Pretoze ja celkom nie, pretoze podla mna je reikarnacia logicky a matematicky nemozna. Pretoze odkial sa beru nove zivoty, ale sa stále dookola reikarnuje ten isty prvy zivot.
Chcel by som vediet ci sa da v reikarnaciu logicky verit a ako to riesite ak v
neverím v reinkarnáciu, nie len že som katolík ale aj preto pretože mne to príde trochu "ujeté" . Možno že je niečo čo sa nedá vysvetliť, ale pochybujem, že som prežila už niekoľko životov...
@spisovatel
Dobre a od kial sa beru nove zivoty. naprilad budhisti, hinduisti veria tiez v reikarnaciu a zatial som nepocul ziadnu logicku odpoved nato.
Zaujmalo by ma to.
v reinkarnáciu okrem budhistov veria aj hinduisti v Indii, takže...
kebyže by som o sebe zistil, že v minulom živote som bol kravou, to by dosť nasralo....
@barky
Stale ta ista prvad poletuje a reikarnuje alebo sa nejako mnozi, chod na to trocha logicky!
A ako sa dostava do tela.
Na zaciatku bola z celokozmickeho hladiska jedna dusa ktora sa stale do okola reikarnuje??
A
Celkovo je pre mňa ťažké veriť v posmrtný život, pretože logika nie je asi v žiadnom, ktoré sa človeku "ponúkajú"
@barky to vôbec nie je ujeté, veď to bol syn nehmotnej bytosti a ľudskej ženy, ktorého narodenie jej zvestoval skrz ďalšiu hybridnú bytosť, bez toho aby sa jej vôbec spýtal, či môže...
Vlastne keď tak nad tým rozmýšľam, neznásilnil svojím spôsobom Boh Máriu ?
@barky
Barky
Chcem vediet ako sa ta dusa mnozí?
A ci mas pocit, ze si v minulom zivote zil viac zivotou??
Napriklad, ze si bol v minulom zivote Sandokan, Napolen, Baba jaga atd.
@peter15061987 Podľa mňa sa celé naše bytie automaticky prenáša do bytosti, ktorá príde na tento svet po nás. je úplne jedno akej je farby pleti, viery alebo či tomu verí alebo nie.
Jednoducho sa to prenesie a daná bytosť si vôbec na nič z minulosti pamätať nemusí! Prejaví sa to len v určitých situáciách jej existencie, alebo sa to nemusí prejaviť vôbec a vznikne niečo úplne nové.
Pamätať minulé životy si nemusí 99,9% ľudí - takto to nefunguje.
Tak isto sa nemôžu obmieňať bytosti - ľudská bytosť sa môže reinkarnovať len do ľudskej bytosti. A zviera do tej jeho. Nemôže sa to pomiešať...
Ak máš niečo s čím bojuješ celý život a nepodarí sa ti to nejakým spôsobom napraviť tak sa to bohužiaľ prenesie na bytosť, ktorá príde po tebe. prenáša sa aj to pozitívne a aj to negatívne - môžeš tej nasledujúcej bytosti buď pomôcť alebo priťažiť. Ak si teda spomenie...
Ak teda umriem a po mne príde nejaká bytosť a spomenie si tak zaručene spácha harakiri.
Viem, že by som to mal zmeniť ale bohužiaľ sa mi to zatiaľ nepodarilo.
@peter15061987boha ... ked sa časť duše vráti akoby do energie ktorú môžeš chápať aj ako vesmír čiže nekonečno tak sa jej lubovolná časť môže vrátiť a aj ked budú pribudať životy z tej energie,hmoty ubudnuť nemusí..
@peter15061987 Myslím, že reinkarnácia pracuje s tým, že sa môže tvoriť aj nová duša, taktiež počíta s tým že prevtelovanie sa je len dočasné a skôr či neskôr sa duša dustane na vyššiu úroveň a opúšťa tento svet, takže matematicky by to bolo celkom v poriadku...
Ak chceš vedieť ako sa duša množí skús hľadať odpoveď priamo v náboženstvách, nie po fórach medzi ľuďmi, z ktorých asi praprapramálo holduje hinduizmu džinizmu, kabale či iným náboženstvám.
podľa mňa sa nedá nič takéto logicky vysvetliť ani potvrdiť, ani vznik sveta, jeho zánik, život a podobne, je len na človeku či v to veríš, kľudne si môžeš vymyslieť niečo úplne iné a veriť v to ja v reinkarnáciu čiastočne verím
@barky
Dobre ale na zaciatku aj v tom nekonecnom vesmire musela byt prva dusa a stale nechapem ako sa mnozia a nedokazem vstrebat ako sa ten zivot moze nekonecne krát reikarnovat.
Podla mna ani nekonecno neexistuje, pretoze z nekonecna sa nedá dostat k bodu. To znamena ze z nekonecna sa neda dostak k nám, ako ani ty sa nikdy nedostanej k nekonecnu, pretoze vzdy je nieco dalej.
Je to viera, aj ked podla mna trocha nelogicka ale dakujem za cas a zaujmave prispevky.
máš celkom pravdu.. ale stále mi to príde ako jedna z tých najpravdepodobnejších verzií toho čo bude po smrti. (samozrejme vedie to, že nebude absolútne nič
@spisovatel neviem sice akeho vieroviznania si ale
tvoju teoriu teoriu som zatial nepocul.
Napriklad budhisti veria v Šest sfér buddhismu
Naraka-gati (Svět pekla)- sféra neustáleho utrpení hovori o osemnastich peklach
Preta-gati (Svět hladových duchů) - V tomto světě se podle buddhismu znovuzrodíš jako tzv. "hladový duch", který je stále hladový, ale nikdy neukojí svůj hlad.
Tiryagyoni-gati (Svět zvířat) - V tomto světě se znovuzrodíš jako zvíře.
Manusya-gati (Svět lidí) - V tomto světě znovuzrodíš jako člověk.
Asura-gati (Svět polobohů) - V tomto světě znovuzrodíš jako polobůh.
Deva-gati (Svět bohů) - Tento svět tvoří bytosti o tolik moudřejší než lidé, že se tento svět nazývá také "Sféra bohů".
A v budhizme pokial viem tak sa zo zvierata mozes prevtelit na cloveka.
prenos energie je, ale nie v takom ponimani ako dnes ludia reinkarnaciu chapu, ak osi sam povedal, ked sa nad tym clovek zamysli, pri tejto predstave je vela logickych dier.
@peter15061987 &13; to sa ťažko dá vysvetliť podobne ako veľký tresk kde z malého zrnka hmoty mohol vzniknúť vesmír o počte miliard galaxii... Že ťa vôbec nenapadla taká otázka ale reinkarnácia sa ti zdá nelogická...
@spisovatel@14 práve že duša zvieraťa sa môže inkarnovať do vyššej bytosti a človek zase padnúť v reinkarnácii do nejakého zvieraťa podla zásluh v súčasnom živote...
@peter15061987@18 Duše rodí bohyňa Dživa vo svete Právy ktoré putujú do hmotných bytosti v Jávnom svete v ktorom žijeme po mnohých reinkarnáciach sa vracajú po splnení skúšok v Jave späť do sveta Pravi kde učia ďalšie mladé Duše ktoré rodí Bohyňa Dživa je to neustále sa množiaci kolobeh...
@trash
ja im to nebudem vysvetlovať, čoskoro poznaju, kto je Pánom naších životov...
čoskoro miliardy ľudí obráti vieru v Pravého Boha a medzi nimi budeš aj ty...
ver tomu, že si o tom popíšeme ale nie na Birdzi, bude to iný portál, tento tu zanikne, lebo je satanistický - všetka diablova robota bude zničena....
@zajkousko No pochybujem že by som bol tak zbabelí aby som prijal nejakého pána s ktorým nemám ani rodinný vzťah ale že je to satanistický portál s tým sa môžeme zhodnúť obidvaja lebo keď čítam príspevky niektorých užívateľov pochybujem o ich zdravom rozume... Zvlášť keď tí užívatelia podporujú sebazničujúcu ideológiu v presvedčení že že konajú správne mám pocit že už si ich nejaký čert obmotal okolo prstu...
@trash
Duše rodí bohyňa Dživa vo svete Právy ktoré putujú do hmotných bytosti v Jávnom svete v ktorom žijeme po mnohých reinkarnáciach sa vracajú po splnení skúšok v Jave späť do sveta Pravi kde učia ďalšie mladé Duše ktoré rodí Bohyňa Dživa je to neustále sa množiaci kolobeh...
To mi pride hrozne uletene, prečo by mal clovek v tychto zemepisnych castiech sveta, ktore nemaju s nasou kulturov nic spolocne verit takym hlupostiam.
@trash to nevadí, zachvíľku bude aj svet, so slovenským zmýšľaním.. nemyslím ľudí,, skôr každý kto sedí v parlamente a vydáva nezmyselné zákony, a tie potrebné míňajú svoj účinok
@peter15061987 Asi tomu nerozumieš ale je to aj 1000 ročnou históriou likvidacie našej kultúry a so slovanskou kultúrou to má až príliš veľa spoločného... Naší predkovia rovnako verili v reinkarnáciu tak ako Hinduisti či budhisti... Nad počiatkom vesmíru si tiež tak nelámeš hlavu tak prečo nad reinkarnáciou?
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
49 komentov
ale citala som uz rozne pribehy o ludoch, co si pamatali minule zivoty, tak..
a pokial nieco nie je dokazane/vyvratene, tak nikdy nebude moja viera uplne nulova
Dobre a od kial sa beru nove zivoty. naprilad budhisti, hinduisti veria tiez v reikarnaciu a zatial som nepocul ziadnu logicku odpoved nato.
Zaujmalo by ma to.
kebyže by som o sebe zistil, že v minulom živote som bol kravou, to by dosť nasralo....
Stale ta ista prvad poletuje a reikarnuje alebo sa nejako mnozi, chod na to trocha logicky!
A ako sa dostava do tela.
Na zaciatku bola z celokozmickeho hladiska jedna dusa ktora sa stale do okola reikarnuje??
A
Nie !
@barky to vôbec nie je ujeté, veď to bol syn nehmotnej bytosti a ľudskej ženy, ktorého narodenie jej zvestoval skrz ďalšiu hybridnú bytosť, bez toho aby sa jej vôbec spýtal, či môže...
Vlastne keď tak nad tým rozmýšľam, neznásilnil svojím spôsobom Boh Máriu ?
Barky
Chcem vediet ako sa ta dusa mnozí?
A ci mas pocit, ze si v minulom zivote zil viac zivotou??
Napriklad, ze si bol v minulom zivote Sandokan, Napolen, Baba jaga atd.
Jednoducho sa to prenesie a daná bytosť si vôbec na nič z minulosti pamätať nemusí! Prejaví sa to len v určitých situáciách jej existencie, alebo sa to nemusí prejaviť vôbec a vznikne niečo úplne nové.
Pamätať minulé životy si nemusí 99,9% ľudí - takto to nefunguje.
Tak isto sa nemôžu obmieňať bytosti - ľudská bytosť sa môže reinkarnovať len do ľudskej bytosti. A zviera do tej jeho. Nemôže sa to pomiešať...
Ak máš niečo s čím bojuješ celý život a nepodarí sa ti to nejakým spôsobom napraviť tak sa to bohužiaľ prenesie na bytosť, ktorá príde po tebe. prenáša sa aj to pozitívne a aj to negatívne - môžeš tej nasledujúcej bytosti buď pomôcť alebo priťažiť. Ak si teda spomenie...
Ak teda umriem a po mne príde nejaká bytosť a spomenie si tak zaručene spácha harakiri.
Viem, že by som to mal zmeniť ale bohužiaľ sa mi to zatiaľ nepodarilo.
Ak chceš vedieť ako sa duša množí skús hľadať odpoveď priamo v náboženstvách, nie po fórach medzi ľuďmi, z ktorých asi praprapramálo holduje hinduizmu džinizmu, kabale či iným náboženstvám.
Dobre ale na zaciatku aj v tom nekonecnom vesmire musela byt prva dusa a stale nechapem ako sa mnozia a nedokazem vstrebat ako sa ten zivot moze nekonecne krát reikarnovat.
Podla mna ani nekonecno neexistuje, pretoze z nekonecna sa nedá dostat k bodu. To znamena ze z nekonecna sa neda dostak k nám, ako ani ty sa nikdy nedostanej k nekonecnu, pretoze vzdy je nieco dalej.
Je to viera, aj ked podla mna trocha nelogicka ale dakujem za cas a zaujmave prispevky.
tvoju teoriu teoriu som zatial nepocul.
Napriklad budhisti veria v Šest sfér buddhismu
Naraka-gati (Svět pekla)- sféra neustáleho utrpení hovori o osemnastich peklach
Preta-gati (Svět hladových duchů) - V tomto světě se podle buddhismu znovuzrodíš jako tzv. "hladový duch", který je stále hladový, ale nikdy neukojí svůj hlad.
Tiryagyoni-gati (Svět zvířat) - V tomto světě se znovuzrodíš jako zvíře.
Manusya-gati (Svět lidí) - V tomto světě znovuzrodíš jako člověk.
Asura-gati (Svět polobohů) - V tomto světě znovuzrodíš jako polobůh.
Deva-gati (Svět bohů) - Tento svět tvoří bytosti o tolik moudřejší než lidé, že se tento svět nazývá také "Sféra bohů".
A v budhizme pokial viem tak sa zo zvierata mozes prevtelit na cloveka.
a som katolík, ktorý verí, že Ježiš Kristus bol mimozemšťan
OK
Dobre ja viem, ze nic neviem a, ze vsetko je mozne. :-S
??? písať na Birdz
@5
Lebo energia nezanika, len meni svoju formu
ja im to nebudem vysvetlovať, čoskoro poznaju, kto je Pánom naších životov...
čoskoro miliardy ľudí obráti vieru v Pravého Boha a medzi nimi budeš aj ty...
ver tomu, že si o tom popíšeme ale nie na Birdzi, bude to iný portál, tento tu zanikne, lebo je satanistický - všetka diablova robota bude zničena....
Duše rodí bohyňa Dživa vo svete Právy ktoré putujú do hmotných bytosti v Jávnom svete v ktorom žijeme po mnohých reinkarnáciach sa vracajú po splnení skúšok v Jave späť do sveta Pravi kde učia ďalšie mladé Duše ktoré rodí Bohyňa Dživa je to neustále sa množiaci kolobeh...
To mi pride hrozne uletene, prečo by mal clovek v tychto zemepisnych castiech sveta, ktore nemaju s nasou kulturov nic spolocne verit takym hlupostiam.