1992
Každý, kto žiadostivo pozerá na ženu, už scudzoložil s ňou v srdci.
Keď sa chceš hádať o slovíčkach. Každý-mužský rod, ňou-ženský rod To platí pre mužov. Pre ženy platia nepochybne prikázania rovnako, preto som tie slová doplnil do zátvorky aby to všetci pochopili a nikto sa nevyhováral, že to zle pochopil. Ty chceš pochybovať o tom, že pre ženy platia prikázania inak? Aj tak je jedno v akom rode to je napísané. Každý rozumne zmýšľajúci človek rozumie, že to jednoducho platí pre všetkých, resp. nečisté myšlienky na pohlavie ktoré ťa priťahuje sú hriešne. Má to s témou o ktorej si písal veľa spoločného, prosím teraz teba aby si nezavádzal.
píšeš:
Každý - mužský rod
ňou - ženský rod
Vidíš tú absurdnosť?! Vieš vôbec čo píšeš?!
Prekrúcaš biblické texty podľa toho, ako sa ti to hodí!
citacia:
Každý rozumne zmýšľajúci človek rozumie, že to jednoducho platí pre všetkých, resp. nečisté myšlienky na pohlavie ktoré ťa priťahuje sú hriešne.
reakcia:
Táto veta si ani nezaslúži komentár, snáď len toľko:
Vieš vôbec ako si prišiel na svet?!
citacia:
Ty chceš pochybovať o tom, že pre ženy platia prikázania inak?
reakcia
Uvediem príklad:
"Mluvil ještě Hospodin k Mojžišovi, řka: Mluv k synům Izraelským a rci jim: Kdyby od některého muže uchýlila se žena, a dopustila by se výstupku proti němu ... Tedy přivede muž ženu svou k knězi, a přinese oběť její při ní ... A nabere vody svaté do nádoby hliněné, a vezme prachu, kterýž jest na zemi v příbytku, dá jej do té vody ... I zaklínati bude ji kněz a řekne k ní: Jestliže neobcoval s tebou žádný, a jestliže jsi neuchýlila se k nečistotě od muže svého, budiž čistá od vody této hořké zlořečené. Paklis se uchýlila od muže svého a nečistá jsi, a obcoval-li někdo jiný s tebou kromě manžela tvého ... vejdiž voda zlořečená tato do života tvého, aby oteklo břicho tvé, a lůno tvé shnilo ... A když ji dá píti tu vodu, stane se, jestliže ... dopustila se výstupku proti muži svému ... že odme se břicho její a vyhnije lůno její." (Nm 5, 11-27)
Táto pasáž (ktorá ešte pokračuje ďalšími detailami) je uvedená jednoznačným tvrdením, že celý text predstavuje autentické božie slovo. Preto sa mi zdá celkom prirodzená prvá otázka: Naozaj to takto povedal boh Mojžišovi? Stvoriteľovi pulzarov, cefeíd, Magellanových mrakov, celých galaxií, ba až celého Vesmíru naozaj tak veľmi záležalo na spoľahlivej diagnóze cudzoložstva? Ak áno, prečo mu na tom dnes naraz už vôbec nezáleží?
Zaujímavé je, že metóda diagnózy manželovej nevery so sprievodným vyhnívaním lona muža sa v tejto knihe nepopisuje!!!
Vieš mi preto vysvetliť, či sa aj prikázanie "Nescudzoložíš" vzťahuje iba na ženy? Podľa príkladov slávnych kráľov Dávida a Šalamúna by to tak veru mohlo vyzerať.
V citovanom texte sám boh tvrdí, že lono cudzoložnej ženy naozaj "vyhnije". Domnievaš/te sa, že lono vždy vyhnilo? Ak sa to nedomnievaš/te, neveríš/te predpovedi samého boha! Zrejme sa pri tomto kacírstve riadiš/te poznatkom, že dnes už "loná" cudzoložných žien "nevyhnívajú". Zdá sa ti/vám, že sa to už nedeje len preto, že manželia ich neprivedú pred kňaza a ten im nedá vypiť "horkú vodu", alebo preto, lebo vďaka pokroku dermatológie je v civilizovaných krajinách už pomenej syfilisu aj kvapavky - či aj iných pohlavných chorôb, ktoré mal zapisovateľ božích slov, neznalý medicíny, asi na mysli? Alebo že by sa sám boh domnieval, že "vyhnívanie lona" spôsobuje ním naordinovaná "horká voda"?!
Cítiš z dikcie tejto stránky knihy Numeri lásku boha otca, stvoriteľa neba i zeme, k svojmu hriešnemu stvorenstvu? Ja tu skôr cítim sadistické potešenie z predstavy "opuchnutého brucha a hnijúceho lona". A opätovne zdôrazňujem, že toto potešenie nemal pisateľ biblického textu, ale sám boh, pretože toto všetko "Mluvil Hospodin k Mojžišovi"
Označenie fanatika si vyprosím!
Zakladatelka diskusie chcela počuť náš názor, preto som ho aj vyslovil a podoprel citátom z biblie, ktorý odkazuje priamo na historku o Onanovi, nevidím v tom nič fanatické.Ľudia majú možnosť overiť si, na čom sa zakladajú tieto „hriechy“.
Ja sa totiž zaoberám štúdiom náboženstiev, tak mi to nemaj za zlé.
Ani nie že fanatickejšie, ale skôr choré mi pripadajú vyjadrenia typu :
„Každý rozumne zmýšľajúci človek rozumie, že .... nečisté myšlienky na pohlavie ktoré ťa priťahuje sú hriešne.“ (!!)
Takéto veci však nemienim riešiť, pre mňa je sexualita prirodzená vec.
Prečítaj si všetky moje príspevky.