Čaute priatelia. Nerád riešim veci takto cez internet a väčšinou si radu pýtam od priateľov, ale tentokrát sú priatelia na tom podobne a radu mi jednoducho nemá kto dať.
Čoho sa týka môj problém?
Nuž. Ako viete, blíži sa nám ústna maturita. Maturitu z o
So sjl sa netrap. Aspon u nas to prebiehalo tak, ze si mal nejaku ukazku, ukazku si mal zaradit do obdobia, mohli sa ta opytat nieco o autorovi, o danom obdobi a potom sme tam povacsinou mali gramaticke kategorie pripadne somariny ako literarne javy a pod. Ja som dala slovinu na 3, pricom som cele moje studium mala pravopisne na jednotky, pisomky na dvojky povacsinou, ale za toto nevinim seba ale moju milu byvalu slovencinarku, ktora velmi dobre vedela, ze som si vytiahla jedno z diel, ktpre s nami ani neprebrala a davala mi tak zakerne otazky ohladom daneho diela, ze sa z toho ani vykecat nedalo ale nemaj z toho stres, nieco sa na teba isto nalepilo
mind mapy (fakt teraz si nespomeniem sk ekvivalent), vyvesit na hajzel, mnemotechnicke pomocky (aspon zacinajuce pismena pri jednotlivych deleniach, ostatok si uz nejako spomenies) a zalezi asi aj akym sposobom skusaju, neviem ci sa otazky vracaju alebo ako ale ak hej tak vyskrtavat a postupne vyskrtavat z hlavy ak si dalej v abecede, a bude pohodys
aj mne to pripadalo strašne veľa, ale učitelia boli super a niektoré veci sa aj snažili obkecať úplne nepodstatnými vecami, aby len natiahli čas.. veď ani ich to nebaví stále dookola počúvať to isté.. hlavne treba s nimi kecať a zapájať sa a nesedieť ticho
Nie je to vôbec také hrozné, máš ukážky, my sme mali k nim aj otázky a logicky ti niektoré veci vyplynú A naučit sa aspon autorov a čim sa vyznačuje každe obdobie sa da podla mna bez problemov ale hrotit to netreba, uz nič z toho neviem
Pri mojom šťastí makovienka? Poviem ti len taký srandovný príklad môjho šťastia. Na ekonómiu máme 25 maturitných otázok a chýba mi len jedna jediná spracovaná. Dnes sme mali skúšobnú maturitu, ťahali si otázky a odpovedali na ne. Hádaj ktorú tému som si vytiahol?
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
10 komentov
a pozdrav matku