Zaujímalo by ma, či musíte doma pomáhať, prípadne či za pomáhanie dostávate nejaké peniaze nazvyš, ak áno, tak aj koľko?
Lebo dnes som v autobuse začula rozhovor dvoch žien a jedna dávala svojmu dieťaťu za napríklad umytie riadu 50sk, inak nemá žiadne po
Decká by nemali ani fuka dostať ešte by mali byť rady že majú čo robiť,aj keď ja by som uvítala 50 korún za každý umytý riad mimo iného to by som už ako sa vrvaí milionárka bola,ale keďže u nás tieto praktiky nefungujú môžem si tka pískať do rytmu tečúcej vody a búchania taniermi..
Moja jediná práca v domácnosti je, že sa mám dobre učiť pokiaľ nosím zo školy dobré známky doma nemusím ani prstom pohnúť. Jediné čo si upratujem je decká lebo je mi trápne to nechávať na iného člena rodiny, ale občas ked sa nudím začnem upratovať celý byt dobrovoľne, ale to sa stávam málokedy
@8 áno, neviem či vždy, možno že iba dnes išla
A súhlasím s tým, že zato by peniaze nemali deti dostávať. To že pomôže umyť riad, povysávať a podobne by mala byť samozrejmosť.
noo taq ja kasdy den dojdem domof taq o 7 potom robim na compe ulozky a taq a teda moc casu na upratovanie mi neostane.... ale ked je to moc surne taq jasne aaa v sobotu pekne pykam za cely tysden.. pekne riady prach vysavanie podlaha a ani fuka za to nemam ale mam aspon chudnutie zdarma jedina vyhoda a ece mam svaty pokoj od toho aby tatko po mne furt skriekal ze nist nerobim aspon na par hodin ......
Nikdy som nic nedostavala a podla mna by sa to ani nemalo robit, je to cudne, ved zijeme v domacnosti, kde sa o nas rodicia staraju kym studujeme, tak by sme mali aspon trochu pomoct, nie? Nemyslim si ze by som mala za to nieco dostat, ale obcas ma vie nastvat kolko toho na mna mama nasype... Bo som lenivec
Jeden čas mi teta dávala 10Sk za umytie umývadla v kúpeľni Ale to bolo len preto že som strašne chcela Káčera Donalda a chýbali mi nejaké peniaze a zase nechcela kaziť rodičovskú výchovu že mi len tak strčí do ruky peniaze
Inak u nás nikdy nefungoval takýto systém - uprac a dostaneš peniaze...
kedysi som pomáhala za peniaze ..za určitý cas osm si zarobila 1000sk ale to som bola este mensia.. a terza uz pomaham dobrovolne..ale len pri: venčení psa, umývaní riadu, a obcas vynásam kôš..
Keď som bol malý tak som musel upratovať asi 1 hod dennne, nikdy som z toho nemal ani halier (cent) , teraz sa mi neche upratať ani v izbe skúšam to asi už mesiac.
Ja neupratujem, len občas hodím špinavé šaty do koša (toho na pranie). Ale keby som za to dostával aj peniaze tak by to bolo ako okrádanie. Ja dostávam dosť za kadečo iné
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
22 komentov
A súhlasím s tým, že zato by peniaze nemali deti dostávať. To že pomôže umyť riad, povysávať a podobne by mala byť samozrejmosť.
Inak u nás nikdy nefungoval takýto systém - uprac a dostaneš peniaze...