v podstate moj nazor je takmer totozny s tretou moznostou, hoci nie uplne - trebars keby zena mala vazne zdravotne problemy a v snahe o zachranu jej zivota ako vedlajsi efekt dojde k ukonceniu tehotenstva (pomenovanie "prerusenie" je trosku alibisticke, nie? vari po preruseni dojde k nejakemu pokracovaniu?), vtedy to nepovazujem za zle. okrem toho je samozrejme, ze v roznych inych okolnostiach to tiez inak posudzujem a povazujem za viac alebo menej zle - iny je par mladych, ktori maju lahkovazne sex a potom dievca otehotnie a ide na potrat, ine je, ked ma matka zdravotne tazkosti a nikto ju nepodporuje a kazdy ju tlaci na potrat, iny je pripad znasilnenej zeny...kazdopadne ale pokial je cielom zakroku ukoncit zivot ludskeho plodu, za vrazdu to povazujem a ako skutok to odsudzujem, hoci to neznamena, ze odsudzujem ludi, ktori to urobili...len mi je ich a ich skutku luto. a este mi neda nenapisat, ze mi pripada smiesne, ked kazdy zastanca potratov argumentuje tym, ze niekoho znasilnia a potom ze ci ma mat to dieta. pretoze zo vsetkych vykonanych potratov je to uplne male percento, ktore spada do tychto pripadov.
pokial sa o to dieta buduca matka moze postarat a ma na to vsetky prostriedky a moznosti napriek tomu si ho da zobrat, tak ano, to odsudzujem, ale pokial nema, je prilis mlada, ohrozuje ju dieta na zdravi, alebo je dieta chore, tak to nie...
ale vzdy je tu aj moznost detskeho domova... je kopa ludi, co deti mat nemozu
@feex8 hej, sú hniezda záchrany.. no ja osobne si neviem predstaviť, že dieťa po narodení (kedy je ten materinský cit ešte výraznejší a povedzme, že si ho nechať nemôžem) mám dať preč.. a celý život mám žiť v tom, že je "niekde"...
K podobnej téme som sa vyjadrovala cca deň dozadu..čiže..
v prípade rizika vrodených chýb určite nie.. hlavne pre to, že je xyz prípadov kedy takto lekári predpokladali postihnutie.. a nič tomu dieťaťu nakoniec nebolo..
toto si majú nastávajúci ridičia vyjasniť medzi sebou. Nemá sa im do toho nik čo montovať. No môj názor záleží od okolností za ktorých by to bábo malo prísť na svet. Nie je v tom nič nejak zákerného, ide len o to, že deti nesmú mať deti a poznám pár prípadov kde je to až exemplárne ukázané. Riziká z toho vyplývajúce si musia vyjasniť tí ktorých sa to týka
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
16 komentov
ale tiež neodsudzujem keď sa žena rozhodne ZA... je to každého osobné rozhodnutie a keď s tým pocitom dokáže dotyčná žiť, jej vec...
ale vzdy je tu aj moznost detskeho domova... je kopa ludi, co deti mat nemozu
a tiez som rada, ze som tu. a to mohla moja rozmyslat o potrate, kedze som bola povodne nehoda z jej ranej mladosti.
K podobnej téme som sa vyjadrovala cca deň dozadu..čiže..