Má tu niektorá z vás skúsenosti s antikoncepciou "YAZ"? Práve som si ju kúpila a chcela by som vedieť či môžem očakávať nejaké negatívne účinky ako napr extrémne priberanie, akné, bolesti atď...
@klaudiqaaa prosim? ja som si len povedala svoj nazor. na nikoho som nenadavala. a rovnako ocakavam aj od ostatnych aby sa so mnou rozpravali SLUSNE... fakt nemam chut sa tu hadat s nejakou... slecnou
@elemia ked by si mala take kramy, ze kazdu hodinu si behas menit vlozku, lebo to z teba tecie jak vodopad a mala by si take bolesti, ze skriabes steny a ani 2 ibalginy 400 alebo 2 panadoly femina ti nepomozu, tak si myslim, ze aj ty by si si dala predpisat tabletky. tu nejde len o ochranu pred otehotnenim.
Nepoznám nikoho kto takú užíva. Ono každej to inak účinkuje.
Ja užívam Novynette a som s ňou veľmi spokojná. Je to vraj nejaká nehormonálna, čiže žiadne priberanie ani nič také. Jediné asi cca 2 pupáky sa mi vyhodia vždy pred tým než dostanem menzes. A keď ho dostanem, tak ani netuším, že ho mám, takže chválim.
Zas tu bude X jebnutých komentárov na adresu HAK. Ja som začala užívať k vôli neznesiteľným bolestiam. Jedným ďalším pozitívom je aj to, že chráni pred nechceným tehotenstvom, keďže mám priateľa.
Pre mňa za mňa trtkajte si aj bez kondómu, či aj s dvoma naraz, v dnešnej dobe HAK nie je to čo bývalo v minulosti a radšej žiadne bolesti a nechcené dieťa ako posratý celý život.
@millieandrea fajn... ale kolko bab to berie kvoli problemom? a kolko bab sa vobec snazi najprv pit caje proti krcom, cvicit cviky, ktore su urcene na zmiernenie krcov... ? ja mam tiez bolestive kramy. a poviem ti, ze mi nepomaha ziadna tabletka. pomoze mi akurat tak lahnut do postele s teplym obkladom. a ked baba ozaj chce a nechce do seba nieco take pchat, tak sa to da vydrzat (nehovorim teraz fakt o extremnych pripadoch).
ja som to tu nenapisala kvoli tomu, ze sa chcem s niekym o tom hadat. ved si kazda baba moze robit co chce. ale urazilo ma, ze ked uz s niekym nesuhlasim, hned vraj pindam. nikoho som tam neurazala a na nikoho som neutocila...
@millieandrea nechcem sa starať do cudzích vecí ale chcela by som vedieť aké percento báb/žien si to dáva predpisovať kvôli zdravotným ťažkostiam a aké preto lebo im to príde "naj spôsobm ako neostať nabúchaná"... + nemáš istotu či daná slečna čo založila diskusiu berie kvôli zdravotným problémom alebo "preventívne" ... v každom prípade nikto nikoho neodsudzuje každý má slobodu rozhodovania a aj iné okolnosti, ja by som ale v žiadnom prípade nebrala žiadne lieky
@elemia ja ta chapem. viem presne, ze co myslis. ty narazas na baby, ktore to beru bud len aby neotehotneli, alebo aby mali peknu plet a pekne vlasy. ja som ten extrem. ja mam to, co som tam opisala. je to fakt neznesitelne. ale tiez HAK neberiem. nepomahaju tabletky, caje ani cviky. ja mam taky grif, ze si dam pol decko vodky a hned idem spat. to pomaha vela babam.
len nech si tie baby uvedomia, ze ked beru HAK, tak ich to pred pohlavnymi chorobami neochrani.
a v tom s tebou uplne suhlasim. a vsimla som si to uz vo viacerych forach, ze niekto povie nieco, co sa autorovi diskusie nepaci a hned ten autor posiela niekoho do pice.
a co sa tyka temy: @klaudiqaaa na taketo otazky mas svojho gynekologa. alebo pouzi niekedy aj google. na internete je kopec diskusii na tuto temu.
@cocca-colla ďakujem a gratulujem, pretože si jediná, ktorá pochopila o čo v tejto diskusii pôvodne malo ísť
@elemia@theburningred Ja vám nenútim žiadne tabletky, ak máte v hlave nejaký blok, čo vám nedovoľuje zobrať si ani ibalgin tak je to len vaša vec, zato nemusíte hneď odsudzovať tie, ktoré tento blok nemajú
...trtkajte si s kondómmi, možno až sa vám nejaký pretrhne pochopíte, prečo je lepšia antikoncepcia...
HAK som si dala predpísať presne kvôli tomu a áno, BERIEM JU ABY SOM NEOTEHOTNELA (a aj aby som mala pravidelný cyklus) A NIE KVôLI TOMU, žE BY SOM MALA BOLESTI. Je to len moja vec a dúfam, že vás nabudúce stretnem v nejakej diskusii o tehotenstve, kde budete nakladať dievčatám za to, že si nedávajú pozor.. ach, ako milujem také typy...
@theburningred .... chapem ta. suhlasim s vami. to je to, ze v mojom okoli to beru baby kvoli problemom. ale su take, co to beru kvoli tomu, aby neotehotneli. len netreba vsetky baby hadzat do jedneho vreca, ze su teraz kurvy alebo tak. lebo niektore maju fakt tazkosti. ........... a co sa tyka zakladatelky tejto diskusie, tiez neviem, ci ma problemy alebo nie (ale z tych jej fotiek ala blondava pokecovksa pipka mam dost).
@millieandrea mám stáleho priateľa nepotrebujem to. Navyše fóra sú tu na to, aby sa človek mohol spýtať čo chce... bohužiaľ ty máš už 22 a si očividne príliš obmedzená, aby si to pochopila. OT- nebudem s tebou viac strácať čas...
@klaudiqaaa .... fora su aj na to, aby si tu clovek povedal svoj nazor na vec. a trosku zvlastne, ze ludia nad 20 rokov ti tu pisu ine veci, nez 17 rocni. btw. uz som to pisala. na nete je milion for o takychto veciach, tak skus pozriet google a nestrkaj tu debilne otazky, pricom na nete mas na to milion odpovedi.
a este jedna vec. povedal ti lekar aj nevyhoduyHAK? ze z HAK dostavali niektore zeny rakovinu maternice? alebo, ze ti to moze uspat vajecniky a v zivote nebudes mat deti? zistuj si pre aj proti. ....... a ano. mam 22 a pozeram aj na tieto veci. moze sa ti stat, ze ti to uspi vajecniky a ked budes mat 30, tak si budes udierat hlavu o stenu, ze si v 17 bola dobra pica.
ta veta, ze som prilis obmedzena, aby som to pochopila ma rozosmiala to mi hovori 17 rocna baba s debilnymi fotkami
@klaudiqaaa z antikoncepcie sa nepriberá, takže toho sa obavat nemusis..chute mozes mat vacsie, ale to je uz na tebe ako sa s tym popasujes.. ale podla mna je najdolezitejsie sledovat tvoje telo, ak ti zacnu opuchat nohy alebo telo zacne udrziavat vodu, tak chod ihned za gynekologom
popravde tuto HAK nepoznam a dokonca ani nikoho, ktou by ju uzival..
skus pohladat na nete fora, vacisnou pisu holky svoje skusenosti...
ja osobne uzivam Belaru, som s nou spokojna.. moj gynokolog ju predpisal kamoške aby po nej pribrala a zvacsili sa jej prsia a cuduj sa svete, mne sa nic take neprihodilo.. a kamoška pribrala ale to je tou chutou do jedla.. a jedina taka chybicka je, ze ma niekedy pred menstruaciou bolia prsia, co ma nikdy neboleli, ale zase nemam ziadne mesntruacne bolesti, takže sa to da prezit...
@klaudiqaaa (som si ten nick radšej skopírovala lebo toto prijebané pokecové písmo neovládam) nemám blok, mám čistú myseľ, to je taká vec ktorou si tvoríš na veci a javy okolo seba zdravý úsudok. Ak si to tu založila aby si bola zaujímavá neviem či sa podarilo, neviem ani či máš stáleho partnera a po pravde ma to absolutne nezaujíma lebo v tvojom ponímaní môže byť stálym partnerom aj niekto s kým chodíš dva mesiace ale dosť z tohto. Lieky sú chémia, nemusím na to dokonca ani na zdravotnú chodiť aby som to vedela. Je to umelý zásah do plodnosti ženy je možné že za pár rokov budeš mať problémy s otehotnením, ak sa k tomu raz dopracuješ, želaný stav v tele zdravej ženy je plodnosť. Existuje vela "prirodzenejších antikoncepčných metód" ako žranie tabletiek. Ibalgin by som veru nejedla asi budem za to nejaká narušená pravda Je smutné že dobre mienené rady neberieš na vedomie.. ale komu niet rady tomu niet pomoci.. ved sa uvidí kto tu bude skôr tehotný
@27 moze sa stat to a hento a tamto...potom preco ludia piju a fajcia atd ked vedia ze im to skodi...vsetko ma svoje + a - a je na kazdom aby to zvazil ci mu to stoji za to...ja mam staleho partnera a uzivam HAK lebo mi to tak vyhovuje najviac a to ze by sme nedajboze nemohli mat neskor deti nemusi byt len koli antikoncepcii v dnesnej dobe je kopec inych negativnych vplyvov a kedze poznam vela zien ktore ju uzivali a teraz maju v pohode rodiny tak sa toho naozaj neobavam...
ja osobne ziadne Ale priatelka brala Qlairu a znasala ju super, ziadne problemy nemala vysadila ju, lebo mala inu chorobu, a aby jej to nezatazovalo pecen... ale uz sa ma lepsie, uz ju za chvilu zase moze zacat brat
@cocca-colla ozaj, nehormonalna hak neexistuje kedze uz v nazve je slovo HORMONALNA... a neboj sa, mam to z konzultacie s doktorkou. nie len z mojej hlavy a stupidne clanky na wanda.sk a podobnych portaloch pre naivne zenske, ktore ospevuju hak, ze vraj nema vedlajsie ucinky typu priberanie a pod., su kraviny. pretoze hormonalny system v tele je tak neskutocne citlivy a tak prepojeny, ze aj najmensia davka hormonov v tabletkach ju totalne zmeni...
niekedy ozaj k lepsiemu a zena aj po odstaveni hak nema absolutne ziadne problemy. ale niekedy to tak doserie zenam cely hormonalny system, ze potom maju este vacsie problemy ako pred tym (ak vobec nejake mali).
pisem ti to len preto, aby si nebola v omyle, ze beries hak bez hormonov. a fakt ti neprajem nic zle a ani som tym nechcela provokovat
@elemia zle.. celé zle. Nemysli si, že ja som svoje problémy s lekárom nekonzultovala a riadim sa len nejakými článkami na wande. KAŽDÁ Hak je hormonálna, ale tá moja neobsahuje istý hormón alebo neviem o čo konkrétne ide (neštudujem medicínu) ktorý nespôsobuje to priberanie (jedine vodnatosť u niektorých) a vyrážky občas mám, čiže nie je na to stavaná a celá je ešte vo vývoji. To mi povedal môj gynekológ a potvrdili mi to aj baby, ktoré ju užívajú.
Ja ti môžem za seba povedať, že všetky výsledky s braním HAK mám v absolútnom poriadku. Žiadne cysty, zrazeniny a neviem čo a pečeňové výsledky tiež veľmi dobré.
@klaudiqaaa na tomto fóre nemá zmysel riešiť takéto veci a nebodaj ešte otázky sexu. Pokiaľ nie je dievča frigidné, panna, nemaľuje sa a nestelesňuje dokonalú prirodzenosť tak je to kurva (dúfam že som to dobre napísala).
A načo je v dnešnej dobe vlastne HAK ? No predovšetkým bola vymyslená aby zabránila otehotneniu !!!!
Sa preberte ! Moja mama, má pomaly 40, dve deti a už nechce ďalšie a nemieni ostať frigidná aby si nemohla užiť s tatkom, tak berie HAK. Je kurva ?! No to si vyprosím ! Že to tak napísať musím.
@theburningred dovolím si vstúpiť do vašej diskusie, ale ona žiadala iba názory báb a nič viac. Chcela vedieť, aké možné účinky môže čakať a podobne. Lenže tu do nej všetci hustíte a mudrujete aké je to strašne zlé, že nikdy neotehotn ie a neviem čo všetko. Dokonca sa s ňou jedná ako keby bola sprepáčením kurva.
Ja si hak nezastávam, je to liek a chémia ako každý iný, ale je okolo nej toľko neuveriteľných predsudkov, že až to v riti štípe. Kamarátkina sestra ju musela začať brať k vôli cystám. Dokonca jej ju lekár predpísal aby mohla ľahšie otehotnieť. Poznám baby (staršie), ktoré užívali HAK pomerne dlho (cca aj 3 roky možno viac) a v pohode otehotneli, dokonca po mesiaci.
hormony beriem kvoli svojim zdravotnym problemom... nie, nie je to HAK, pretože som nikdy nemala staleho priatela a bolo by to len hadzanie penazi do luftu... ale ak s mojim terajsim budeme dlhsie (co dufam) s radostou svoje terajsie tabletky vymenim za HAK s rovnakymi hormonmi, ako sexovat s gumou (a 4 krat sa pocas sexu pozerat, ci je guma este stale na svojom mieste kedze raz ostala vo mne)
@cocca-colla no takže takto... vôbec tu nikto nepísal že tvoja mama je kurva tak si nemáš čo vyprosovať jediné čo sa písalo bolo o mladých dievčatach čo jebú o sto 6 tak nebuď tak "precitlivená". Vyjadrovala som sa celkom slušne doposial a myslím že za moje "informácie"ma nikto nemôže obviniť že som spravila niečo zlé skrátka som sa vyjadrila...práve naopak... to sú moje (nie osobné pretože sú to informácie od kamarátok alebo "žien v rodine") a či chceš či nechceš patrí to k téme antikoncepcia. neviem či je kurva ... neviem čo si pod týmto slovom kto predstavuje. Lahodná mi slečna veru nie je ale to je moja vec. Má to plusy a mínusy ale pre mna je to jednoznačne zlé... nevime či mudrujem ale ked sa snažím niekomu poradiť snád zato raz nezhorím v pekle
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
40 komentov
Kasli na HAK. Ti mozem dat humanku warlocka 79lvl na phobose
@flamerage aaach no až budem poznať niekoho kto hrá tiež na phobose tak ti napíšem lebo samej sa mi tam nechce ale dík
@elemia ak sa ti niečo nepáči tak choď pičovať inam.. Pár diskusií nižšie je jedna o tabletkách po, tam sa môžeš realizovať.
Ja užívam Novynette a som s ňou veľmi spokojná. Je to vraj nejaká nehormonálna, čiže žiadne priberanie ani nič také. Jediné asi cca 2 pupáky sa mi vyhodia vždy pred tým než dostanem menzes. A keď ho dostanem, tak ani netuším, že ho mám, takže chválim.
Zas tu bude X jebnutých komentárov na adresu HAK. Ja som začala užívať k vôli neznesiteľným bolestiam. Jedným ďalším pozitívom je aj to, že chráni pred nechceným tehotenstvom, keďže mám priateľa.
Pre mňa za mňa trtkajte si aj bez kondómu, či aj s dvoma naraz, v dnešnej dobe HAK nie je to čo bývalo v minulosti a radšej žiadne bolesti a nechcené dieťa ako posratý celý život.
ja som to tu nenapisala kvoli tomu, ze sa chcem s niekym o tom hadat. ved si kazda baba moze robit co chce. ale urazilo ma, ze ked uz s niekym nesuhlasim, hned vraj pindam. nikoho som tam neurazala a na nikoho som neutocila...
@millieandrea nechcem sa starať do cudzích vecí ale chcela by som vedieť aké percento báb/žien si to dáva predpisovať kvôli zdravotným ťažkostiam a aké preto lebo im to príde "naj spôsobm ako neostať nabúchaná"... + nemáš istotu či daná slečna čo založila diskusiu berie kvôli zdravotným problémom alebo "preventívne" ... v každom prípade nikto nikoho neodsudzuje každý má slobodu rozhodovania a aj iné okolnosti, ja by som ale v žiadnom prípade nebrala žiadne lieky
len nech si tie baby uvedomia, ze ked beru HAK, tak ich to pred pohlavnymi chorobami neochrani.
a v tom s tebou uplne suhlasim. a vsimla som si to uz vo viacerych forach, ze niekto povie nieco, co sa autorovi diskusie nepaci a hned ten autor posiela niekoho do pice.
a co sa tyka temy: @klaudiqaaa na taketo otazky mas svojho gynekologa. alebo pouzi niekedy aj google. na internete je kopec diskusii na tuto temu.
@elemia @theburningred Ja vám nenútim žiadne tabletky, ak máte v hlave nejaký blok, čo vám nedovoľuje zobrať si ani ibalgin tak je to len vaša vec, zato nemusíte hneď odsudzovať tie, ktoré tento blok nemajú
...trtkajte si s kondómmi, možno až sa vám nejaký pretrhne pochopíte, prečo je lepšia antikoncepcia...
HAK som si dala predpísať presne kvôli tomu a áno, BERIEM JU ABY SOM NEOTEHOTNELA (a aj aby som mala pravidelný cyklus) A NIE KVôLI TOMU, žE BY SOM MALA BOLESTI. Je to len moja vec a dúfam, že vás nabudúce stretnem v nejakej diskusii o tehotenstve, kde budete nakladať dievčatám za to, že si nedávajú pozor.. ach, ako milujem také typy...
a este jedna vec. povedal ti lekar aj nevyhoduyHAK? ze z HAK dostavali niektore zeny rakovinu maternice? alebo, ze ti to moze uspat vajecniky a v zivote nebudes mat deti? zistuj si pre aj proti. ....... a ano. mam 22 a pozeram aj na tieto veci. moze sa ti stat, ze ti to uspi vajecniky a ked budes mat 30, tak si budes udierat hlavu o stenu, ze si v 17 bola dobra pica.
ta veta, ze som prilis obmedzena, aby som to pochopila ma rozosmiala to mi hovori 17 rocna baba s debilnymi fotkami
popravde tuto HAK nepoznam a dokonca ani nikoho, ktou by ju uzival..
skus pohladat na nete fora, vacisnou pisu holky svoje skusenosti...
ja osobne uzivam Belaru, som s nou spokojna.. moj gynokolog ju predpisal kamoške aby po nej pribrala a zvacsili sa jej prsia a cuduj sa svete, mne sa nic take neprihodilo.. a kamoška pribrala ale to je tou chutou do jedla.. a jedina taka chybicka je, ze ma niekedy pred menstruaciou bolia prsia, co ma nikdy neboleli, ale zase nemam ziadne mesntruacne bolesti, takže sa to da prezit...
@petika Noo tak to ovládanie chuti do jedla bude trošku problém ale ďakujem pekne, ak sa mi nebude pozdávať YAZ, aspoň viem za čo ju mám vymeniť
@theburningred áno odhalila si ma.. toto fórum som založila len preto, aby som bola zaujímavá gratulujem...
niekedy ozaj k lepsiemu a zena aj po odstaveni hak nema absolutne ziadne problemy. ale niekedy to tak doserie zenam cely hormonalny system, ze potom maju este vacsie problemy ako pred tym (ak vobec nejake mali).
pisem ti to len preto, aby si nebola v omyle, ze beries hak bez hormonov. a fakt ti neprajem nic zle a ani som tym nechcela provokovat
Ja ti môžem za seba povedať, že všetky výsledky s braním HAK mám v absolútnom poriadku. Žiadne cysty, zrazeniny a neviem čo a pečeňové výsledky tiež veľmi dobré.
Sa preberte ! Moja mama, má pomaly 40, dve deti a už nechce ďalšie a nemieni ostať frigidná aby si nemohla užiť s tatkom, tak berie HAK. Je kurva ?! No to si vyprosím ! Že to tak napísať musím.
Vám hrabe už na lebene
Ja si hak nezastávam, je to liek a chémia ako každý iný, ale je okolo nej toľko neuveriteľných predsudkov, že až to v riti štípe. Kamarátkina sestra ju musela začať brať k vôli cystám. Dokonca jej ju lekár predpísal aby mohla ľahšie otehotnieť. Poznám baby (staršie), ktoré užívali HAK pomerne dlho (cca aj 3 roky možno viac) a v pohode otehotneli, dokonca po mesiaci.