Poviedkových kníh som zatiaľ veľa neprečítal, ale tie od Zdenka Sveráka sa mi páčili, mám rád ten jeho štýl. Z jeho diel by som odporučil Po strništi bos (podľa mňa knižná verzia je lepšia než film, aj ked ten tiež nie je zlý), alebo Posel hydrometerologického ústavu.
veľmi sa mi páčia poviedky od Edgara Alana Poa ako Jama a kyvadlo, Zrádne srdce, Čierny kocúr a tak ďalej... aj Kafka ma zaujimave ako Premena ...Robert Bloch ma tiež viac no páčila sa mi hlavne S úctou Jack Rozparovač ...no a zo sci fi je to hlavne Ray Bradbury Zlaté jablka slnka
» www.goodreads.com/book/show/28595...
Ale asi polovica nedava vobec ziaden zmysel, kym nepoznas zbytok tvorby autora
(Ta druha polovica je ale skvelym uvodom do jeho tvorby a okienkom do moderneho fantasy a vrelo odporucam.)
Zbožňujem poviedky od Stephena Kinga a najradšej mám asi Všetko je možné prvú aj druhú časť. Neviem či máš rád/rada horory, trilery a takéto, ale ja to zbožňujem
@willbebetter ja som čítala rovnako ako @lenkaska1 Neuveriteľné príbehy a myslím, že druhá sa volala Ďalšie neuveriteľné príbehy. dajú sa kúpiť v češtine ešte, pod názvom Příběhy nečekaných konců.
Poprípade si kúpiť čokoľvek, kde je ústrednou knihou Strýko Oswald
Naposledy ma zaujali Oneskorené reportáže od Mňačka...síce je to povinná literatúra, ale veľmi zaujimavý pohľad na komunizmus...a autor v nej prejavil aj značnú sebakritiku, čo sa len tak v hociktorej knihe nevidí...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
37 komentov
Ono je to vlastne len výber z viacerých jej kníh, ale tie v súčasnosti nie sú preložené do sj/čj
Kokos, viem čo robiť, ak sa budem niekedy enormne nudiť po večeroch
Mravce od Borisa Viana
a zo slovenských od Rozenbergerovej sa mi celom páčia
Ale asi polovica nedava vobec ziaden zmysel, kym nepoznas zbytok tvorby autora
(Ta druha polovica je ale skvelym uvodom do jeho tvorby a okienkom do moderneho fantasy a vrelo odporucam.)
(pre nezasvatenych to je názov knihy, fakt čudne to znie takto napísané)
Poprípade si kúpiť čokoľvek, kde je ústrednou knihou Strýko Oswald