som. A poznám mnoho ľudí čo sú tiež vegetariáni. Nevidím natom nič zlé, ak prijímam mimo mäsa pestrú stravu. A odkedy som, tak sa cítim lepšie. Ale je to individuálne, určite nie som typ, ktorý aj svojich známych núti prejsť na vegetariánstvo. Tiež nemám rada, keď ma niekto prehovára aby som jedla všetko.
vegetariánstvo nie je zdravé. 3/4 takých známejších vegetariánov zomrelo na rakovinu a podobne. Čiže radšej sa budem stravovať nezdravo a žiť dlho ako stravovať sa zdravo a zomrieť skoro lebo nebudem mať dostatok látok v tele
@highfive to je štatistika? Na rakovinu zomierajú vegetariáni aj nevegetariáni. Je to o genetike a o celkovom životnom štýle a aj tak, tá rakovina je v dnešnej dobe tak rozvinutá, že ochvíľu naňu budeme umierať všetci
mala som obdobie, kedy som sa pozrela na masko a chcelo sa mi grcat. neviem preco a preslo to ale aj tak ho papam vacsinou len u manky alebo tak, asi raz za 2 tyzdne, ale veeelmi ho lubim
Nebola som, nie som, nechystám sa byť lebo mäso mám rada.
A myslím si, že keby sme nemali jesť mäso, tak by naša rasa bola od prírody bylinožravá a nie všežravá.
Ale nech si každý robí čo chce, pokiaľ mi tým neubližuje.
:letim:
@highfive
(iže radšej sa budem stravovať nezdravo a žiť dlho)
si krocha mimo D praveže preto je tolko chorob lebo ludia sa stravuju nezdravo takže nwm čo tu vravis že ak sa budes stravovat nezdravo budes zit dlho
(vegetariánstvo nie je zdravé. 3/4 takých známejších vegetariánov zomrelo na rakovinu a podobne)
Dobry mytus co tu vravis mas aj nejake doveryhodne zdroje na potvrdenie tohto tvojho vyroku ?
lebo ja som naopak cital že prave vegetariani maju nizsie riziko rakoviny a celkovo ziju ovela dlhsie ako ti co jedia maso . Mimochodom ja sam som meso vylucil zo stravy a takisto aj psenicu pecivo atdd a vdaka tomu som aj mohol vynechat lieky
Nejde o zdravé stravovanie, predovšetkým ide o súcit, ktorý sme kedysi stratili. A až potom zdravie. Človek je bylinožravec, to potvrdí každý vzdelanejší biológ. Takže stačí sa znovu stať tým, čím naozaj sme.
@LILI456 Niesom vegetarian , obcas si dam neake to kuracie meso avsak kuracie biele meso je v norme este zdrave takisto treba jest aj ryby , a rozne morske plody surovy losos ,inak sa treba vyvarovat mesiskam .
viem jednu vec, názor podobný @2 od vegetariána alebo od inej tomu podobnej podmnožiny nevidím často
zväčša vehemntne prezentujú svoj životný štýl a kritizujú stravovanie iných s typicky lacnými argumentami ktoré si vycucali od rôznych lacných zdrojov
ale inak je mi úplne jedno kto čo je, vadí mi len ak mi hádžu argumenty na moje stravovacie návyky, popr. sa až príliš inicializujú v propagácií vegetariánstva/vegánstva atď. - ale nie tým prirozdeným spôsobom, jedzte lebo je to chutné, ale: nejedzte tamto lebo je to nezdravé, zlé..
@lawey to je tiež pravda, inak asi jediné mäso u ktorého má 100% istotu že je čisté ( že nie je kŕmené keketinami) a ž je to 100% mäso je zo zajacov čo chováme
@lawey netvrdím že nie sú, ale zvyčajne sa stretávam s extrémistami, ktorý to pravdepodobne niekde odkukali a myslia si že sú teraz na akejsi vyššej psycho-fyzickej priečke
čiže istú generalizáciu som si spravil, ale nie som obmedzenec, nerobím si vopred predsudky - len takto to vidím väčšinou
ak sa raz moje tráviace ústrojenstvo dostane do stavu, že nebude musieť prijímať mäsitú stravu, tak kľudne. ale momentálne by som asi po 2 týždňoch niekoho zabila a zožrala
Nie som za,a ani proti,nech si robí každý tak ako mu vyhovuje, jediné čo mi vadí je ,keď sa ma snaží vegetarián presvedčiť chabými a plytkými argumentmi,zo zdrojov typu wikipedia, silou-mocou o svojej pravde ..A pritom netuší čo to vôbec je proteín,či enzým...Uznávam tých čo vedia čo robia,ako to v tele funguje a čo majú jesť aby nahradili chýbajúce látky,ktoré nemajú z mäsa a iných živočíšnych výrobkov....
ja nie som celkom vegetarianka, iba mam vegetarianske chute nemam rada maso a masove vyrobky len vynimocne (okrem rybaciny, ale ta sa povazuje za vegetariansku stravu)... no ked matka upecie cele kura tak sa poondim a necham to sa pokazit? ona nevie kupit male balenie alebo navarit dve porcie...
kazdopadne nikoho nesikanujem za jedenie alebo nejedenie masa, nech kazdy je co len chce...
sa snažím byť, ale zatiaľ mi to 2x nejde. mäso si ale nikdy sama nevarím, momentálne sa ale namiesto uplneho vyradzovania masa z jedalnička snažim zvyšovat pomer surovej zeleniny a ovocia.
niesom, ale možno by som to chcela skúsiť, ale asi by som to nevydržala nie že by som musela jesť stále mäso, ale je veľa strašne fajn jediel z mäsa :3
@silviaaa vegetariánka zo senice? to snáď nie je možné
a inak som vegán... o vegetariánstve si myslím, že to je zdravý spôsob stravovania, ale celkovo pokiaľ sa bavíme o zdravotných dôvodoch, tak vegetariánstvo je fajn, vegánstvo už nie, preto som vegán len z etických dôvodov
Rozmyslala som nad nim a prisla som na to, ze tym ludom velmi nerozumiem a nevidim dovod, preco si maso odopierat, ked je to mnamka. Ale sak co, kazdy nech si je co chce, nikomu maso nenutim.
som vegetarianka a taka polo-veganka, lebo nejem ani mliecne vyrobky (iba velmi male mnozstva, napr. ked mamka vari nieco na panvici tak neriesim ci je to na masle, lebo kokosovy olej je drahy a nemame ho stale) a vajcia jem
@galladriel ja som sa ešte nestretla s vegetarianom/veganom, ktory by nevedel co to o zravej strave, resp nevedel by co to je protein
a este ad.2: tiez nikomu nezakazujem jest maso, ale obcas sa stretavam s tym ze mna ludia nutia jest maso (ok hlavne rodicia alebo brat) a to ma fakt vytaca
aaa este posledna vec: vcera frajer uznal, ze aj ked on sa stravuje "fitness" (kuracie maso, ryza, zelenina, vajcia) a ja jem vacsinou ovocie zeleninu tofu, + kolace tak ta moja strava je zdravsia... neviem co je na tom pravdy ale ak by sa niekomu chcelo citat: » www.doublediamond.sk/rady-o-vyzive-o...
@jessiqa No mne sa zadarilo, pár takých stretnúť , alebo takých pózerov,čo sa na to dali lebo je to moderné,tých doslova milujem Alebo aj takých čo prešli priamo,zo dňa na deň, z bežnej stravy na frutariánstvo či rawfutterstvo,alebo inú blbosť a nevedeli čo to vôbec znamená a potom sa čudovali že sú slabí,ospalí,chudokrvní (baby),že krámy nechodia a pod....A keďže náhodou mám skúšku aj z výživy aj dietetiky, trošku o tom šajny mám. A súhlasím s tebou,je dobré sledovať a zaujímať sa o to čo človek zje a odkiaľ to pochádza, určite som za to A nezvyknem ľudí nútiť jesť mäso,je to osobná vec názoru.. Len prízvukujem,že by mal každý vedieť do čoho ide. Ja jem všetko,ale s mierou,a zo známych zdrojov,najmä čo sa týka mäsa,mlieka a vajec,o mede ani nehovorím. V dnešnej dobe sú obchody plné falošných potravín...
nič zlé si o vegetariánoch nemyslím, pretože každý je svojím spôsobom blázon ja jem mäso možno tak raz - dva krát za mesiac a vôbec ho k životu nepotrebujem a keď ho jem, tak len z dôvodu, že nič iné vtedy doma nebolo navarené ale neriešim to jednoducho, nikdy naňho nemám chuť, lebo ho nepotrebujem a nie preto, že by mi bolo z neho zle alebo by mi bolo ľúto zvierat. Ale rybičky zato jem každý týždeň
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
62 komentov
a dúfam, že mi to vydrží
vela druhov masa mi nechuti, ale vegetarian nie som
každý aj tak na čosi zómreme
a celkovo, rakovina zapríčinená nedostatkom zložky masa...fí.... šak tie zvieratá tak kŕmia že ani pásomnica neprežije v tom mase...
A myslím si, že keby sme nemali jesť mäso, tak by naša rasa bola od prírody bylinožravá a nie všežravá.
Ale nech si každý robí čo chce, pokiaľ mi tým neubližuje.
:letim:
(iže radšej sa budem stravovať nezdravo a žiť dlho)
si krocha mimo D praveže preto je tolko chorob lebo ludia sa stravuju nezdravo takže nwm čo tu vravis že ak sa budes stravovat nezdravo budes zit dlho
(vegetariánstvo nie je zdravé. 3/4 takých známejších vegetariánov zomrelo na rakovinu a podobne)
Dobry mytus co tu vravis mas aj nejake doveryhodne zdroje na potvrdenie tohto tvojho vyroku ?
lebo ja som naopak cital že prave vegetariani maju nizsie riziko rakoviny a celkovo ziju ovela dlhsie ako ti co jedia maso . Mimochodom ja sam som meso vylucil zo stravy a takisto aj psenicu pecivo atdd a vdaka tomu som aj mohol vynechat lieky
zväčša vehemntne prezentujú svoj životný štýl a kritizujú stravovanie iných s typicky lacnými argumentami ktoré si vycucali od rôznych lacných zdrojov
ale inak je mi úplne jedno kto čo je, vadí mi len ak mi hádžu argumenty na moje stravovacie návyky, popr. sa až príliš inicializujú v propagácií vegetariánstva/vegánstva atď. - ale nie tým prirozdeným spôsobom, jedzte lebo je to chutné, ale: nejedzte tamto lebo je to nezdravé, zlé..
väčšina ludí obdobných čo poznám, je tej iste filozofie (reakcia na prvý odsek)
a rešpektujem, čo majú na tanieri ostatní, pokiaľ oni rešpektujú, čo mám na ňom ja
čiže istú generalizáciu som si spravil, ale nie som obmedzenec, nerobím si vopred predsudky - len takto to vidím väčšinou
tak, takí sú ludia radia j bez toho... ale to je jédno
Ale pomaly prechádzam na vegánstvo
Prečo nebavilo ?
ty si v pohode človek
no hej sú aj takí, ktorí do vegánov podpichujú a to nenávidím rovnako ako keď to robí niekto mne - z každej stránky sa nájde sorta obmedzených ľudí
a mysliim si, že nech si každý papá čo chce :happy:
kazdopadne nikoho nesikanujem za jedenie alebo nejedenie masa, nech kazdy je co len chce...
ale poväčšine sa aj tak stravujem ako vegetarián, lebo na kvalitné mäso nemám prašule. a kto čo je, je mi u prdele
a inak som vegán... o vegetariánstve si myslím, že to je zdravý spôsob stravovania, ale celkovo pokiaľ sa bavíme o zdravotných dôvodoch, tak vegetariánstvo je fajn, vegánstvo už nie, preto som vegán len z etických dôvodov
a este ad.2: tiez nikomu nezakazujem jest maso, ale obcas sa stretavam s tym ze mna ludia nutia jest maso (ok hlavne rodicia alebo brat) a to ma fakt vytaca
aaa este posledna vec: vcera frajer uznal, ze aj ked on sa stravuje "fitness" (kuracie maso, ryza, zelenina, vajcia) a ja jem vacsinou ovocie zeleninu tofu, + kolace tak ta moja strava je zdravsia... neviem co je na tom pravdy ale ak by sa niekomu chcelo citat:
» www.doublediamond.sk/rady-o-vyzive-o...
a predom varujem kazdeho zaryteho vegosa nech jebe na to, len som vyjadrila svoj nazor, kazdy si papajte co sa vam zlubi.