definuj nakupovanie.
lebo napríklad ja si pamätám (a zároveň je to aj akoby tá prvá "vedomá" spomienka ktorú mám) ako som si šiel kúpiť zmrzlinu do stánku pred našim domom. mal som niečo medzi štyrmi a piatimi rokmi.
ale pochybujem že si tou otázkou myslel takéto ...obyčajné konzumné veci.
a prvý "zaujímavejší" "nákup" čo si pamätám bolo asi autíčko, vw van, hippiesácky pomaľovaný, krásny, veľký (asi 10-15cm dĺžka), detailný (dvere sa mu otvárali, aj tie bočné posúvacie, a aj interiér mal vymodelovaný.
Bravo alebo co to bolo - kde boli ako darcek PRSTIENKY NA NOHY. omg este teraz sa smejem ked si na to spomeniem, s akou vaznostou som si vyberala, ze aku farbu chcem
Fúha neviem ale pravdepodobne to boli rožky čo nás mama poslala občas.. To si pamätám že som si strašný pozor dávala aj cez cestu a potom v obchode mi vždy tetka pomáhala rátať lebo som sa bála že sa pomýlim to mi mama vždy dala presnú sumu ešte haliere boli.. No a keď chcela aj liter mlieka to už bol high level
Jaj aa este skor ako bravicko to boli nakupy pre babku v dedinskom obchode, kde sme mali chalupu - pri Domasi vzdy som jej isla kupit hocijaku blbost a za par koruniek co mi ostalo som si mohla kupit sladkost
Klovatinu.
Klovatinu som si s plnou vážnosťou išla kúpiť úplne sama(rozumej naši stáli pred odchodom a ja som išla sama dnu), lebo som ju potrebovala do škôlky, na taký ten škôlkarsky obrazok.
mama ma posielala do obchodu už asi od škôlky, najťažšie bolo doniesť tých 6 vajec v sáčku v celom stave
Vždy sa mi aspoň jedno rozkleplo aj ked som dávala pozor.
cosi ako @13 ...nakup pre mamu a ajcia v sacku ale aj pre seba som si vzdy nieco zobrala napr RESANKU alebo je rokosove lizatka 20cm s farebnymi pruzkami alebo este to karamelkove lizatko na palicke
mlieko a polohrubú múku, do takej malého obchodíku, čo nebol našťastie samoobsluha...
celú cestu som si to opakoval aby som nezabudol. Ale aj tak, keď som si vypýtal mlieko, tak som zabudol, čo bolo to druhé. Musel som dať predavačke papierik, kde to bolo napísané, lebo som nevedel čítať.
to asi neviem úplne presne ale utkvela mi spomienka v pamäti ako sme s bratrancom u babky a ta nam dala 20,- sk a sme bežali si kúpiť kinder vajičko do obchodu
Neviem kde alebo čo som nakupoval prvý-krát, ale odkedy som našiel túto stránku: » www.kuponyzdarma. sk/, takmer všetky nákupy su lacnejšie. Ponúkajú skutočne množstvo zľiav. Odporúčam!
prvý krát si nepamätám, ale viem že nás mama posielala aj s bratom do obchodu kúpiť mlieko, múku, rožky atď a vždy keď nás posielala tak sme sa jej museli pýtať že či do horného, alebo dolného obchodu, lebo sme mali na dedine dve obchody (jeden na kopci a pod ním a pamätám si že tam bol riadne veľký výber sladkostí a to bolo vtedy úplne vau a kupovali sme si tam lízatká, pelendreky a v lete nanuky
teraz keď nad tým rozmýšľam tak nechápem ako nás mohla len tak pustiť samých, keď sme boli taký malí
môj prvý nákup sa ani neuskutočnil, dostala som do ruky peniaze že si mám ísť kúpiť perníček do stánku, lenže ma chytila panika a len som tam tak stála neschopná slova a nakoniec mi musel kúpiť perníček oco
To si pametam! Nejako som naskrabal 10 korun ani nevim ako a siel som si kupit flaskovu chladenu Coca Colu. No flasa bola vratna a mal som len presne na kolu. Hnusny svet. XD
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
33 komentov
lebo napríklad ja si pamätám (a zároveň je to aj akoby tá prvá "vedomá" spomienka ktorú mám) ako som si šiel kúpiť zmrzlinu do stánku pred našim domom. mal som niečo medzi štyrmi a piatimi rokmi.
ale pochybujem že si tou otázkou myslel takéto ...obyčajné konzumné veci.
a prvý "zaujímavejší" "nákup" čo si pamätám bolo asi autíčko, vw van, hippiesácky pomaľovaný, krásny, veľký (asi 10-15cm dĺžka), detailný (dvere sa mu otvárali, aj tie bočné posúvacie, a aj interiér mal vymodelovaný.
Klovatinu som si s plnou vážnosťou išla kúpiť úplne sama(rozumej naši stáli pred odchodom a ja som išla sama dnu), lebo som ju potrebovala do škôlky, na taký ten škôlkarsky obrazok.
Vždy sa mi aspoň jedno rozkleplo aj ked som dávala pozor.
No ja nepamätám vážne, ale jedna z takých prvých "mojich" vecí bolo cdcko Linkin Park
celú cestu som si to opakoval aby som nezabudol. Ale aj tak, keď som si vypýtal mlieko, tak som zabudol, čo bolo to druhé. Musel som dať predavačke papierik, kde to bolo napísané, lebo som nevedel čítať.
Ale vyslovovala som to sprv "sliahacka "
Potom ma ta teta predavacka opravila a odvtedy to vyslovujem spravne
(Mala som 4- 5 r mozno )
Ale co si urcite presne pamatam, tak to boli noviny.. Tie som chpdil kipovat kazdy den uz ako decko.
teraz keď nad tým rozmýšľam tak nechápem ako nás mohla len tak pustiť samých, keď sme boli taký malí