Ahojte
Najskôr by som vás chcela poprosiť aby sa zapojili len tí, čo veria že tam hore nad nami niekto je.
A teraz k otázke: Veríte, že Boh sa naozaj o nás všetkých stará a hľadá stratené ovečky? Teraz nemyslím tých ktorí žijú podľa jeho pravidiel, ale
@Chiarra
ja sa ťa opýtam len jedno, ak si chorá, máš napr. angínu, užiješ jenu tabletku a vyzdravieš?
určite nie, tych tabletiek je určite viac a trvá to aj nejaký čas až si fit...
no a s našim Pánom je to tak isto, až ti je zle vtedy si spomenieš na Boha, nech ti len pre Kristové rany pomôže, lebo už už ideš zomrieť, ..
ale veriť v Boha, milovať ho žiť s ním každodenným životom si vyžaduje veľa modlitieb, odriekania, pokory a pod.
robíš to?
asi nie, keď si napísala, že vtedy nejak jeho pomoc nepociťuješ...
je aj príslovie, Boh nie je náhlivy, ale pamätlivý...
jednoducho povedané, aké požičaj také vráť...
ľudia sa už naučili v dnešnom svete iba brať, ale tu treba aj večer pred spaním Bohu poďakovať, za to všetko čo za deň dostal...
krédom dobrého kresťana je dennodená modlitba, prosba a poďakovanie sa...
porozmýšľaj či by sa naozaj niečo v tom nedalo vylepšiť
mali by sa zakázať robiť témy o náboženstvách, lebo to je hrozne chúlostivá záležitosť!
čo som počula (možno šlo len o pravdomluvný žart) že v nejakom štáte v Afrike cvičia papagájov, ktoré vedia diskutovať na ktorúkoľvek tému okrem náboženstiev. nemyslíš, že je to dosť háklivé? nuž, táto téma vie veľa krát ublížiť a rozoštvať.
@zajkousko právaže ja som bola úplný opak @spactatus ja viem že je to dosť chulostive, ale tak prosila som nech píšu len tí čo veria v Boha a teda majú na moju otázku čo povedať
ja si myslim, ze clovek by sa nemal spoliehat na to, ze sa onho niekto postara. ci uz je to boh, stat, spolocnost...
a spravat sa moralne a zodpovedne mozes aj ako ateista. zavisi na kazdom, ake ma zasady a svedomie.
verim, ze "vyssia moc" existuje. pochybujem vsak, ze ma podobu bradateho pana sediaceho na oblaciku, ktory nas posle do pekla, ak budeme zli a nebudeme robit, "co on povedal".
@14 prepáč, celé ti to tu kazím, ale v Boha verím takže som v podstate zákon neporušila @zajkousko proč bych byla? som taká odtiaľ-potiaľ a, ako o už niekto tu raz spomínal, ty si holubí šachista ( » www.pouzimerozum.sk/2012/02/08/holu... )
@Chiarra Verím v Boha, pretože to ako existuje celý vesmír nedokážem pochopiť mojím vnímaním a mysľou. Boh je zákon, príroda, fyzika, realita, všetko okolo nás, nepredstavujem si ho ako bytosť, aj keď v Biblií je napísané, že človek bol stvorený na obraz Boží, nedokážem si to predstaviť, že je to tak ako to vykresľujú, teda starší pán s bradou , ktorý má pred sebou vesmír v ktorom je zem a 7 miliárd ľudí a pozerá sa na to. Jednoducho to s naším mozgom nepochopíme, pretože nie sme Boh. Boh je to, kam naša myseľ už nedosiahne, je to za horizontom našich zmyslových poznaní. Máš slobodnú voľu, ktorú si dostala, tak ju využi najlepšie ako vieš. Jedna vec ma však desí, ak sa povie, že slnko svieti na všetkých rovnako...no toto sa mi nezdá, nerodíme sa každý do rovnakých podmienok a to sa mi nepáči, niekto do prachu púšte a iný v Buckinghamskom paláci (obrazne povedané), tak kde je v tomto rovnosť ľudí, rovnosť v práve na šťastný život. čo je život pre človeka umierajúceho od smädu v prachu púšte pri 40 °C ?
Prepacte vsetkym co veria ale je mi na grc tie vase reci ze boh sa o vas postara kurva ved zivot mate vo vlastnych rukach a nie niekto tam hore co ani neviete ci existuje ľud si ho vymyslel aby mali k vacsine veci nejake tie relativne vysvetlenia
Myslim si, ze prave o tych sa Pan stara este extra. Jednym okom sleduju nas a druhym tych zatulanych. Jednym okom nas a druhym svoje deti, ktore zabludili. Pretoze toto robi dobry Otec.
Lenze netreba zabudat na to, ze Jeho velku lasku nam preukazal aj slobodnou volou. Ale aj tak neveriacim posiela velmi vela lan ktorych dufa, ze sa chytia a vratia sa spat k Nemu. Ale stale je to ich volba, ich rozhodnutie...
A co sa tvojej poslednej vety tyka, tak Boh zjavuje Svoje dielo niekedy v tazkych zivotnych chvilach. Niekedy Boh nezmeni tvoju situaciu, pretoze sa snazi zmenit tvoje srdce. Je mi luto, ze to beries tak, ako keby ti Boh nechcel pomoct.
@Chiarra Tak sa viac modli. Musíš mu to odovzdávať do opatery. Tento tvoj pocit, postoj je akoby si si hovorila, že Ja to zvládnem, a nepotrebujem k tomu nikoho. Skús sa obklopiť ľuďmi, ktorí vedia čo znamená odovzdávať problémy Bohu. A tak možno lepšie pochopíš, že tvoje starosti sú menšie ako celá Jeho moc.
ta síce neverím naisto na tohohore, ale si myslím, že keď tenhore je, tak je to strašný pičus, lebo šak jemu je jasné čo sme my a čo je on a proste čo má robiť celý deň jak kukať na to jak sa my bijeme a všeličo.
a preto si vlastne z presne rovnakého dôvodu ako si veriaci vyberajú v neho veriť vyberám v neho neveriť.
@anitchka@5 veriť znamená dôverovať. Čiže to buď nedôveruješ alebo dôveruješ. Nedá sa to "vedieť", začať dôverovať je slobodné rozhodnutie, hoci každodenné a v každej situácií. A aby si mohla dôverovať, pochopiteľne potrebuješ spoznávať toho komu chceš dôverovať. A na to sú prostriedky...
@burble@28 Boh nám daroval slobodnú vôľu vo všetkom. Až na konci budú tí spravodlivý zachránení a ostatní zatratení. Je to jednoduché, raz príde koniec. Všetko na svete je pominuteľné, len duša človeka je večná. A verí nám, že sa raz obrátime k Pravde. Pretože nás pozná a miluje ako prvý. A to sú dôvody prečo mu môžme veriť.
@georg21 a ja vám chcem všetkým len to najlepšie, pomôcť vám k blahobytu a postarať sa o vás a ľubim vás a preto mi môžte všetci zveriť svoje úspory. a veriť mi.
som toho nazoru ze boh nie je nejaka osoba.. alebo stary dedusko na mraciku ktory na vsetkych dohliada skor to vnimam ako subor univerzalnych zakonov ktore funguju pre kazdeho rovnako a nedaju sa ofajcit.. a to ci napriklad pri chorobe vyzdravieme alebo ci nase modlitby budu vypocuvte zavisi len od toho ci vieme spravne pouzivat tie spominane univerzalne zakony... takze za svoje stastie, zdravie a vsetko ostatne vdacime sebe.. ale aj tomu tzv. bohu, pretoze boh je vsetko okolo nas a v nas
mne prídu tieto všetky náboženské otázky úplne trápne. Každá iná viera nepotrebuje uisťováky atď, ani ateista sa nepýta že: Naozaj neveríte? ... at´d. To fakt len kresťania potrebujú si v kuse niečo dokazovať? Zamyslite sa teda nad tou vierou pretože ak si naozaj kresťan/ka, tak sa takéto otázky nemusíš pýtať ľudí, z ktorých ťa polovica pošle do pralesa, štvrťka to nemyslý vážne, zvyšok nevie alebo ak vie, nakoniec dospeje ku tomu, že nevie.
cosi...neexistuje ziaden boh. je to smiesne. chapem, ked niekto vyrastie pod vplyvom rodiny, je tazke ignorovat to, ale my sme ateisti, tak co budem one...starame sa o seba sami...ono zivot nie je zaruka konstantneho stastia. platia len zakonistosti zivota predovsetkym, nabozenske nie su top...ked je mozne narodit sa, to je cela tvoja zaruka, ze budes dajako zit a nikde neni napisane, ze ta niekto bude milovat, aj ked mas prava dane zakonom...ziadna moralka ani laska ani spravodlivost. to su ludske tuzby, ktore vznikli prave z nedostatku lasky, spravodl...a na tom stavia nabozenstvo, lebo kazdy chce byt milovany atd...inak by v to ludia nikdy neuverili. taka rozpravka pre nerealistickych zufalcov a prenieslo sa to na ich potomstvo zvykmy a vychovou, tradiciou, cize dnes uz ani clovek nemusi byt nejaky hlupak, aby veril. a navyse si myslim, ze v zaciatoch to tiez nie vzdy tak muselo byt, ze uverili iba naivni, kedze biblia bola skor zakonnik a platila pre kazdeho..treba sa na to pozerat takto
Podľa mňa v dnešnom svete človek veriť musí (alebo by aspoň mal) .... nehovorím, že každý rovnako alebo v to isté ... Boh ma pre každého inú podobu .... ja osobne si tiež nepredstavujem bradatého deduška na obláčiku a pod. ... ale myslieť si, že tam niekde nič nie je žiadna energia resp. niečo, podľa čoho sa všetko riadi a funguje ... je pre mňa obmedzený názor .... (ked si už napr. zoberie do úvahy takú karmu) ....
Ano...osobne mam taku skusenost...ako malu ma stale ťahali do kostola, napriek tomu, že som o to nestála. Neskôr. ked sa rodicia rozviedli a ostala som s mamou, kedze otec je kamionista, a tá do kostolu chodiť prestala. Velmi mi to chybalo. A nadobudla som pocit, že s ním je lepsie než bez neho. Napr.dnes som mala pocit, že vsetko co sa udialo bolo prisposobene mne. Aby všetko, o čo ho prosim, nejako bolo možne uskutočniť. Isteže, chce to nejaky čas, nie som jedina na svete a uvedomujem si to...Cely cas som sa za niečo (nechcem hovorit co, je to osobne) modlila a prosila...ked sa spätne nič nedialo, prestala som...bolo to ešte horšie...a tak po istom obdobi, vcera som pokracovala v tom, kde som prestala...vložila som doňho svoju nadej, skutočne som verila a na dalsi den...vsetko išlo ako malo....a nebolo to prvykrat čo som skutočne citila, že je pri mne a že aspon jemu na mne zalezi...a tym by som chcela motivovat ci už kresťanov alebo evanjelikov, je jedno, podobnych mne a prajem vam zažiť taktiež takyto zažitok, osobnu skusenosť
česť tomu kto to dočita do konca
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
50 komentov
ja sa ťa opýtam len jedno, ak si chorá, máš napr. angínu, užiješ jenu tabletku a vyzdravieš?
určite nie, tych tabletiek je určite viac a trvá to aj nejaký čas až si fit...
no a s našim Pánom je to tak isto, až ti je zle vtedy si spomenieš na Boha, nech ti len pre Kristové rany pomôže, lebo už už ideš zomrieť, ..
ale veriť v Boha, milovať ho žiť s ním každodenným životom si vyžaduje veľa modlitieb, odriekania, pokory a pod.
robíš to?
asi nie, keď si napísala, že vtedy nejak jeho pomoc nepociťuješ...
je aj príslovie, Boh nie je náhlivy, ale pamätlivý...
jednoducho povedané, aké požičaj také vráť...
ľudia sa už naučili v dnešnom svete iba brať, ale tu treba aj večer pred spaním Bohu poďakovať, za to všetko čo za deň dostal...
krédom dobrého kresťana je dennodená modlitba, prosba a poďakovanie sa...
porozmýšľaj či by sa naozaj niečo v tom nedalo vylepšiť
čo som počula (možno šlo len o pravdomluvný žart) že v nejakom štáte v Afrike cvičia papagájov, ktoré vedia diskutovať na ktorúkoľvek tému okrem náboženstiev. nemyslíš, že je to dosť háklivé? nuž, táto téma vie veľa krát ublížiť a rozoštvať.
@anitchka je to dosť výstižné, občas to aj mne tak pripadá
hehe
@spactatus ja viem že je to dosť chulostive, ale tak prosila som nech píšu len tí čo veria v Boha a teda majú na moju otázku čo povedať
neklesaj na duchu, Pán o tebe určite vie, nepochybuj...
a ver tomu, že ti to vynahradí 100 násobne...
jednou vetou by som to povedal,
si neúnavnou pomocnicou diabla, len dokedy? :-S :-S :-S
a nie, nikomu sa nevismievam ani nikoho nechcem štvať, len konštatujem, či ani to sa nemôže :-S...
a spravat sa moralne a zodpovedne mozes aj ako ateista. zavisi na kazdom, ake ma zasady a svedomie.
verim, ze "vyssia moc" existuje. pochybujem vsak, ze ma podobu bradateho pana sediaceho na oblaciku, ktory nas posle do pekla, ak budeme zli a nebudeme robit, "co on povedal".
@zajkousko proč bych byla? som taká odtiaľ-potiaľ a, ako o už niekto tu raz spomínal, ty si holubí šachista ( » www.pouzimerozum.sk/2012/02/08/holu... )
Ja si chcem pokračovanie prečítať. Len nevydáva. Ono... dosť ťa to vo viere upevní.
hehee, ty puča blázniva, si ma rozosmiala, dík...
a už to tu bolo, ten vikuk luciferov syn midnight to tu dal voľakedy...
Lenze netreba zabudat na to, ze Jeho velku lasku nam preukazal aj slobodnou volou. Ale aj tak neveriacim posiela velmi vela lan ktorych dufa, ze sa chytia a vratia sa spat k Nemu. Ale stale je to ich volba, ich rozhodnutie...
A co sa tvojej poslednej vety tyka, tak Boh zjavuje Svoje dielo niekedy v tazkych zivotnych chvilach. Niekedy Boh nezmeni tvoju situaciu, pretoze sa snazi zmenit tvoje srdce. Je mi luto, ze to beries tak, ako keby ti Boh nechcel pomoct.
a preto si vlastne z presne rovnakého dôvodu ako si veriaci vyberajú v neho veriť vyberám v neho neveriť.
česť tomu kto to dočita do konca