Vadí vám, keď vidíte niekde fajčiť dieťa?Povedzme 13,14,15 ročné?Chápem, že oni sa nepoučia, lebo je to pre nich obrovská frajerina, no nepozerajú na následky.Ale tak to je aj chyba rodičov, možno zlá partia.Zasiahnete a poviete im niečo,či ich neriešite?
Nezasahujem a ani ma to nejak veľmi nepoburuje. A vlastne ani neviem, kedy som bol svedkom niečoho takého. Asi sa dobre skovávajú, karpavce prešibanie!
Jediný človek, ktorému som sa starala do fajčenia cigariet bol ocino. Dlho som sa ho snažila presvedčiť nech nefajčí, pretože mi bolo ľúto, že človek ktorého mám rada, si sám dobrovoľne ničí zdravie + vyhadzuje peniaze, ktorých nemal veľa, do vzduchu. Už sa našťastie nemám do čoho starať, lebo 3 roky už nefajčí.
Ináč celkovo pri hocikom (či má 15, 30, alebo 50) síce nechápem, ako môže fajčiť, ale nestarám sa / nezasahujem.
@2 Nemam pravo nic hovorit, ked my sme boli taki isti Co uz, clovek je v tom veku blby a ak ma preco rebelovat, tak to bude robit a az casom si uvedomi, ze to bolo hlupe Fajcenie je este jedna z tych menej hroznych veci, co ludi v tom veku napadnu
Mňa len mrzí, že si takto dobrovoľne ničia zdravie, aj keď nemusia, no nič sa nedá robiť, tirž mi vaida aj tie obchody a predajcovia, ktorí tieto veci deťom predajú a ani si neoveria vek, lebo chcú zisk...
Ano,vadi mi to...
Tak,ako si uz uviedol-je to len frajerina,nic ine...myslia si o sebe,ze su neviem co,pritom su to iba pubertiaci.
Oni totizto na to musia prist sami,ci je rozumne fajcit,ci nie...
Samozrejme,ze cigarety z roka na rok drazeju-je to totiz spolu s alkohom "dojna krava" tohto statu...
Nevytáča ma to, a súhlasím, že odhovárať by ho nemalo zmysel, bral by ťa ako nejakého otravného premúdrelého dospeláka, a bude to fajčenie robiť ako nejakú rebéliu voči tým, čo mu hovoria čo má a nemá robiť. Každý si tým asi potrebuje prejsť, nechať sa od ,,najväčších borcov v triede" nahovoriť na prvého šluka, takmer sa pri ňom zadusiť, chvíľu si pomachrovať s elemkami kvalitnými, americkými ako raper Števko niektorým to fajčenie zostane, niektorí si uvedomia tie následky na zdravie a financie
kúpil by som mu tri krabičky a musel by fajčiť po tri naraz, až by sa dosral, došťal a dogrcal...
na druhý deň znova a aby nebolo málo aj na tretí deň znova...
no a bol by kľud od fajčenia...
takto by mali rodičia odúčať svoje milované ratolesti od fajkania...
ale skutočnosť je iná, neučia, je im to jedno a čo najhoršie ešte im dávajú vreckové s vedomím, že aj tak to prehulia...
sme dopadli, odpad od Boha, destora, všetkého dobrého...
Amen.
Vadí mi to, ale nie všetci fajčia. Megatrápne mi prídu tie reproduktory, čo si nosia so sebou a na plné pecky im to hučí. Ale sú to puberťáci, takže čiastočne ich chápem, lebo nevidia to z tej perspektívy dospeláka, že je to všetko naozaj len bezduchá a zdravie poškodzujúce frajerina.
Este by som chcel povedat,ze dnesna mladez uziva daleko horsie veci ako "iba" cigarety & alkohol...vidim to vsade navokol,som z mesta,ktore je epicentrom tych najhorsich veci siroko-daleko...
@octavia Pentagon? Ale nie, veď robia aj horšie veci, jebú všade, drogujú/fetujú, nič si nevážia... Ale tak to je a aj bude. Dokedy si neuvedomia určité veci, len to ešte potrvá asi dosť dlho. Zistia, že hádzali peniaze do "koša" a len si narobili problémy.
Sám si napísal že je to dosť bežná vec .
Vadiť osobne by mi to nevadilo pokial by to nebolo moje decko, alebo dieťa mojich známych ktorých by som nejak taktne upozornila ..
Ono je to tak, ze ked sa chcete s babou dostat von, tak musite nieco pre to urobit aj ked nechcete. Staci ked sa odfotite s jednou cigou a mozete ist von...
Nedavno som skoro skapal rukou 14-15 rocnych deciek tak samozrejme zeby som nezasiahol aj keby rovno fukali v strede cesty a pichali si do zily a ja som si zivot prechlastal a prefajcil uz davno tak by som nebol zrovna moralny vzor aj tak
vadi mi, ked je niekto vazne poznaceny fajcenim a je z neho takpovediac hnus. prefajceny hlas co je utrpenie pocuvat, nechutny kasel... to mi vadi. a vadia mi ludia co otravuju moralizovanim. tak mu vytrhni tu cigu z huby a tu svoj drz, ale nic nedosiahnes nejakym otravovanim okolia svojim mudrovanim. neznasam neefektivne hadzanie hrachu na stenu. a povie to milion krat a vysledok na hovno.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
37 komentov
Ináč celkovo pri hocikom (či má 15, 30, alebo 50) síce nechápem, ako môže fajčiť, ale nestarám sa / nezasahujem.
Tak,ako si uz uviedol-je to len frajerina,nic ine...myslia si o sebe,ze su neviem co,pritom su to iba pubertiaci.
Oni totizto na to musia prist sami,ci je rozumne fajcit,ci nie...
Samozrejme,ze cigarety z roka na rok drazeju-je to totiz spolu s alkohom "dojna krava" tohto statu...
na druhý deň znova a aby nebolo málo aj na tretí deň znova...
no a bol by kľud od fajčenia...
takto by mali rodičia odúčať svoje milované ratolesti od fajkania...
ale skutočnosť je iná, neučia, je im to jedno a čo najhoršie ešte im dávajú vreckové s vedomím, že aj tak to prehulia...
sme dopadli, odpad od Boha, destora, všetkého dobrého...
Amen.
Prečo niekedy niekto nemôže takto na reprák pustiť Two Steps from Hell alebo iné kvalitné vypalovačky? Ach
Vadiť osobne by mi to nevadilo pokial by to nebolo moje decko, alebo dieťa mojich známych ktorých by som nejak taktne upozornila ..
ale vidim obcas podstatne mladsich nez 15-rocnych fajcit a zazerat na mna, ci im daco poviem ako 'dospelak'.. nepoviem, ale poburuje ma to, no
Vadí, ale nestarám sa..ja tu nie som od toho, aby som riešila cudzie deti