Neviem ako mám určiť,aké sú tam väzby.Napr. v NH4Cl sú ževraj 3 polárne kovalentné, jedna donor-akceptorova a jedna iónová..a to ako sa dá zistiť? nechápem pls poradte mi
@greendgirl , prepac ale tie kovalentne su tak ako som povedala. som si ista ze medzi NH4 a Cl je donorno akceptorova, takze to s tou ionovou je len moj osobny dohad, ale mozem sa na to pozriet do knih a poviem ti (aj tak by som sa to mala ucit na skusku
takze... ideme nato... ak si celu zluceninu rozpises strukturnym vzorcom, zistis, ze vsetky atomy su navzajom viazane jednoduchymi vazbami (sigma vazbami), a preto tieto vazby volame kovalentne... dalej, o ionovej vazbe hovorime ak rozdiel elektronegativity medzi atomami je vacsi ako 1,7... dufam, ze to pomohlo, ab by si este nevedela spytaj sa
@majusssska medzi NH4+ a Cl- je iónová väzba lebo sú to ióny a donorno- akceptorná je medzi NH3 a H+ lebo dusík poskytne obidva elektróny H+ keďže H+ nemá žiedne elektróny.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
11 komentov
v NH3 mas tri kovalentne
ak sa ti tam pritentuje jeden vodik, vznika ti amonny katION, cize ten by tam mal byt naviazany ionovou vazbou
a medzi NH4+ a Cl- bude donorno akceptorova vazba...
» hladaj.referaty.atlas.sk/referaty/?phras...
..kvak..